Inget internet på hela året

Så borde man väl kunna säga om man avhöll sig från internätet hela dagen igår? Och istället ägnade dagen åt böcker och att klia hundöron (ihop med det gnagande samvetet över utebliven krönika). Men det var faktiskt väldigt skönt, minus det dåliga samvetet då.

Så jag börjar med ett stort rungande GOD FORTSÄTTNING och må det nya året bringa lycka, välgång och lottovinster för alla.

Sen tar vi årskrönikan för 2014, vilket kommer ta ett tag antar jag, ett helt år i ett blogginlägg är ju faktiskt en ganska fascinerande grej så här i efterhand när allt redan hänt och man skall sammanfatta 365 dagar på ett “papper”.

JANUARI 2014

Handlade såklart om extremt mycket hund, dels för att jag har hund och dels för att vi var utställningshundar på MyDog i januari och jag fick träffa Helena och Åsa (har du försvunnit Helena?). Sen bråkade jag såklart skitmycket med maken, var på Jula, körde åttameters båtbommar på bil i halt väglag i alldeles för många timmar.

Det bästa med januari 2014 var nog MyDog. Och att jag gick till någon annan och fixade naglarna för första gången, jag och Jessica firar alltså ettårsjubileum i januari.

Det sämsta var hjärtinfarkten jag fick när jyckarna sprang ut på väldigt trafikerad väg och jag fick rädda dem barfota i trosor och tisha i snöslask. Och kanske att jag fyllde år (men inte fick en våg).

FEBRUARI 2014

ULLARED! Såklart. Det var det första som hände. Och att jag fick skjuts av eminent förare Monica (och medpassagerare Helena, Monica är också oroväckande tyst nuförti’n men henne har jag åtminstone lite koll på, var är ni?). Sedan stressade jag ihjäl mig under hela Ullaredsbesöket eftersom jag höll i bussfrågesporten, varuhusrejset och lite annat, så jag hann inte handla mer än cirka femton minuter före avresa hemåt. Hade det inte varit för hjälp av PV-Johanna och Petra hade jag dött på fläcken. På riktigt. Man kan säga att jag var lite trött på kvällen i restaurangen, vilket misstogs för elakhet och dryghet av somliga som kände sig tvungna att KLAGA på mitt beteende (jag har för mig att jag frågade om ett glas var mitt och med det förstörde jag tydligen klagerskans kväll). Både till Maggan, Mona och instagram. Jag tror inte klagerskan läser här, men om du gör det så vill jag bara säga att du nog inte heller hade varit så pigg om du hade roddat med Ullaredsgrejor i flera dagar före resan och sen spenderade hela helgen med att “jobba” istället för att bara gå runt och socialisera. Det var nog det mest underhållande klagomålet jag någonsin har fått på min dumma dumma personlighet faktiskt. Nåväl, jag köpte Brölle Jr och han lever fortfarande. DET är faktiskt ganska otroligt måste jag säga.

Och så kapades bloggen, av er och Doktor Spjuver. DET var jätteroligt eftersom ingen av er är kloka på en fläck. Verkligen sjukt kul. Som kuriosa kan nämnas att han numera är i ett lyckligt förhållande och skall bli PAPPA i … eh … mars har jag för mig. Snacka om att han fick allt han alltid har önskat sig och snabbt gick det. Dessvärre är blivande mamman inte någon av bloggläsarna, DET hade varit ännu roligare. Man kan inte få allt man önskar sig.

Sen var jag hos Mona och vi var på Louis Vuitton-butiken och jag köpte den dyraste väskan jag någonsin har köpt och jag kommer att köpa. Räknar man ut priset per användning så blev det rätt okay dock, eftersom jag har använt den precis exakt varje dag sedan inköp. Och så kommer det att fortsätta för alltid och i evighet, amen.

MARS 2014

Bloggen hade ettårsdag *pompa, ståt och fyrverkerier*!

Jag utnämnde mars till månaden som hädanefter skall heta Veronica Mars, eftersom filmen jag “bara” hade väntat på i sju år äntligen kom. Ännu mer bombastiskt trumpetande. Jag fick mitt personliga telefonmeddelande från Logan och lät människor jag inte känner ringa mig enbart för att få lyssna på det och så såg jag filmen sju gånger i rad med ett fånigt leende på läpparna hela tiden.

Och så var jag hos Mona igen och på vägen hem sällskapade jag med raketforskare på tåg och kissade ner mig i matbutiken. (Nu pratar vi inte om det mer va?)

Mamma var här en repa och tjatade hål i huvudet på mig, men hon klarade sig från hemskickning.

Däremot hade vi ett annat besök, från typ Östersund. Makens barndomsvän med fru som visade bilder på hur många grillar och gräsklippare de äger medan jag funderade på att kontra med foton på alla våra dammsugare. Det var ett VÄLDIGT udda besök.

Låtom oss fokusera på ett det var väldigt mycket Veronica Mars i mars. Vilket var som en bal på slottet, alldeles alldeles underbart.

APRIL 2014

Okay, det STÖRSTA som hände i april (förlåt Granntanten) var faktiskt castingen till Ullared. Som maken totalvägrade att vara med på och som jag fortfarande lider svåra men av. Det hade varit så roligt att jag antagligen hade kissat ner mig igen och han hade tagit över som den nya Kjell. Högst oklart om jag hade gjort en bra Britt-Marie dock. Men jag kommer leva på den inbjudan väldigt väldigt länge.

Sen blev det faktiskt vår på riktigt och vi åkte sjukt mycket båt och tog jättemycket kort på sälar och hav. Första månaden som det togs mer utekort än innekort och fler kort på sälar än på hundar, mycket fascinerande.

Sen (och nu kommer Granntanten, efter Ullared, därav ursäktandet) fick jag ett hemsnickrat armband med matchande örhängen i min favoritblå färg. Så jäkla skitsnyggt var det och jag är fortfarande väldigt väldigt glad över det.

Och så råkade det sig så att jag var hos min hovjuvelererare och bytte min vigselring till vad jag trodde var det snyggaste i världen. Det har jag alltså gått omkring och trott ända tills december 2014 när jag fick syn på kusinfruns förlovningsring på TVÅ karat. Nu tittar jag på ringen och muttrar lite.

Apropå muttra var det även första (och hittills enda) gången maken skulle ha ett samtal om ekonomi med mig. För att minska våra utgifter. Det skulle tydligen göras medelst inga inköp av nya vigselringar tyckte han, men då fick han simhjälpsmaskinen per post från USA. Snipp snapp snut, sen var de diskussionerna slut. Och nu vet vi ju hur oerhört jävla skitfantastisk den simhjälpsapparaten faktiskt var. NOT.

MAJ 2014

Det blev sommar på riktigt vilket bevisades av att jag utförde min årliga rakning av benen (nej, min behåring är verkligen inte enorm alls). Jag var vän med maken nästan hela maj eftersom vi var i Bromma och packade lökar (jag) och lagade toaletter (maken). Sen fyllde maken “närmare 50 än 40” och blev firad med både tomtebloss och ny dammsugare.

So far so good, sen drog han till Skagen över Kristi Himmelfärd och jag var så arg och ledsen att jag på allvar funderade på skilsmässa. Och mord. I olika ordningar. Herregud, jag blir till och med arg av att bara minnas det igen. Så vi håller oss till att det verkligen var sommar och att jag rakade benen, annars kommer tankarna slira över på andra saker man kan göra med ett rakblad.

JUNI 2014

Första veckan i juni var jag tyst och arg pga maj 2014. Vilket betydde att jag spenderade orimligt mycket tid i pensionärskuvösen i stugan på ön eftersom det var mer rogivande än att sitta i lägenheten och vara arg. För det var SKITVARMT och egentligen alldeles underbart, om jag inte hade varit så jäkla heligt förbannad. Så det fiskades mycket korv med hundarna och satts på borden (hundarna) och skällde på alla som var förmätna nog att passera tomtgränsen. I efterhand känns det som att jag spenderade en hel månad med att vara arg men så var det inte eftersom jag inte är tillräckligt långsint.

Så, att vara arg och att dessutom lyckas med konststycket att fräta sönder Litens grenkulor med klorhexidin var ungefär det som juni innehöll. Jag lagade ett sår med klorhexidinet och skapade ett annat mycket större, så stort att det till och med krävde ett veterinärbesök på självaste midsommarafton. Liten hälsar här och nu att kulorna är fullt återställda tackar som frågar, men att han inte var helt nöjd med mig just då?

Herregud, det där var lika många ord som det är på ett år plus tusen. Jag tror faktiskt inte att någon orkar läsa mer än halva året till att börja med.

Dessutom har jag fortfarande lite armsvett av ilska efter att ha återupplevt Skagenresan. Där jag fortfarande inte har shoppat något som står i paritet med brottet och nu kan jag inte för att det är köpstopp.

Vi kan väl säga så här. Om SOMLIGA får för sig att göra om samma sak 2015 så kommer somliga åka ut på väldigt bar rumpa.

Och det kommer bli dyrt.

Fortsättning följer, vad tycker ni om 2015 så här långt? 😉

0 thoughts on “Inget internet på hela året

 • Underbar sammanfattning! Fortsätt, fortsätt!
  Fast jag förstår att det känns lite stressigt att människan börjar tjata så fort du lagt upp den där prestationen, förlåt!

 • Började tro att ett nyårslöfte var att hålla oss på sträckbänken vad gäller underbara inlägg! 🙂
  Synnerligen underhållande så här långt!

  • Hahaha förlåt. Om det är någon slags tröst så avger jag inte nyårslöften alls. Och gårdagen råkade bara försvinna i något slags töcken trots att jag inte dricker alkohol alls och därmed inte var bakis.

 • Det var ju mycket roligare att läsa din sammanfattning än att frsöka få ihop en egen så jag tror jag hoppar över min egen. Eller så kan man ju ta den bästa bilden i varje månad och lägga upp i stället.
  Att du ens kommer ihåg allt som hänt tycker jag är bra gjort, eller har du gått tillbaka i bloggen och läst? 😉 Okej, vissa saker kan jag förstå att du inte glömmer (makens dumheter t.ex.).
  Jag ser fram emot fortsättningen och under väntetiden ska jag kolla igenom mina bilder.
  Klia pälsbollarna bakom örat från mig.

 • Tackåtackåtack!det är så underbart underhållande att läsa din blogg,2015 är so far lugnt.Försöker uppfostra den lilla jävla odågan(hunden)inte mannen.Han känner ju sig bra säker nu när han är så långt hemifrån,men jag har meddelat lille”herrn”att det minsann finns”shelters”här också(skojar bara)Annars är jag också direktkvalad till Beachbitch 2015,bitch inga problem,det andra tar vi tag i fr.o.m. Månd…No more crap var det va?eller så blir det till att bada i vassen i år igen.

 • En Annan Susanne says:

  Jag blir förbannad bara jag tänker på Skagenresan jag med.

  Sen tänker jag att jag möjligtvis kunde varit med i din juli-krönika om vi inte blivit så förbannat förkylda, jag och maken. Kanske lika bra det. Haha.

 • Ett offtopic svar här

  Är någon best off shf på 3:an just nu kommer även nåt imorgon med, är från flera säsonger inte bara den senaste

  On topic, när kommer fortsättningen på års sammanfattningen vill läsa den NU inte sen/annan dag 🙂

  • Ha ha… Fortsätter lite OT här för t om GP’s katt är överintelligent enligt henne för den förstår när de ska hämta Erika i skolan och får följa med i bilen 😉

 • Härligt…ser fram emot fortsättningen 🙂
  God fortsättning förresten!
  So far har 2015 varit ett bra år men man kanske inte ska ropa hej efter 2 ynka dagar? Eller kanske är det just det man ska göra, bestämma att det blir ett kanonbra år!

 • Haha, HELT okej, jag blev bara förvånat lycklig över att ens rankas så högt att jag hamnade i din årskrönika!

  Däremot är jag kanske lite bekymrad över den kommande dejten som verkar försvinna ut i tangentens riktning. Den sörjer jag, i förskott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.