Stenkorkad – verkligen stenkorkad

Nu var det ju längesedan vi pratade om det där med att vi är partners med det Universumska hushållet. Men det är klart att jag vet det, även om det är ENKLARE att komma ihåg när jag bråkar med make nummer två och det har jag inte gjort på ett tag nu *kors i taket*.

Och givetvis vet jag ungefär vad vi har för sortiment, även om jag inte är med på kontoret på daglig basis. Med ungefär menar jag att jag vet vad vi har som jag verkligen verkligen älskar och har lagt märke till skitnoga vilket såklart är en bråkdel av grejorna på lagret. Det går liksom inte att hålla reda på miljoners produkter när man inte knatar omkring bland dem varje dag.

Faktum är att det tydligen inte ens går att minnas att man har ingått partnerskap när det verkligen gäller andra saker än just partnerskapet (dvs allt det “tråkiga” som ekonomi, inköp, marknadsföring och sådant). Sådana grejor kommer man ihåg. Nästan varje dag.

Sedan vi flyttade upp till trean har jag gått och surat över bristen på ljusstakar. Och doftljus. Så jag har köpt doftljus i mängder sen flytten (det vet ni redan, det går på förbrukningskontot). Men nu blir det bara mörkare och mörkare och jag har blivit surare och surare över att inte ha några ljus att tända. Jag har haft ett doftljus på nattduksbordet och ett på soffbordet, det betyder att jag har haft ett ljus att tända på morgonen och ett ljus på kvällen. Inget direkt tidsödande och dessutom jävligt omysigt. Jag har till och med övervägt att skita i köpstoppet en stund och köpa massvis med ljusstakar. Har ju redan korkat nog köpt doftljus liksom, så mycket mer korkat kan det ju inte bli?

Visserligen tänder jag ljus året om, men skall jag ha en sportslig chans att överleva höst/vinter så är ljus ett måste och ett doftljus på soffbordet är inte tillräckligt mycket för att få mig att sluta tillverka strypsnaror.

Jag har alltså gått i veckor och surat över bristen på ljusstakar.

Gissa vad som ligger MITT på vårt köksbord och i princip alltid gör?

Katalogen med prylar från företaget.

Gissa vem som har kollat i den flera gånger (men till mitt ynkliga försvar, inte så många gånger efter flytten) sen den hamnade där när det var mässtider?

Jag. Såklart.

Gissa vem som inte har haft en tanke på att vi har MÄNGDER av ljusattiraljer.

(Den tänker jag inte ens svara på – jag sitter bara här med skämskudden trädd över huvudet).

Jag kom på det förra veckan. Tjoade på Mona med samma iver som om jag hade uppfunnit hjulet och frågade om hon kunde skicka. Det kunde hon såklart.

Man kan säga att mysighetsfaktorn är lite högre nu.

IMG_5623

Det här är min personliga favorit. Den hamnade i det enda lilla fönstret jag har. Nu är det till och med extra trevligt i sovrummet. Jag har älskat den ljusstaken sedan första gången jag såg den.

Sen blev det en tv-bänk med ljus. Det hade jag nog längtat mest efter.

IMG_5627

Känns väldigt klassiskt modernt med smide och webbkamera måste jag säga.

Och sen har vi ju big ass-fönster. Större än någon av oss trodde. Jag har verkligen inget ögonmått (vilket enligt Mona beror på att jag har svinfula glajjor – hon är dum) så där ställde jag två stora stakar (de till vänster i bild – de är stora, men efter att ha mätt fönsterbrädan förstår jag varför de ser … lite mindre ut, brädan är 27 cm djup och 1,5 m bred).

IMG_5622

Skit i XMAS-bokstäverna i betong. De är en nödlösning för att få några fler värmeljus.

Nu när vi vet att jag har svinkass ögonmått skall det möbleras om bland ljusen i det fönstret (vardagsrummet). För jag väntar på den här nu.

8709504-origpic-2ca3fb

Även den en personlig favorit och jag har spanat på den i verkligheten lika mycket som hjärtljusstaken. Men när jag pratade med skatan i Bromma var jag MYCKET osäker på om den skulle få plats i fönstret. Eftersom jag vet hur stoooor den är. Då kollade jag måtten, den är 65 cm bred.

Jag har en fönsterbräda som är 150 cm bred.

Mitt ögonmått är åt helvete. XMAS ut och den här skall få flytta in.

Mvh,

Synvinkeln

0 thoughts on “Stenkorkad – verkligen stenkorkad

 • Och jag som har trott att du är så smart att jag är lite rädd för dig… ibland. 😉
  Jag är fortfarande lite misstänksam mot de där doftljusen, känslig mot dofter som jag är. Men jag får väl försöka ta mig till Bromma Blocks (utan bil är det inte lätt) och sniffa lite på dom.

  Men ljusstakarna är snygga!

  • Ingen större risk, 50 cm. Jag kommer inte ens elda upp eventuelll gardin om jag någonsin får tummen ur arslet och syr dem plus fondvägg.

  • 1 katt + 2 hundar = 0 julgranar

   Matte för hundägare 😉

   Men den är faktiskt gjord för att man skall hänga skojsiga saker i gallret. Mycket praktiskt.

   • Jag hade julgran i tiden när jag hade två katter och en hund. Dock brukade jag förankra den med fiskelina i taket. Och det år jag inte gjorde det hoppade katterna in i granen 6 januari så att den välte, precis när vi diskuterade om vi inte borde plocka ner allt igen.

    • HAHA…which reminds me. Sist vi hade julgran var det ju en rosa plastgran. Den dödades av Mini. Utan hundhjälp. Här blir det ingen, fiskelina eller inte.

 • maria- jumbon med ett liv says:

  Åååå den där hjärtstaken är min favvo oxå.
  Men jag är för snål mot mig själv (vilket innebär att jag aldrig behöver tänka på det där med köpstopp)

  • Men den är ju så vacker. På riktigt vacker. Ibland får man faktiskt lov att inte vara så snål mot sig själv 🙂 Önskelista till tomten?

  • XMAS är vansinnigt ful i dagsljus. Grå betongklumpar. Har lite svårt att förlika mig med dem men jag vet inte varför eftersom jag inte har några som helst likheter med en inredningsdesigner 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.