Säkraste tecknet på att man är SKITGAMMAL

Är när man vaknar en timma före klockan ringer, istället för att somna om så går man upp, borstar tänder och käkar frulle. Dessutom vid en så okristlig tid som 04:00 (larmet var ställt på 05:30).

Tiden när man var ung och möjligen kom hem den tiden är alldeles tydligt förbi. Jag är officiellt skitgammal.

Ena hunden (givetvis Liten) följde åtminstone med mig till soffan, men ungefär en nanosekund efter att han hade fått slicka frukosttallriken såg det ut så här.

IMG_5250

Och så ser det fortfarande ut. Ja, han älskar sin Ikeaboll och han stensover.

Stor och Skitstor ligger fortfarande i sängen och trynar.

Vad gör man nu då? Klockan är 05:16 och jag skall inte sätta mig i bilen förrän kvart i sju.

Är ni VAKNA eller?

Godmorgon (eller räknas det fortfarande som natt?) på er.

PS: Saker man noterar medan man hänger tvätt och sorterar torr tvätt i svinottan.

1. JAG HAR FÖRVANDLATS TILL MIN MAMMA/BRITT-MARIE (inte skulle väl de slösa vaken tid på att bara sitta, nähänä, då kan man passa på att göra något som ändå behövs göras – varför skjuta saker på morgondagen när man kan göra dem nu?)

2. Korgen med hundleksakerna har haft magsjuka inatt, efter att jag gick och lade mig.

IMG_5252

Stackare. Det har verkligen kommit ur alla ändar…

IMG_5253

Och i minst en kaskad rakt ut över hela golvet.

Ja, mina tofflor räknas som “leksaker”. Frågar man den lille kulinariske så bär han helst omkring på fårskinn. Eller fotbollar från Ikea. Väldigt specifikt.

Nu skall jag platta burret på skallen och förbereda mig mentalt för bilkörning i hatstad. Men idag blir det en extrem snabbis utan några extravarv eftersom jag skall ha med ömme fadern i bilen så han kan uträtta sina ärenden medan jag uträttar mina.

Det betyder även att jag måste vårda mitt språk. I rusningstrafik.

Om jag är internettyst väldigt länge idag så vet ni varför?

0 thoughts on “Säkraste tecknet på att man är SKITGAMMAL

 • Oxå vaken sen länge…tagit ner tvätt o hängt upp ny :/
  Ska bli väldans kul att tuta på dig idag om våra vägar/trafikomläggningarna möts 😛

  • Du känner igen bilen på klistermärkena. Den enda bilen i stan med både ett gevärklistermärke (fråga inte) och ett portugisthuvud på bakluckan 🙂

   • Vaknar astidigt jämt;-). Behöver medicinpåfyllning på morgonkvisten:-). Skittöntigt kan tyckas, när det är som skönast i bingen;-). Men men, det är ju ingen trängsel i huset direkt iallafall;-)

    • Ajdå. Ja ibland säger den här sunkiga kroppen till att den vill ha medicin med. Men händer det 04:00 brukar jag ju faktiskt gå och lägga mig igen. Idag var det lite väl tidigt va?

     Håller med om att det är praktiskt med icke-trängsel. När man inte ens snubblar över hundar vet man att det är tiiiiidigt.

 • Jag är fortfarande vaken ett tag till i CA som är 9 h efter… Jag håller just på att putta 10-öringen i säng. Köra bil i Gbg med bibehållet rumsrent språk är nog faktiskt omöjligt. Lycka till med Mission Impossible 🙂
  Vi fick våra nya iPhone 6 (ej plus dock) levererade i fredags och lyckades installera det mesta. Dock glömde vi alarmen båda två. Men vad gör väl det när man vaknar av jävla fågelkvitter måndag 6.47! Det går helt klart utför efter 50 🙂 Imorse vaknade jag 5.50. Imorgon håller jag säkert din klass, om jag ska fortsätta på inslagen väg. Tjosan!

  • Jamen i din tidszon är det mer okay att vara vaken klockan 04:00 svensk tid tänker jag.

   Jag har ju inte ens fyllt FYRTIOFEM? Hur skall det bli sen då menar du? 🙂

   • Don’t go there, girl 🙂
    Som tur är är vi alla olika. Hoppas ditt skutt i dygnsrytmen var ett undantag, men annars är det väl bara att gå all in på Britt-Marie 🙂 Vad är det för bok förresten? Har jag missat. Fast jag kör ju stenhårt med (mestadels engelskspråkiga) ljudböcker på Audible (och sover också med lurar…) Dock inte pga snarkande man. Är nog jag som står för den detaljen är jag rädd 🙂

    • Hehehe…men han den där jag är gift med sover ju fortfarande som en tonåring.

     Du MÅSTE läsa den. Det är Fredrik Backman som skrivit. Läs Min mormor hälsar och säger förlåt först. Sen Britt-Marie. Och när du ändå är i farten kan du läsa hans första, En man som heter Ove.

     Jag har ju Kindle så det är i princip uteslutande engelska här med. Backman är undantaget.

 • Nog är jag vaken allt men lääängtar efter sängen, men snart så är det avlösning och jag får åka hem och sova. Ska bli SÅ skönt. 🙂

 • Gomorron har precis kommit in från löprundan , klockan ringde fem. Säkraste tecknet på gammal är väl att man känner sig bakfull på morgonen om man varit uppe för länge (llängre än vanligt) trots att man inte druckit något med alkohol i. Sen vaknar man dessutom i sin vanliga tid……

 • Men godmorgon! Här ringde den 05,30!
  Dusch – check. Kaffe på – check. Tvätt och torktumlare igång – check.
  Nu bara Talibanen och densammas frukost kvar så var det visst morgon!
  Förövrigt har jag drömt mardrömmar om Gunilla P inatt. Hon är ta mig fasen den läskigaste jag vet tror jag.

  Ha det bäst i Götet nu!

  • Har inte kört vilse i rövhålet ännu, men hamnade såklart i morgonrusningen. Nu skall jag ta mig från punkt A till B inne i rövhålet. Det kan däremot gå hursomhelst. Det förändras mycket på en vecka i den här stan. Dessutom regnar det. Vilket betyder att 95% av alla göteborgare glömmer av hur man kör bil.

 • Tina Johansson says:

  Godmorgon på dig, och lycka till!
  Jag har haft morgonkel med min lille Nisse! Han är sådär extremt och akut kelen när han vaknar, och skulle man göra ett försök att kolla på nåt i mobilen innan han är klar, så antingen biter han på den eller slår den ur min hand.
  Nisse är ju fortfarande då kattungen, inte maken 😉

  • Hahaha det kan du glömma. Det ÄR maken numera. Jag väljer att läsa alla Nisse-kommentarer som om de vore maken och så fnissar jag hejdlöst.

   • Tina Johansson says:

    Ja det gör ju jag med, och det är ditt fel!
    Fast jag fnissar jag med! Det händer att den nyfikne maken undrar vad jag skrattar åt, och eftersom han troligtvis inte har samma humor i detta sammanhanget så säger jag “inget”. Varpå han svarar, jaha du skrattar alltså åt mig då. Och det har han ju rätt i! 😉

     • Tina Johansson says:

      Ja och ändå har du inte träffat honom 😀
      Imorgon har han på något vis fått mig att gå med på att besöka Julas premiäröppning i Karlskrona. My god. Hur ska jag ta mig ur det…
      Vi har liksom olika uppfattningar om vilka event som är kul…

 • Absolut tantvarning att vakna så tidigt,el så var det kanske resfeber…?lycka till med färdtjänsten idag istaden som”trafikkontoret”har förträngt.Jag tror mer att du ska satsa på tv7s nya”The look”för det har du ju i dubbel bemärkelse.Ps tråkigt med magsjukan,den har vi här också 24/7

 • Förmiddag.. Fast jag vaknade 03.40 med satans huvudvärk. Tog tabletter o somna om efter nån timme.
  När klockan ringde för att få upp så var det bara att sjukanmäla sig till jobbet :/
  Skiten sitter i än….. Blääääää vilken dag

  • Är det nu jag skall kvidevittra; själv har jag varit vaken sen fyra, nyss kommit hem efter heldag i Gbg med runtkörning, ovänskap med inte mindre än två parkeringsvakter för att avsluta på Jula. Jag är inte trött. Jag är INTE trött.

 • *gäsp* Min hund tycker tydligen att det doftar ljuvligt i närheten, han gnyr, gnäller, sover dåligt och kan till och med ta till ett litet yl då och då. Trodde han hade lugnat sig lite på den fronten, men antagligen är någon av grannens tikar . Ack, denna lust! Det är illa när inte ens maten är lika god längre. Och när han väcker mig 54 gånger per natt! Jag skulle seriöst behöva sova lunch!!

  • Säger bara så här. Jag är så sömnig att det är ett smärre mirakel om jag lyckas peta ur mig ett läsbart inlägg innan jag somnar. Sittande 😉

 • Hmm…… e ju ffs TANTVARNING om nåt 🙂

  Se bara på Mona som e uppe före tuppen o glor på dr Phil o dylikt i svinottan, för kl 4 är fortfarande mitt i natten jue 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.