Nu behöver jag hjälp igen

Eftersom jag suger träballe på inredning och fiffiga lösningar.

Jag är själaglad över att mellanrummet blev både walk through closet, hundrum, kattrum, gästrum och privat vardagsrum. Sjukt flådigt att kunna ligga på divanen (bäddsoffan) mellan klädprovningarna och äta praliner med mina diamantbeströdda fingrar medan keruber viftar bort mina klimakterievallningar med solfjädrar.

Nu fick jag vision av att vara både Snövit och Askungen. En Snövit som ligger på bäddsoffa medan de tre små dvärgarna (de två hundarna och katten) hjälper till att hämta kläder, eller Askungen där sovrumsmusen ger fan i att tugga på saker i krypvinden och istället syr och stickar magiska klänningar med sina polare. Det är bara prinsen som fattas.

Nu kom jag av mig.

Det jag behöver hjälp med är hur jag skall lösa fuldörren bakom soffan. Det ser ut…som en rätt rövig lösning faktiskt. Soffa mellan garderober framför dörr ser onekligen lite barbariskt ut. Britt-Marie skulle svimma av misstycke.

Så, jag tänker vajerstång mellan garderoberna och ett draperi (tack Admin Anka för draperitänket). Men absolut inget vitt draperi. Inte heller blått som soffan, utan någon helt annan färg som inte redan finns i rummet. Som ett väldigt väldigt litet fondväggsdraperi för att bli av med jätteful dörr.

För den är inte vacker.

IMG_5241

Även om två av de små dvärgarna inte misstycker alls. De älskar rummet. Och mattan. Det har blivit deras crib där de har hundhäng, minns inte ens när de hängde med oss i vardagsrummet senast.

När inte ens jag tål dörren är det högt vatten, jag är inte direkt Lulu Carter.

Är det någon som har förslag? Färg, form, lösning? För nu är det utanför min fattningsförmåga. Det här kan jag inte lösa på egen hand.

Inte ens ihop med den trasiga hunden.

IMG_5244

Och maken svär sig fri.

Hjälp?

0 thoughts on “Nu behöver jag hjälp igen

  • Du vet att du är min högst personliga rådgivare, men då borde vi ju gjort det när hela lägenheten var tom och den fick sin overhauling. Så nej, klarar inte att bo där make bänder och bryter och dammar. Jag är klar med det. Tyg. TYG!

 • Tyg är bra!! Så draperitänk är absolut på rätt spår! Hitta nåt snyggt tyg med något fint mönster och färger. Ikea har tyger och en massa postorderföretag. Då brukar man kunna beställa tygprover gratis, också. Så slipper du ränna på Ikea och Rusta och få migrän.
  Lycka till!

 • Ha ha…. sicken jädra liggstill Stor är det va ? har 🙂

  Har tyvärr inget förslag på draperi

  Men hade jag vart som ni, hade jag slängt bort dörrhelvetet o gjort en hel vägg istället

  • Se svar till PGW. Det överlever jag inte 😉

   Självklart är det Stor, det är bara han som är trasig i benen. Liten är mer trasig i huvudet.

  • Hahah ja! Bilden jag fick i huvudet är bilden där Daisy sitter i allén. Det är avlångt och det var ett skitvackert foto. Kan du trycka upp det på panel och skicka hit tacksåmycket?

   Du förresten. Vill hon inte ha sitt halsband? Nu följde det med upp i flytten och ligger bara här och är snyggt.

 • Skulle köra på ett snyggt mönstrat draperi där. Ikea har fina tyger i bra prisklass, och vill man ha något mer klassiskt (o dyrt) så kan man ju köpa något tyg från t ex Svenskt Tenn.

 • Regla upp en mdf bakom, med en mörk mönstrad tapet funkar. På den kan ni ju sätta et par lampetter (moderna) på varje sida. Annars- gå in på designonline.se och kolla deras Marimekkotyger. Marimekko gör skitsnygga tyger som passar som draperi. jag avskyr deras stora blommor, men de övriga tygerna- to die for! Kanske snyggast med ett mörkare tyg med mönster, särskilt med tanke på att rummet i övrigt är vitt. . Tyg gör ju också att det blir väldigt ombonat och inbjudande.
  T ex
  Siirtolapuutarha tyg
  Taivasalla tyg

  Och snåla inte, de flesta tyger ligger på 145-150 cm bredd så då tar du två längder. Finns inget fulare än när man snålar med tyg!

   • Jo, kör tre träreglar, 4×4 cm, en tillvänster om dörren, en till höger, och en längst in till höger. Sedan är det bara att skruva fast skivan och så på med tapet. På en sådan skiva (funkar med gips också förståss) kan man ju slänga upp hyllplan också, kanske rent av hyllplan från garderobsvägg till garderobsvägg och hela vägen upp. Då ser det nästan ut som en inbyggd bokhylla. Och då kan man sätta enkla spottar på undersidan på den nedersta hyllan-häpp så har man sig mysbelysning/läsbelysning också. Skitmysigt! Men låt den hyllan i så fall sitta en bra bit ovanför soffan…

 • Josef Frank har coola mönster om du nu vill ha något mönstrat.
  Annars så sätt höga vita billybokhyllor bakom (skarva med Benno om du inte får till måtten) gissar att dom är hälften så djupa som garderoberna så du får in soffan med, dörren täcks, du får förvaring till sådant som inte behövs synas el användas så ofta bakom soffan (ja du ska trycka upp soffan mot bokhyllan) och så fyller du resten med böcker, lite doftljus, en liten laddstation till dina prylar osv. Perfekt liten läshörna när du vill hänga med voffsingarna istället för maken! 😉

 • Du fotar ju och är duktig på det. Varför inte ta en av dina bilder och sätt upp där. Jag vet inte vad tekniken heter, vad man trycker på och allt det, men du förstår väl vad jag menar ändå.
  Lite sommar, hav och värme ovanför soffan …

  Keruber med solfjädrar är precis vad jag behöver! Kan man beställa sådana eller kommer dom bara till vissa utvalda?

  • Åh! Vilken fiffig idé, jag trycker ju på canvas och det kan man måttbestämma själv.

   Oklart där med keruberna, de har inte kommit hit än heller?

    • Med tanke på att jag vill ha alla alternativ nu så har jag lite problem 😉 Har åtminstone bestämt att göra canvas och sätta ovanför soffan i vardagsrummet av trevlig sommarbild. Den väggen är skitstor och det borde man bli glad av under höst/vinter. Då är det två alternativt kvar till hålet bakom soffan 🙂 Och jobbet att leta upp RÄTT bild att göra canvas av.

 • Om din sida vill att du ska läsa mitt tips så är det en stuvbitslåda. Du behöver ju inte mycket tyg att hänga framför. Lite tyngder I fallen där nere blir det snyggt fall också. Och så kan du om du tar stuvbitar, byta ofta utan att få dåligt samvete. Till Jul tycker jag att du ska ha IKEA’s julgran. Den som är tryckt på tyg. Sen kan du nåla dit glitter och kulor eller vad du nu vill ha där.

  Förslag på mönster på tyget beror på vad du gillar. Fast jag hade antingen tagit något som matchar hundarna eller en rejäl färgklick. Men från stuvbitslådan så man kan byta ofta 😉

 • Jag var inne på chock-rosa/orange/grönt/gult draperi med matchande kuddar i soffan (och puffar på golvet) men bokhylleiden är ju genial! Lycka till! 🙂

 • Antingen tänker du att det ska hänga där hela tiden och då plockar du upp färgen i mattan, det skapar harmoni. Du kan gå ett par toner ljusare så det inte blir så mörkblaffigt bakom.

  Eller så tänker du att du kan byta det där tyget lite när som och då kan du ta vilken kontrastfärg som helst, som du tar upp med nån kudde och filt i soffan och kanske en kruka i fönstret eller nån annan dekoration.

  Eller så använder du det och ljussätter. När jag orkar ska jag gå upp och fota i vårt sovrum, vi har två sorters vita draperier längs en hel vägg nu när vi satt sängen för fönstret och vid fönstret är det tunna vita och i själva fönsterkarmen är det en ljuslist från Rusta som går på timer – så vi har byns (Sveriges?) största Wake up Light där och så är det tänt nån timme på kvällen ungefär när vi brukar gå och lägga oss. Värsta bästa hotellkänslan. Men det går inte att fota i dagsljus.

  • Men hela rummet är ju så jävla vitt? Eller ja, hela lägenheten är VIT. När du säger ljuslist tänker jag belysningen på Nordic Light i Sthlm som jag älskar och som min käre man överraskningsinstallerade åt mig i vårt sovrum. Dock inte på timer, vilket var en SVINBRA idé. Jag är ju dessutom barnsligt förtjust i ljusslingor så vad tror du om ljusslingor ihop med marimekkotyget?

   Mattan är inte så mörk som den ser ut på fotot, den är smutsfärgad på riktigt, som golvet ungefär 🙂

   • Men dra de vita halvgenomskinliga i mitten och nåt med rejält med kulör bredvid och kuddar och filt i soffan?

    Jag går upp och fotar nu, det borde vara tillräckligt mörkt ute och ljust bakom gardinen. Fast du får nog inte se nåt förrän imorrn, för sen somnar jag…

  • Det går att lägga bilder i kommentarerna här. Om man vet html-koden 🙂 Men du, det där var ju skitsnyggt. Vansinnigt snyggt faktiskt. Nu måste jag klura lite till. Ljusslinga skall det ju vara i alla fall, den saken är klar.

    • Det enda jag såg där var ordet “Rusta”. Jo jag såg att de hade massor av slingor och annat. Men du fattar att jag har varit på både Jula och Rusta på samma vecka va? Överlever jag ett besök till?

     • Eller så skickar jag maken. Han är ändå så irriterad, pga enorm brist på tålamod, för att inga djur kommer överens. Vilket leder till att människorna inte heller kommer överens, så jag vill ha ut honom ur huset. Fast först vill jag att han skall hjälpa mig att klura ut praktiskt ställe att ha kattkisslådan eftersom hon inte vågar gå på toa på marknivå. Där finns det ju hundar. Giv mig styrka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.