Jag älskar Apple, kundvård och Hollywoodfruar

Men inte nödvändigtvis i den ordningen.

Däremot sammanfattar det dagen rätt bra, eftersom den har spenderats på det mest resursslösande sättet på länge. Först pajade ju den redan pajiga datorn ännu mer när den gick med i den där Prideparaden. Regnbågsfärgade linjer över halva datorn må vara snyggt, men grymt opraktiskt när jag pysslar med grafik och detaljer.

Datorn hann knappt börja sjunga på första versen innan den sjöng den sista. Jag kanske behöver en excorsist för att kolla så inte GP varit här med sina onda andar som enbart pysslar med teknikmyteri.

Och så kom ju den efterlängtade spionkameran, som jag inte hade tid med där och då. Någon timma före SHF packade jag upp och installerade enbart för att inse att den inte var som beskrivningen på Apples sida. Man kan säga att beskrivningen på sidan var lite…missvisande. Eftersom det visade sig att den varken kunde tilta åt olika håll, zooma eller ens hade en högtalare så jag kunde ge order åt hundar, make och eventuella tjuvar och banditer på distans.

Det var ju inte riktigt som jag hade tänkt mig och det var ju heller inte helt och hållet Apples fel. Beskrivningen var bara lite kass. Men jag packade i alla fall ihop den och ringde till supporten som alltid är Så Jäkla Trevlig. Inget undantag den här gången, killen jag pratade höll med mig, vi hittade en kamera som faktiskt kunde göra det jag ville att den skulle göra och den skulle han skicka hasta pronto så jag skulle slippa vänta. Sen kommer någon annan och plockar upp returen vid dörren, kostnadsfritt såklart.

Vi pratar om ett företag som är så stort att de skulle kunna säga “tough shit, lev med det”. Men icke då. Killen gav mig till och med sin mailadress och direktnummer, ifall jag skulle behöva “en alldeles egen applekille”.

Det behöver väl alla? En alldeles egen applekille är inte fy skam. Särskilt inte när man är gift med en Windowssnubbe (när det kommer till datorer, inget annat).

När jag ändå hade dem i telefon passade jag på att fråga om mitt fodral som retat mig ett bra tag. Minns ni mitt svinsnygga iPadfodral?

IMG_5345

Så snyggt. Så älskat. Men det har krackelerat litegrand och jag mindes inte när jag köpte det. Så jag frågade.

Jag hade visst köpt det för ett år sedan. Men nämnde ändå att det liksom har totalhavererat i “böjen”. Och bara havererar mer och mer.

IMG_5344

Ett år liksom. Kände mig grymt osäker på om det skulle klassas som normalt slitage och erbjöd mig att skicka bild på exakt hur det hade pajat, men näerå … det behövdes inte alls … så skulle det ju inte vara så jag skulle minsann få ett nytt direkt. Dessutom hade det kommit nya färger sedan jag beställde så jag hade mage att våga fråga om jag månntro kunde få byta färg när jag ändå skulle få ett nytt. Inga problem det heller. Och återigen skulle det skickas direkt, returen kan jag skicka senare.

Och som plåster på såren skulle jag få retroaktiv rabatt på föregående order som skulle sättas in på mitt konto.

Snacka om goodwill. Snacka om kundvård.

Jag är INTE van vid att gigantiska företag behandlar småkunder på det viset.

Herregud, jag är inte ens van vid att små skitföretag behandlar sin kunder på det viset.

All kudos till Apple.

Riktigt snyggt jobbat.

Dessvärre får Big Brother vänta i ett par dagar till.

0 thoughts on “Jag älskar Apple, kundvård och Hollywoodfruar

 • Jag skulle kunna tänka mig att bli kund bara för att de har den kundvården!
  Frågade du om han/dom sysslade med teknikandebesvärjelse också? … Eller det kanske är en antiteknik-ande!

  • Det vet jag ju inte. Jag hade ju inte sett SHF än när jag pratade med honom, annars hade jag ju givetvis frågat. Men då är det ju bra att jag har en egen äpplesnubbe nu, för slika frågor? 😉

  • Ta saken i egna händer och beställ. Jag skulle behöva akutlaga min hängande grafikfelsdator. Det ger mig lite panik att vara halvt datorlös.

   • Jag kände igen de där ränderna. Hela skärmen såg ut så när jag tappade min förra dator i golvet. Då var den ett halvår gammal och jag blev, ska vi säga, aningen upprörd. Men det var vackra färger. 🙁
    Maken jobbar extra åt en kompis som har firma och i stället för lön så får vi plocka ut datorer, kameraprylar m.m. Alltså, gratis dator för mig för att maken svettas vid sin dator. 😀

    • Men jag tappade inte min alls. Inte just när det hände i alla fall 😉 Den här datorn skall ju ändå lämnas in eftersom den inte mår bra alls och hänger sig hela tiden, men jag drar ju mig för det eftersom jag inte har all programvara på den nyaste ännu. Och jag har fortfarande drulleförsäkring som gäller på denna.

     Åh, kan du kanske plocka lite åt mig med? Jag har ju en viss…åtgång…på datorer? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.