Plikten är gjord…

…och det var en jävla tur att jag hann rösta innan jag läste vad Ekot hade gjort mot Jimmy Åkesson. Och dessutom försvarat sitt agerande. För den som har missat det, Ekot gick ut med Åkessons privata kreditkortsspecifikation och…ptja…konstaterade att han hade spelat nätpoker. För sina egna pengar. Inte skattepengar. Inget olagligt.

För det första är det sjukt olagligt och bryter mot banksekretessen, för det andra gör det Ekot ännu mer korkade än SD. Två fel blir liksom inte ett rätt. Någonsin. För det tredje misstänker jag att bossdamen på Ekot som försvarar agerandet faktiskt är Sverigedemokrat, eftersom hon, med det tilltaget, lika gärna kunde limmat fast ett hakkors i pannan. Antingen det eller så är hon Sveriges senaste rikspucko.

Då brann det i skallen på mig och jag lovar mig själv dyrt och heligt att hålla mig ifrån cirka alla sociala medier tills efter valet.

Men i övrigt har det varit en trevlig dag (om jag får en kopp sprit och ett bulkpack Valium).

På väg till röstlokalen knatade jag i vanlig ordning förbi valstugorna och fnissade lite för mig själv.

IMG_1130.JPG

Moderaterna har slutat med sin allsång och jag gjorde min ständiga betraktelse. Vilket kanske inte syns supertydligt på bilden.

S ligger inne med en valstuga stor som en villa, Moderaternas är mer modest i storleken medan Centerns stuga ser ut som ett utedass i jämförelse. Då måste man fnissa lite och undra hur det gick till.

SD har ställt en stol vid en stolpe i skuggan. Och har väl på sin höjd ett paraply om det skulle börja regna. Inget tak över huvudet i alla fall, vilket på något vis känns helt i linje med deras politik.

På väg hem från röstandet fraterniserade jag dessutom med “fienden”. Satte mig på en stol utanför deras valstuga och tittade på Henrik Dorsin ihop med kampanjande kamrat.

Nu skall jag koppla ner hela internätet och bakbinda mina klåfingrar tills imorgon kväll.

Det här är fan en rysare.

0 thoughts on “Plikten är gjord…

 • Ska rösta imorgon.
  Ska dessutom visa yngsta dottern hur det går till då hon röstar för första gången.
  Och då hon flyttat hemifrån ( och har annan adress) så får vi åka till fler valställen 😀

 • Trodde att jag skulle rösta i dag, men jag fick för ont i fötterna, så jag gick hem och la upp dom i högläge istället. Det får bli en röstningspromenad i morgon i stället.
  Visst ska journalister bevaka, men det är skillnad på att bevaka och att snoka i folks hem eller på deras konton!
  Jag mötte en hel del valarbetare i dag, trots att det inte fanns några valstugor i närheten. Det trevliga var att dom mest ville höra om man hade/tänkte rösta och frågade sedan om man hade några frågor. Skönt när dom inte tryckte upp sina åsikter i ansiktet på en (med en gång i alla fall).
  Annars blev jag osams med försäljare, sådana som står i gångarna i köpcentret och försöker packa på en saker man inte vill ha. Dom gör verkligen allt för att få en att skriva på något som man inte har tänkt köpa, för dom kan ju erbjuda en ett unikt pris, som bara finns i dag… Jo tjeena!
  Nu ska jag dricka upp mitt te, så jag blir ännu mer klarvaken, och sedan ska jag gå och lägga mig och se om det inte går bra att sova…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.