Jag behöver hjälp (och semester)

Nu är det dags att åka utomlands. Pronto helst, men vi väntar ett par veckor så vi får ordning på renovering, flytt av möbler och givetvis ett par båtturer till om vi nu får SUPERHÖSTEN. Cheferna har förhandlat och satt en del villkor, det ena villkoret var ju såklart att kompromissa med fastighetsägaren. Jomen ungefär så, och det tar väl ett par veckor.

Nu vill jag ha tips, för jag är verkligen skitkass på att åka charter. Inte för att jag är snobbish (hello, jag är gift med foppatoffla, då går det inte att vara snobb), mer för att vi aldrig/sällan åker på kortresor där det kan vara praktiskt med just charter. Och så är jag ringrostig, har ju inte åkt till varmt land på fyra år (något maken suckande refererar till som ‘tiden före hundarna”). Så blir det när man skaffar barn, säger jag, och suckar inte alls. Men nu är det hög tid.

En vecka typ. Det betyder att Thailand går bort. Så även Florida. FH (före hund) körde vi varannan Thai, varannan FL – men det är för långt för en vecka.

Så…jag är sugen på Dubai. Där har jag aldrig varit och det är lagom långt.

Då kommer ju mina frågor.

Har nu varit där? Hur är det?

Har ni andra tips?

Enda stället jag vägrar åka är Egypten. Annars är jag flexibel. Så, charter och lagom långt med badvänligt hav (är ingen poolperson)?

Vad säger ni?

Sen kan nu förbereda er på nostalgiinlägg de luxe. Vi hittade vår hårddiskbackup med foton sen ungdomens glada dagar.

Jösses vad material jag har. Vilka foton, vilka tider och perkele vad kär jag var i min man (eller okay … ÄR). Jag behövde bara bli påmind om hur jävla roligt vi faktiskt haft. Vi hittade tom foton vi inte ens trodde vi hade.

Jag är glad att jag inte är politiker. I så fall hade jag varit tvungen att gömma hårddisken under Kinnekulle.

Men jag skall plocka ut godbitarna, som jag skrattade när jag såg dem, och som jag hade glömt vissa resor/händelser.

Först vill jag dock ha restips.

Hit me!

0 thoughts on “Jag behöver hjälp (och semester)

 • Men hallå!!! varför inte Egypten?? Jag har varit där 16 ggr och älskar det, åker dit för att dyka med hajar, men landet är trevligt och folket med.
  Annars så tittar jag själv på resor till Mallis just nu med Ving ett hotell som heter Sun prime waterfront. Ett hotell med många stjärnor och den är bara för vuxna. Alltså inga ungar som skriker vid poolen eller i restaurangen, finns inget bättre sätt att resa om man har stora barn/ inga barn 😉

  • Mina fördomar om maten 😉 En av mina bästa och äldsta kompisar är flygvärdinna, hennes mardrömsresa är hemväg från Egypten. Spyflygplan. Men det är verkligen bara ett land jag inte är sugen på, kan vi inte fokusera på alla länder jag är sugen på istället.

   Mallis alltså? Men då åker du snart? Säsongen är väl slut snart? Ett sånt hotell skall jag helt klart ha. 🙂

 • Okej vi fokuserar på Mallis 😉
  Tänkte åka första veckan i oktober, hoppas och tror att det är okej där då. Har också funderat över Dubai, men det är ju så hiskeligt dyrt där. Eller är det någon som vet nåt annat?

  • Då vill vi åka ungefär samtidigt 🙂 Jag har varit sugen på Dubai jävligt länge, och det är ju billigt att åka dit. Men dyrare där. Frågan är bara, HUR dyrt? Dyrt för att vara ett turistland eller generellt dyrt? Jag vill verkligen åka dit.

 • Har hört SVINDYRT om Dubai. Plus att den norska kvinnan som blev våldtagen i Dubai och åkte i fängelse för att hon haft utomäktenskapligt sex. Det gör att jag inte kommer att åka dit! Ever!!

  • Det är ju trots allt ett islamland. Där det händer konstigheter (som jag tycker är skit). Det finns delar där man inte får gå utan heltäckande kläder och så finns det turistplejsen där man inte behöver kläder alls. Men…sådana motsättningar finns ju i nästan varenda semesterland som inte är kristet.

   • Jo absolut, och man får självklart respektera deras lagar och seder om man åker dit. Men jag skulle vara livrädd att råka ut för något och sen själv hamna i fängelse om jag åkte dit. Enbart därför jag inte gör det. Har hört att det är superfint där annars! Men dyrt…

 • Lefkas Grekland bo i nidri, hotel seawiev kan rekommenderas inget fancy ställe men helt ok precis vid stranden, hyr en bil o åk runt till olika stränder o byar i bergen. Hyr båt o åk runt till de olika öarna. Greklandfrälst? Jag ? Hmm jo lite bara 🙂

  • Jamen jag ÄLSKAR Grekland. Hade dock för mig att de drar in turerna i september. Kreta brukar ju vara ett av ställena dit man kan åka på hösten eftersom det ligger väldigt mkt söderut, men om jag inte minns helfel slutar de resorna vecka 36?

 • Njae till Dubai…Jag var där förra året…Dyrt och väldigt artificiellt…Kul att ha sett det men kommer aldrig åka tillbaka…Bodde på en resort halva tiden (blev uppgraderade till en villa vid en private beach 🙂 ) sedan inne i Dubai (nice hotell med takpool 🙂 …Maten var inte speciellt god & det bästa på hela resan var vattenshowen vid en av mallarna….den såg vi nog 5 gånger eller mer…..
  Dyrhetsmässigt så var shoppingen ungefär som här fast lite dyrare…maten på iok ställen var dyrare 6 även vin (där man hittade det) Taxi däremot var SVINBILLIGT!

  • Ja alltså det där med artificiellt ifrågasätter jag inte. Alla ställen där man kan åka skidor i öknen känns ju lite…artificiella 😉

 • Ok, min kommentarsoskuld får ryka på denna fråga då jag har varit i Dubai några gånger. Visserligen är det 10 år sen senast så huruvida priserna har ändrats vet jag inte. Det är en fantastisk stad, känns lite som man kliver in i ett Sim City där någon verkligen lagt resurser på sina byggnader! Man blir helt klart blown away på deras arkitektur. Men samtidigt finns det vackra “gamla” delar som inte är lika flashiga utan mer genuint vackra. Kryddsouken är ett exempel. Guldsouken är bländande, och väldigt prutbar, så här kan du fynda guld och diamanter. Stora shopping malls med alla märkeskläder du kan tänka dig, men vill du fynda kopior så är det bara att ta sig ut på gatorna. Maten är god och finns i alla prisklasser, massor med roliga restauranger! Stränderna är fantastiskt fina och vill ni dyka så är djurlivet under ytan otrolig, min bror lyckades se valhaj på 2 av sina dyk. Givetvis har du ju öken nära till hands om du vill ut och bli så totalt jäkla åksjuk av att åka upp och ner för dessa sanddyner och vara helt säker på att du aldrig kommer överleva, så känner du för något sådant så finns ökensafari att utforska, dock är det väldigt vackert när chauffören lugnat ner sig, sen kan man ju välja att vara med på bbq på kvällen med magdansörer och tusen andra turister. Finns vattenland i närheten av Burj Al Arab (hotellet som ser ur som ett segel, vill ni in här utan att betala multum för ett rum så boka bord på deras restaurang med ett jätteakvarium, känns som man sitter och käkar med Ariel och Sebastian) Tror även ni kan åka skidor om ni känner för det i ett av köpcenterna.
  Det är ett land väl värt ett besök och om ni åker så försök att ta er utanför stan med så ni får se lite annat än bara moderna Dubai.

  Och tack för en rolig blogg! 🙂

  • Välkommen ut ur garderoben, det var banne mig på tiden 😉

   Kan ju säga att jag blev ruskigt sugen på Dubai av att läsa din kommentar. Det var den bäst sammanfattande skildringen jag läst. Skall helt klart övervägas ordentligt. Just nu handlar det om Dubai, Kreta eller kanske Malta. Oklart hur Malta helt plötsligt kom in i bilden, men där har jag inte heller varit.

   Men jag har också hört det där med guld och diamanter. Bara det är ju sjukt lockande. Kan du hålla dig kvar utanför garderoben nu tror du?

   • Håller med Annika. Har varit där två ggr, förvisso för tio år sedan, men det var fab.
    Annars är Sardinien ett favoritställe för oss, men jag misstänker att det är lite för sent på säsongen nu.
    Kör på Dubai, tror att det blir bra

 • Har själv aldrig varit i Dubai, men kan tänka mig en långweekend i framtiden för att beta av det på listan.
  Vår sommarsemester tillbringade vi i Frankrike och Spanien. Flög till Barcelona o bilade upp till Frankrike.
  Vi bodde i en liten by på ett b&b som drevs av ett underbart engelskt par.
  Boendet låg ca 15 min från Medelhavet och flera fantastiska små vackra byar.
  Efter det bilade vi ner till Spanien o bodde där på ett minst lika bra b&b .
  I ett superstort stenhus , dör äldsta delarna var från 1200-talet.
  Båda ställena hade pool och i byn minst 3 restauranger
  Underbart avkopplande på båda ställena o fantastisk miljö.
  Tips ist för charter 🙂

 • Jag skulle definitivt dra till Barcelona och njuta av både bad och storstad. Skulle absolut boka in mig på lyxiga och underbara hotell W nere på la Barceloneta. Ett fint ställe för sol och bad strax söder om B är Castelldefels dit man kan ta sig rätt enkelt.

  • Men där har jag varit. Och nu kommer jag svära i kyrkan, men jag älskade inte Barcelona. Trots att vi bodde lite utanför och kunde dra oss undan storstadshetsen för sol och bad. Jag vet inte ens riktigt vad det var som inte föll mig på läppen?

 • Beror väl lite på vad ni vill göra?beach/pool,shopping ,bra krogar all detta har Dubai/Oman/Abu Dhabi.Förrutom att det kostar skjortan och halva brallan så är det supersafe,rent och snyggt,tycker att ni ska välja att gradera upp er till “lounge/buissnes “faciliter,då brukar det ingå frukost och en sorts buffé inkl dryck p em/kvällen.Det där med våldtäkten var bara bullshit(gick inte till så som media skrev)sedan att man inte får hångla på allmänna platser har ni väl kommit över el?Jag har precis kommit hem f en roundtrip Korsika/Sardinien grymt fint!men lite sent att åka okt/nov.

  • HAH! Vårt minsta bekymmer är att låta bli att hångla på offentliga platser. Att slå ihjäl varandra på dylika platser är mer troligt, får man det?

  • Jag blev faktiskt sugen på det när du skrev det. Var tvungen att googla. Det ser onekligen skittrevligt ut. Dessutom blev jag fascinerad över väder och temp. när det ligger mitt i jäkla Atlanten. Däremot blev jag inte klok på vattentemp, den lär ju vara rätt kall…inbillar jag mig?

 • El varför inte SA el Zanzibar,om man bara är ute efter maxrelax,smidigt nattflyg nästan ingen tidsskillnad.Capetown är en pärla med massor av saker att se&göra.OCH NY….har du hyrt den Sällan skådade lyxlägenheten än?haha

  • Jamen ja. Sydafrika lockar. Med tanke på obefintlig tidsskillnad. Eftersom jag är en mästare på att bli jetlaggad. Har inte hyrt den…än 😉

 • Vaa är det nåt nytt du börjat med det här.Du skriver ett inlägg och sen får vi sköta oss alldeles själv,utan dina genmälen? Det gillar inte jag riktigt. Om man skriver ett inlägg med rubriken “Jag är ett Pucko” t ex och du inte kommenterar kommentarerna så har du snart inga kommentarer öht.Senare inlägg har ju också väldigt sparsamt med inläggets persons kommentarer att göra också.Har vi helt plötsligt blivit bara ja-sägare och konsumenttipsare? 🙂

  • Fniss. Nu skrattade jag högt. Och så svarar jag att det ju är en svinbra idé. I ett och ett halvt år har jag domderat, nu är det er tur. Gills det inte ens att jag läser kommentarerna i väntan på det gyllene tipset? 😉

   • Näpp,det gills inte alls. Om man inte har nåt liv som det är för mig,så gills det det bara om du reagerar på det interaktiva! Sen så är det väl tyvärr så att du måste få göra som du vill,”bara för att det är din blogg” 😉

 • Men du vet väl att jag älskar dig och din blogg även om jag ibland skriver nåt annat här ibland 🙂 Jag vet att jag kan vara rätt grov i mitt språk ibland,men som sagt jag älskar din jargong och jag tar den nog ibland lite väl långt 😉

 • Vet du hur svårt de e å va någotsånär sportslig här.US open i tennis samtidigt är det det NFL premiär! Vad ska man kolla på egentligen 🙂

 • Eftersom jag inte gillar att ligga och steka mig i solen (är ju rödhårig och bränner mig på två sekunder) så brukar jag satsa på städer. Palma, Rom och Barcelona är väldigt trevliga. Men om det finns charter dit vet jag inte. Brukar köra med Bibbis resebyrå, d.v.s. jag fixar allt på nätet hemifrån. Har funkat perfekt hittills.

 • Cecilia Larsson says:

  Tropea i Italien! tror de åker lite längre in på hösten också (solresor), det är ta mig f-n det bästa jag varit med om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.