Bakom mina solglasögon

Brukar det vara ganska mörkt. Men eftersom jag har slipade solglasögon är de väldigt nödvändiga när man är på båtsemester och man lyckas slarva bort sina vanliga på den väldigt lilla ytan båten består av.

En hel dag och en hel kväll var de vanliga glajjorna borta och jag letade ihjäl mig. För att till slut resignera, tänka att de får dyka upp av sig själv eller möjligen i munnen på liten hund. Det har ju hänt förut. Så det var solglasögon som gällde.

jag tror jag hade glömt hur mörkt det blir kvällstid i augusti. Och det blir inte direkt ljusare av solglajjor. Att gå med svarta hundar på klippig ö utan några som helst gatlampor var en adrenalinkick. Av det negativa slaget.

I fredags knatade jag till optikern i annat ärende och när jag var där bestämde jag mig hastigt och lustigt för en, i mitt tycke, rasande snygg båge. Som jag tyckte att jag passade i. Jag råkade bara bortse ifrån att utprovingen skedde direkt efter hemkomst med båten, jag såg alltså ut som Mojje i håret (fast med mer saltvatten), noll smink och keps. Dessutom lade jag inte mer än ungefär tre minuter på att bestämma mig.

Jag gillar inte att prova glasögon. Antingen går det inte alls eller så går det svinsnabbt. Dessutom härmar jag optikerna (heter det verkligen så i plural?). Mina senaste bågar hade min optiker på sig sist jag bytte och den här gången hade en av de andra optikerna (really?) den här bågen. Plättlätt när man ser dem på någon annan istället för i ett ställ med 700 andra par.

Idag var de klara. Och jag rusade glatt upp för att hämta dem.

På vägen kom jag på att jag numera inte har saltade semesterkrullar längre. Dessutom har jag ögonbryn (ja, det kommer ältas så länge jag blir förvånad varje gång jag går förbi en spegel).

Spänningen var olidlig. Skulle vardagsjaget passa i semesterjagets glajjor?

image

Världens minst smickrande bild. Det ser ut som att glasögonen sitter på Ögonbryns-Rudolf med Röda Mulen. Som någon knäckt näsan på.

Men jag är sjukt nöjd med glasögonen. De är blå. Mer blå än vad som syns på bilden. Typ jeanskornblå (solklar Bengt Grive-färg). Älskar dem.

Nu borde den här synfelstanten verkligen klara en zombieapokalyps ihop med sin handväska, för nu har jag två par läsglajjor, två par solglajjor och numera två par sepålångthåll-glajjor. Men jag har banne mig inte råd att få förändrad syn, den saken är klar.

Och jodå, de bortslarvade dök upp efter ett dygns letande på båten, tack och lov helt oskadade. För ingen utom Liten vet var de låg.

Det var nämligen hans mun som letade upp dem, och han är lika tyst om det som en dubbelspion.

// Rudolf

0 thoughts on “Bakom mina solglasögon

 • Vill bara säga att jag adore you. Har gluttat runt på din pärla till blogg och älskar ditt språk och självdistans, så tack för fnissen och en räddad kväll.

 • Ja, när man ser så dåligt att man behöver ha glasögonen på sig för att hitta glasögonen, då är det bra att ha två par.
  Dom här ser ut som ett par som man trivs i och dessutom väldigt snygga på dig!

 • Eftersom du själv ältar så, tycker att glasögonen var ursnygga och att de kom ännu mer till sin rätt med dina fina bryn. 🙂
  Ska själv till optikern och pröva nya glasögon och våndas för att hitta något som ska passa.

  • Jag tänkte ha generell kameratömning imorgon. Där finns nog lite bättre kort på mig och brillorna (det kan ju knappast bli värre iaf haha). Men jag bävar, med tanke på att det kommer finnas ett par tusen kort till.

 • snygga glajjor! Fräsch!

  Å på tal om brynen, kanske ska se om jag har några.
  å då måste jag iofs också färga den decimeter långa utväxten i håret, så borde jag kanske måla naglarna.
  Men här sitter man i söffa å leker med Formexkataloger å Exceldokument.
  Tack för påminnelsen dock, får fixa så mitt ögonbryn blir två innan jag somnar ;P

  • Mhmmmm….DÄR dök du upp minsann. Det var på tiden 😉

   Tack för komplimangen. Glajjorna är faktiskt snygga. Men jag insåg idag att det inte var roligt med nya iaf. För nu har det ju varit fint väder så himla länge att jag bara gått i mina slipade solglajjor, det blev ett hösttecken att ta på sig vanliga.

   Hämta pincetten. Eller saxen. Eller vad man nu använder 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.