På tredje dagen återuppstod hon…

… och skulle vara själaglad över att slippa graden av migrän som däckar mig totalt. För det blir så tråkigt när jag blir associal. Och det finns en gräns för hur länge det är roligt att blunda medan man lyssnar på ljudbok efter ljudbok.

Så, vad har hänt? Just inget alls. Mer än att jag faktiskt tog mig i hampan och kollade igenom objektiven för skadekontroll. Och jag var rädd innan jag gjorde det. Mycket rädd.

Det visade sig att Liten “bara” hade tuggat av objektivlocken och sedan dreglat ner alla linser med allt saliv i världen. Det var ju lätt åtgärdat med en tvätt. Blixten däremot var hundtandsmördad och bor numera på blixtkyrkogården. Man får vara tacksam för att han körde Wallenbergs “sikta på det billigaste”. Även om det var en lycklig slump. Men matte kunde i alla fall pusta ut lite och sen fick matte migrän. Migrän ihop med fullmåne är skitkass faktiskt och jag hade ingen aning om att det var just fullmåne, förrän dagen efter natten före som jag låg vaken till klockan halvsex på morgonen. Då kollade jag, blev varse om att det dessutom var superfullmåne och insåg att det var förklaringen till sömnbrist, migrän och därtill väldigt tydliga och underliga drömmar.

För det första drömde jag att det var vinter (really?) och jag befann mig i Stockholm med skinande ny bil som jag skulle köra till Bromma i snöslasket. Lägg till att det dessutom var totalt becksvart på grund av skitmycket strömavbrott i hela stan, vilket slutade med att jag mer eller mindre bara körde runt centralstationen. Varv på varv.

Till slut gav jag upp, klev ur bilen för att fråga efter hjälp för att komma på rätt väg, som enligt hjälparen var skyltad mot Täby.

Sen kom det verkligt konstiga, den delen av drömmen som bara skapas av fullmåne och migrän. För att ta mig till bilen var jag tvungen att skutta över en knutpunkt för spårvagnar (jo, i Stockholm, helt rimligt). En spårvagn kördes av Granntanten och det var många spårvagnar i omlopp. Alla gick i samma hastighet som X2000. Att hoppa i halt snöslask med livet som insats för att komma undan turbospeedade spårvagnar var inte det lättaste, särskilt inte när Granntanten hade gett sig fullkomligt fan på att köra på mig.

Till slut kom jag fram till Bromma, fick reda på att Mona inte var hemma. För hon var i Göteborg och medverkade i någon slags väldigt mystiskt underhållningsprogram. Det var INTE underhållning a’la Mona kan man säga, för hennes insats i programmet bestod i att hon, iklädd säckig träningsoverall, stod med ett håvliknande tennisbrännbollracket och förevisade hur man träffade tennisbollar som sköts ur en tennisbollskanon. Lite Lilla Sportspegeln över hennes delaktighet i programmet (som leddes av Lasse Kronér).

Man kan konstatera att den lilla sömn jag har fått har varit katastrofalt dålig och jag har fortfarande ögonlocken någonstans nere vid knähöjd.

Jösses som jag behöver sova. Länge och ostört.

Men först skall jag vara tacksam över att Liten klarade sig undan korvfabriken.

Den här gången.

Vad har ni gjort?

0 thoughts on “På tredje dagen återuppstod hon…

 • Tina Johansson says:

  Ja se dessa fullmånedrömmar! Tur att det inte blev värre skador på objektiv, både för dig och liten…
  Vi har kommit hem från semestern, tvättat, och tvättat lite till. Och hör och häpna. Vi ska bli med katt!! Jag som ju liksom inte skulle ha fler djur, möjligtvis en liten vovve… fast den biten ordnar ju sonen och hans flickvän. Om sisådär två veckor flyttar den lille söte fyrvägskorsningen Teo in hos oss, och jag blir närapå farmor. Såå spännande! Extra spännande när jag ju också om en månad blir mamma till världens sötaste ragdollshuskatt Nisse (alltså jag är inte ansvarig för det namnet, men maken påstod att det var en Nisse)
  Vi har blivit hiskeligt spontana på sistone, vem vet var detta ska sluta?!

 • Hej!
  Följer din blogg som oftast är en frisk fläkt, men har aldrig kommenterar förr.
  Läser du Fru Sederblads blogg? Hon har skrivit en hel del om migrän som kanske kan vara till hjälp/tröst för dig.
  Bästa hälsningar
  Ingela

  • HEJ 🙂 (ja, idag kan jag prata med stora bokstäver)

   Välkommen ut ur garderoben, det var trevligt. Nej, har inte hört talas om den bloggen innan, men jag skall genast kolla upp den. Stort tack för tipset. Jag har mest övervägt att amputera huvudet men det kanske man inte behöver? 😉

 • Usch lider så med Dig, o alla andra migränpatienter! Har varit där själv, men det dog ut efter min andra dotters födsel (helt hormonbetingat) men fy fan man ville ju bara dö, där och då! Vet att det i Uppsala finns en jättebra grupp för migränpatienter, kanske finns något liknande i Götet, eller? Kräv, stå på Dig, det finns jättebra mediciner idag Ingen ska behöva lida så. Be om att få prova nya, finns massor, hoppas så Du får hjälp.

  • Jag måste alltså föda barn för att få bort migränen? 😉

   Det är kollat, och beror på ett synfel som kommit på äldre dar – går inte att göra något åt och jag har mängder av mediciner. Men sommartid verkar skallen vara mer väderkänslig. Det är bara att lära sig leva med det och så här illa brukar det inte vara.

  • Jag har blivit dyslektiker på äldre dar, för jag lägger till och drar ifrån bokstäver som inte skall vara där vad jag än läser. Jag läste “blodrosa”. Och undrade vad i helvete det var för färg. Även om den onekligen lät intressant 🙂

 • Skönt att förödelsen efter Litens härjningar inte var värre, men oskönt med migränen parad med fullmånen! Själv har jag mest haft sömnproblem, drömmarna kommer jag inte ihåg och huvudet småmullrar bara, inte alls jämförbart med migrän på något sätt. Däremot verkar hela kroppen vibrera av min nya trådlösa router, oskönt och irriterande! Frågan är om man ska stå ut och försöka inbilla sig att man bara inbillar sig…
  I dag har jag kokat rödvinbärssylt och det har regnat… flera droppar!

 • Kommit hem från 2 v på Kreta
  Tvättat all tvätt därifrån.
  Köpt ny tvättmaskin o tumlare.
  Börjat jobba igen , även om det bara är för en vecka. Sen har jag semester igen. 🙂

 • Tänker inte berätta att jag lever underbart båtliv i Danmark. Nej – det vill du inte veta. Inte heller att vi nu kommit fram till Skagen. Istället tänker jag tipsa om bästa migränmedicinen: Zomig nasal. Finns inget bättre. Om man tar den i tid. Nästan ingen baksmällekänsla alls….

  • Nej berätta inte det. Tack så mycket 😉

   Jag har Zomig, min räddning i nöden. Eller som den även kallas “det är dags att snorta en hundring” (ja jag har den på recept hehe). Och en del andra mediciner med, men den här gången har det kommit och gått i för många dagar bara.

 • Men,välkommen tillbaka till dom levandes skara!Tur att objektiven klarade sig också(tror inte att korv på lurvetuss är så gott iaf)Annars har vi firat nationaldagen med en lunch för 18 p…och väntar på invasionen från helvetet nästa vecka med barn,vänner och annat löst folk som avlöser varandra i 3 veckor…Giv.Mig.Styrka….Krya nu på dig och fixa bra drugs!(ps det som rör sig i ditt huvud på nätterna verkar intressant…-harkel-)

 • Tjuvstartade semestern förra veckan med to+fre som föräldraledig. Sovmorgon, bada tunna, fika och åka cabbe med sonen= kvalitetstid bara vi två. Supermysigt!
  Helgen innehöll en del shopping, har nästintill svart bälte i det ;-). Behövde verkligen en soundbar till stugan. Hrmfp.
  Idag måndag första gemensamma semesterdagen och regn…!
  Imorgon åka och “titta” på en bil( viket i praktiken betyder köpa, för maken är duktig han med) sedan hoppas jag vädret skärper till sig så vi kan njuta lite av att åka lite båt. By the way, du råkar inte vara duktig på att lära medelålders personer att segla? Vi har börjat snegla på en segeleka, men inser att det kan vara väldigt praktiskt att veta hur man joxar runt en sådan( uppvuxen med motorbåtar)
  Håller med flera andra- se till att få bra mediciner. Livet är för kort för att plågas….

  • Segeleka är ju jätteroligt. Och skitbra att börja med. Vi kan ha segelkurs här, även om det var ett tag sen jag höll på med allt det där tyget och alla snören så är det som att cykla.

   Alla andra bara shoppar och shoppar, inte ens det gör jag. Jag börjar tackla av 😉

   • Skulle vi köpa, hör vi definitivt av oss- skojade inte med att vi verkligen är sopor då det gäller segel och snören…;-)
    (Var tacksam att du varit lugn med shoppingen, min bankman kommer att få hicka efter semestern, stoooora uschliga uttag på bankboken lixom)

    • Fast LITE aktivitet på bankboken är ju kul, här är det fan mögel på den, så dåligt shoppat är det.

     Och JA, gör det. Det är svinroligt. Ännu roligare att vara lärare med maken, han är den minst pedagogiska i världshistorien och jag är pedagogisk och sen blir vi ovänner och rör till allt för alla. Fniss.

     • Det låter nästan som om det skulle vara värt att köpa segelskorven bara för att få uppleva ert (o)pedogogiska samarbete.LOL
      Hör garanterat av oss om vi får köpt någon. Just nu har jag satt mannen i jobb med att snickra en massa saker, så han är fullt sysselsatt ändå 😉

     • Vi är en DRÖM när det kommer till att lära ut, särskilt när det är båtar inblandat. Oklart dock om det mer lutar åt mardröm, men vi har åtminstone väldigt roligt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.