Jag är en eremit när jag är arg och ledsen

Och den här veckan har jag varit (och är fortfarande) så in i bänken skitförbannad och ledsen. Sådär så att det inte är någon som helst idé att ens försöka formulera ett inlägg och då går jag under jorden totalt. För jag vill bara vara ensam och helst inte prata med någon alls, inte ens i telefon.

Om vi skall förenkla det hela så är det Kristi Himmelfärd. Maken är i Skagen med båten, men det är inte jag. Eftersom det bara är jag i den här familjen som vet att man inte får åka till Danmark om man inte har rabiesvaccinerade hundar och EU-pass.

Jag hade inte en tanke på att det var den här helgen utan fick reda på det två dagar före avresa, eftersom dammsugarmannen har spenderat all ledig tid med att laga båten, hänga i källaren och inte kommunicera med mig alls. Så vi hade inte pratat med någon om hundvakt.

Låt oss bara säga att det slutade med att han åkte. Jag gjorde det inte. Vi hade tydligen inte med gemensam problemlösning som äktenskapslöfte.

Hade det inte varit för de här två luddiga raringarna så hade det slagit över på riktigt, men att ha hund är bättre än alla medikamenter i världen. De är mina kärleksbomber. Och DE hade aldrig fått för sig att åka någonstans utan sin älskade matte. Eller sina tofflor.

toffel

Inte utan min toffla (i fartygsstorlek) hälsar han. För det finns antagligen någon slags lag på att man måste ha en toffla, vilken som helst, i munnen när man är glad. Och när hundarna är glada blir livet väldigt mycket trevligare.

DSC00039

Och man blir så här trött av att vara glad med en toffel. Även om det ser ut som om han vårskriker.

Men egentligen är han bara väldigt söt.

DSC00038

Herregud som jag älskar mina hundar (och katten) och att deras uppsyn räddar mig från att ta med hagelbrakaren ut och gå “Falling Down” på ett antal personer.

Man kan säga så här, mitt straffskalesystem där jag brukar köpa något som står i paritet med “brottet” för att dämpa ilska, det testade jag genom att köpa en väska på nätet. Det fungerade inte.

Just nu ligger det närmare till hands att jag paritetsköper en Porsche.

Möjligen.

0 thoughts on “Jag är en eremit när jag är arg och ledsen

 • Fy f-n vad orättvist! Jag tycker du ska sälja av några dammsugare och kanske hyra ut källaren till något glatt gäng med välvald diagnos (för att reta livet ur maken) och så du får in rejält med kosing att shoppa porsche för på köpet! Och se till att köpa de senaste gadgetsen också, så att hans grejer är omoderna. Eller ta med dig hundarna till Mona och pigga upp henne med dem. Hon verkar också behöva extra kärlek just nu.

  Här har jag annar hittat ett och annat som muntrat upp mig
  http://www.sandbergsweden.com/blog/product_category/vigsel-forlovningskombinationer/

  Kram på dig och vovvarna (som för övrigt är ursöta!)

  • Orättvist var ordet sa Bull. SOM jag hade sett fram emot Skagen.

   NU hajar jag vad Sandberg är, den sidan skall jag vältra mig i. Jag önskar att jag hade kunnat ta jyckarna under armen och dra upp till Mona faktiskt, då hade jag gjort det på stört. Men handla skall jag, det är en sak som är säker.

   Kram 🙂

    • Jag har dreglat över allt deras bling. Och är totalt oförstående till hur jag har kunnat missa det märket, vilka grejor! Jag måste kolla om “min” juvelerare har det märket eller om jag kan övertala dem att ta in det. Nu kikar jag på kameror. I ungefär samma prisklass som bling.

     • Det blinget är snyggt! Tyvärr har jag inte ekonomi för det.
      Kameror är alltid roligt och inga problem alls att göra av med pengar inom det området!

     • I varukorgen har jag; kamera, ny blixt och en större telezoom. Men jag har tyvärr inte tryckt på “köp” än. För att jag tydligen har sunt förnuft. Jag vill inte ha sunt jävla förnuft just nu. Morr.

   • Nästa gång kan du sussa hos mig, även hundar är välkomna här. Så kan du umgås med Mona ändå, det är inte så långt mellan oss.
    Vilken skitmake att åka ändå, när inte hårbollarna kunde följa med!!!

 • Jävlar i havet så orättvist!,! Fast misstänker att vovvisarna är typ tusen gånger bättre än make just nu. Hade jag bott nästgårds hade jag tagit hand om sötingarna på stört. Nema problema, här är vi hundvakter varovarannan vecka. Kom ju precis hen från fuerteventura så just nu skrotar vi bara runt här ändå.

   • hehe det hade jag med gjort om det hade krisat.
    Jag har alltid haft det största ansvaret för våra djur, vaccinationer, kloklippning, pälsvård etc.
    Det är en av anledningarna till att jag vägrar pälshund som måste trimmas/klippas numera eftersom jag alltid måste stå själv med sånt.
    Sen brukar jag hota med att dra in på mc-körningen om vi skaffar en till hund och då vill han inte ha en hund igen :-/ För det var alltid jag som vägrade att köra dagsturer med hänvisning till att hunden måste ut. 🙂

    • Av outgrundlig anledning har jag det med, trots att jag inte har pressat på att vi skall ha hund just för att maken är en kattmänniska som aldrig levt med hund någonsin och att jag inte ville bli den som “jamen det var ju du som tjatade om hund, då får du lösa problemen”. Så det är han som valt både hund ett och hund två. Men bara rättigheterna tydligen, inte skyldigheterna.

     Eller ja, som han ser det, det är ju ONÖDIGT att sitta hemma båda två för att vi inte får hundvakt. Mmm…så fin tanke, men det finns SÅ många fler alternativ än att han drar själv. I första hand mest att vi kunde åkt någonannanstans, eftersom det har varit helt ljuvligt väder. Men näe.

 • Vilken diagnos har din k make? Så förbannat disträ är man bara inte. Förstår din ilska, milt uttryckt. Tur att du har pälsbollarna.
  Lägg ut båten och alla hans dammsugare på Blocket och köp dig en snygg sportbil.
  Kramar

 • Surt!

  Helt off topic här, har ett tag funderat på hundarnas namn, och på vad Stor hette innan Liten kom? Såg nu att det står Ludde på halsbandet, och insåg att det faktiskt skulle kunna vara så att Stor och Liten är bloggnamn på samma sätt som att din make förmodligen inte heter Maken annat än i detta sammanhang. Det är inte alltid hissen går hela vägen upp, eller inte så snabbt i alla fall…

  • Nu fnissar jag faktiskt. Det var begåvat av dig att klura ut 😉 Det var enklare så, för att hålla reda på vem som är vem, jag begär inte att ni skall komma ihåg åldern på jyckarna. MEN, Liten kallades för Liten, eller Ludde Liten hela sitt första år, och nu är det hälften av gångerna. Så helt off var det inte.

 • Är bara glad att det inte har hänt någon olycka! 🙂 Vet inte hur många gånger om dagen jag varit här inne och hoppats på ett livstecken! Ha en fin helg

  Kram Moa

  • Precis min tanke, vad 17 har hänt henne???
   Är man liiite knäpp när de tankarna far genom huvudet angående en person man aldrig har träffat men gladeligen “stalkar” på nätet???
   Jag är glad för livstecknet och förbannad å dina vägnar Waco Vik!!!
   Kram

    • Jag har tänkt precis likadant och gått och hållit tummarna för att du inte ska ha råkat ut för nån hemsk diagnos/fastnat i nån magnetkamera/råkat ut för en olycka/drabbats av sorg eller nåt annat hemskt! Nu hade ju något ganska hemskt hänt, men inget farkligt, i alla fall, som tur är!!
     Kram vännen!

     • Förlåt, det var ju såklart inte meningen. Men näe, någon diagnos har jag jag inte fått…än. Nu är jag bara mordlysten.

   • Min första tanke nerjaga såg på fejjan att du kommit med nytt blogginlägg var mest “Ohhh she’s alive” 😉

    Annars har jag mest tänkt att du gått under jorden pga mord lr nåt på maken 😉

    Fast helt fel i mina tankar var jag väl inte, med tanke på att du nog har god lust o ha ihjäl honom för han var så jävla Ego att det borde gett utslag på Richter skalan

    För finns ju hur många olika ställen som helst att åka till dit även stor & liten kunnat följa med,nu när de inte är välkomna dit egot drog utan dig/er

  • Förlåt om jag skrämdes. Det var inte meningen. Men hade jag skrivit något före igår så hade det antagligen inte varit särskilt läsbart. Mest könsord och svordomar.

   • För några år sen , skulle det spelas en annorlunda golftävling på vår golfklubb. Den lät skitkul o jag frågade maken direkt om vi skulle spela den , den verkade så kul. Inget svar. Ett par dagar senare frågade jag igen , han visste inte om han kunde ,blabla.
    Någon dag efter det står vi o målar huset när hans telefon ringer.
    En killkompis till honom som undrar om han vill lira den här golftävlingen.
    Klart han ville det , den verkade ju skitkul!
    Behöver jag ens gå in på hur arg jag blev?
    Och besviken?
    Och ledsen?
    Och han tyckte jag överreagerade.
    Jag kunde ju dra ihop några tjejer att lira med.

    Han tycker fortfarande inte att han gjorde något fel.

    • Mhmm…DET är också ett typiskt beteende, jag gissar att han tyckte att NI bara hade pratat löst om det och inget var bestämt, men det bestämdes när kompisen ringde? Givetvis överreagerade du i det fallet då. INTE.

     Karlar är bara tröga, men jag misstänker att det är vårt fel. Teorin kommer på bloggen.

     • De är tröga!
      Har för mig att jag berättade om den gången han undrade vad jag önskade mig i present o jag svarade inget.
      Och jag fick absolut ingenting. Inget med undermeningen -speciellt kunde han inte tolka.
      Sen dess försöker jag att vara mer direkt eftersom han/män inte kan använda hjärnan o tänka lite längre än det de ser lr hör.
      Väntar med spänning på din teori.
      Och jag förstår verkligen att du är ledsen , man blir så besviken när de sätter sig själv främst .

     • Det gör de ju ALLTID när det väl kommer till kritan. Och jo, det där med presenten har du sagt. Hur är det möjligt att män är så infernaliskt tröga?

 • Alltså. Jag blir ju arg och ledsen oxå. Kan precis förstå hur du känner det. Men vad har du tänkt göra för att slippa detta ännu en gång? Kram. Och, JA, jag är oxå förbannad på den där som dammsuger i din källare. Helvete oxå hur man kan uppföra sig. Skämmes.

   • Men. Vet du. Det viktigaste var att vi fick ett livstecken från dig. Även om det är serious business det dom pågår. Fatta att man kan bli så engagerad? I någon som man aldrig träffat, och förmodligen aldrig kommer att träffa heller. Finns det hopp för mänskligheten månne? Kram från norr och midnattssolens land (fortfarande ljust)

    • Jamen jag vet, det är jättehemskt att inte veta. Och helt normalt, men ganska fascinerande. Men det gör mig varm om hjärtat att veta att jag har människor jag inte “känner” som bryr sig, och jag bryr ju mig om er med. Jag hade sjukt dåligt samvete de första dagarna av min totala tystnad. Kram…och tack!

 • Jag har mest lust att knata iväg till dig (på mina onda fötter så skulle jag inte ens komma ända till Mona, men …) för att ringa på dörren och ge dig en stor kram. Fast jag förstår så väl att du inte vill träffa folk just nu, känner igen mig! Vem var det som sa/skrev/sjöng att karlar är troll? Det var det uttrycket jag kom att tänka på när jag läste. Hoppas han mår riktigt jävla dåligt när han åkte iväg efter detta!

  På första bilden ser det ut som Liten erbjuder dig toffeln; -Du kan få låna min toffel, matte, så kanske det känns bättre! Söthund!
  Skickar en tröstekram genom cyberrymden, så får du väl ducka om du inte vill ha den! 😉

 • Vic,
  Vart har eran kommunikation tappats, till havs eller? Synd att en sådan stilig Man inte verkar besitta de basala grunderna i hur man får ett äktenskap att fungera

 • Tänk, jag blir inte förvånad alls.. Män!
  Behöver väl knappast säga mer?! Suck!
  Men, du ska se… Karma är fantastiskt..
  Han kommer förmodligen äta nån halvröten röd pölse (fullkomligt vidriga även som ickedetminstarötna) och få stora skitsjukan där nere. I båten och med både begränsad garderob och tvättmöjlighet…
  På något sätt, förr eller senare, kommer hans karma hinna ikapp..
  Men gråt, svär,skrik o sura du, det lättar ju lite sålänge..
  Massor med kramar/L

  • Som jag hoppas på karma. Men jag har gått och värkt ut en fundering de här argdagarna. Jag tror det är dags att dryfta den imorgon.

   För det är så jävla typiskt män, en kvinna hade inte kommit på tanken.

 • Förhoppningsvis har ju maken en massa goda egenskaper som inte gör sig så bra på bloggen, för annars undrar vi ju varför han är maken!?

  Kjamizar

 • Det var inte alls snällt gjort av Maken! Hoppas att han har haft tid och tänka och han har kommit fram att han har/är en riktig Buffel! Nu har han mycket att ta igen hoppas jag innan du förlåter honom!

  Kram!

  • Nej, det var nog det hittills mest korkade och ogenomtänkta han har gjort. Den här gången är han helt jävla dum i huvudet på riktigt och jag är inte ett dugg sugen på benådning.

  • Ja det hade ju varit betydligt trevligare än att gå här och pysa. Var det meningen att ni skulle till Skagen men fastnade på vägen? Tydligen var det mindre båt i Skagen än vanligt, så det kanske var fler som fastnade på Marstrand. Jag tänkte att med det här vädret borde det ju varit smockfullt i Skagen.

   Nästa gång kommer jag med byrackorna. Säg till 🙂

   • Hörde att man kund gå torrskodd över hela hamnen på Läsö så det var kanske är alla var…. Nej Marstrand var planen hela tiden. Yngsta dotterns studentbal började det med och sedan bara det fortsatte…

    Jag hojtar till… Två portisar och två welshar – kan bli spännande 😉

    • Det lät sjukt trevligt. Såg att det var någon regatta på Marstrand med?

     Och ja, det kan verkligen bli hur spännande som helst. Inte en lugn stund för…någon?

 • Skönt att höra att du “bara” är förbannad. Jag blev faktiskt riktigt orolig där ett tag. Det är konstigt att man bryr sig så mycket om en människa som man aldrig träffat i levande livet. 🙂 Kram på dig!

  • Och jag blir bara alldeles varm av tacksamhet över att bli “ombrydd”. Det är fascinerande som sagt, men inte konstigt. Vi som är normalt funtade funkar antagligen så, somliga (de som drar till Skagen och skiter i allt) funkar antagligen inte som vi. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.