En fråga om pollinering

Hörrni, en väldigt viktig fråga. Jag har aldrig någonsin varit allergisk mot pollen men har däremot en öm moder som har en drös allergier som jag verkar ärva i samband med högre ålder.

Jag är allergisk mot nötter sedan ett tiotal år tillbaka och vet att nötter och pollen är någon slags korsallergi (eller vad det nu heter?), men jag har aldrignågonsinihelamittliv reagerat på pollen. Nu börjar jag fundera på om det är något som kan komma på äldre dagar. Eller yngre medelåldern?

När pollensäsongen började fick jag ju massa konstiga grejor på mitt högeröga och det blev fnasigt i fransraden. Det trodde jag var på grund av de pålimmade fransarna så de är numera borta och har varit borta i ett par månader. Men fnaset försvann inte i alla fall, trots att jag tvättar mig med någon ögontvål som…gör något? Typ antibakteriell eller vad det nu var. Det var ju i alla fall optikern som ordinerade den.

Igår tog jag in syrener och idag vaknade jag av att det kändes som att en spårvagn hade kört in i vänsterögat och det kliar satan. Mest i ögat med spårvagnen och lite i det andra ögat som varit bråkigt länge.

Jag vill INTE bli allergisk mot pollen. Jag vägrar bli allergisk mot pollen. Det är orimligt att bli allergisk mot pollen när man är skitgammal. Tycker jag.

Dessutom ser det inte alls ut som mammas allergi, för hon är ju konstant tät i näsan från mars till juli och knarkar nässpray och allergitabletter. Mitt öga rinner bara lite (och kanske kanske lite rinn i näsan med, men bara pyttelite).

Det mest orimliga är att det är mest på ena ögat. Då borde det väl inte vara allergi?

Kan ni konfirmera att jag inte är allergisk helt huxflux tacksåmycket?

0 thoughts on “En fråga om pollinering

 • Hmmm …
  -Man kan bli allergisk när som helst i livet.
  -Risken är större när man har det i familjen.
  -I år har det varit extra mycket pollen och många har reagerat för första gången.
  -Jag reagerar mer på pollen de år när jag mår sämre i övrigt; har mer värk, sover sämre, är stressad …
  -Det är inte ovanligt att jag får en ensidig reaktion; ett öga och en näsborre.

  Jag kan nog inte konfirmera att du inte är allergisk! 🙁

  • Jag går INTE med på det! Men ögonen har ju bara varit lite fnasiga fram tills idag. Just det, jag har även sovit med öppet fönster inatt. Syrener plus öppet fönster = jag borde testa att slänga ut syrenerna alltså?

   Jag gååååår inte med på att det här är allergi!

   • Som jag skrev ovan; det HAR varit ett pollenår av typen “värsta i mannaminne”, det är inte säkert att du kommer att reagera ett “vanligt” år! Du mår väl inte så där väldigt bra med handproblem och sådant; för mig har det varit tydligt att jag reagerar mer (och på saker jag inte reagerar på i vanliga fall) när jag inte mår bra eller är stressad. Men jag har blivit mer och mer allergisk med åren och jag är inte ensam om det, så tyvärr kan man bli allergisk som vuxen.
    Fnasiga ögon måste inte vara allergi, men det låter som att det kan vara det. (Har en doktor, som bryr sig, tittat på det?)
    Allergi är ett detektivarbete, det kan ju lika gärna vara pollen utifrån som doften av syren.
    Jag håller med dig; Jag vill inte heller vara allergisk!

    • Nu såg jag här nedanför att du skrev “ont” också om ögat, vet faktiskt inte om det är det ena eller andra så jag märker att jag nästan säger emot mig själv! 🙂 Så mitt enda råd är; Gå Och Kolla! Då kan du ju behandla det på rätt sätt oavsett vad det är.

     • Precis när jag skulle börja svara så ringde min läkare för att ge mig en tid så jag frågade henne. Hon tyckte jag skulle testa med någon receptfri allergimedicin först och se om det blir bättre. Jag kanske även borde kasta ut syrenerna *envis som synden*

     • Just det, tack för tipset om dofter. Det var precis vad min kära Admin Anka sa med. Hon är ju doftallergisk. Jag har aldrig varit det (heller), och det borde jag ju ha noterat innan med tanke på att jag alltid somnar med ett doftljus på nattduksbordet.

 • Sorry, men låter som allergi 🙂

  Men finns massa olika receptfria läkemedel på apoteket tabletter, ögondroppar och nässpray

  Själv har jag haft ont av pollen sen jag gick i mellanstadiet för att sedan bli allergisk mot häst o katt

  Men ju äldre jag blir desstu mindre pollenallergi verkar jag få, så kan det bli tvärtom för mig så kan det bli tvärtom för dig 🙂

    • Jag går INTE med på det…i alla fall. Men gör allergi verkligen ONT i ögat? Ögonen skall väl bli röda och rinniga och så får man snuva?

     • Jag tycker att du ska gå till en doktor som tar en ordentlig titt på ögat. Jag tycker inte det låter som allergi, men jag kan ju ha fel och det bör ju behandlas på rätt sätt.

 • Låter mer som ögonlocksinflammation( inte samma som vanlig ögoninflammation)
  Då krävs det antibiotikadroppar i ögat ett tag tillsammans med mjukgörande droppar så det inte skaver.
  De är ofta kassa på sånt på vanlig vc.
  Men en ögonläkare ser det på ett ögonblick 😉
  Men testa vc först
  Tycker inte riktigt det låter som allergi

  • De ser det på ett ögonblick alltså? Fantastiskt underhållande ordvits 🙂

   Ingen läkare har kollat, bara optikern. Då får det bli att be om remiss till ögonläkare med andra ord. Jag gör ju inget annat än att hänga på diverse sjukhus numera.

 • Fast jag är ju uråldrig och fick en släng pollenallergi ffg när det var ett alltimehigh för så där tolv år sen och mitt korkade ansiktsuttryck när, trots mitt motstånd, den receptfria allergitabletten hade omedelbar effekt var väl till glädje för familjen ändå. Och ibland t ex i år måste jag stoppa i mig dom igen.
  Och ut med syrenerna! Omedelbart.
  Och sök ögonläkare! Utifall att.

 • Jag har ingen aning om det är allergi eller nåt annat, men jag vet oxå att man kan bli allergisk som vuxen. Tyvärr!
  Jag tycker oavsett vad det är så har du haft sjukor så det räcker nu!
  Och vad har hänt idag på makens födelsedag?? Har den uppmärksammats mer än med eventuella allergiframkallande syrener?

  • Bra fråga. Jag vet inte. Han är av sorten som går under jorden ibland, men nu är det sommar och då brukar han åtminstone bevista västkusten någon gång så han borde dyka upp runt midsommar kanske? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.