Bränd katt skyr elden?

Ett måste på mitt nattduksbord är doftljus och jag tänder alltid ett när jag går och lägger mig. Lite SPA-känsla innan det är dags att sova.

Igår tände jag som vanligt ett. Sen kom katten ner från sin säng som är ovanför min säng. Och trappan upp i loftsängen går ovanför nattduksbordet.

Det kan hända att just gårdagens doftljus var placerat precis där bläcknoskatten tar avstamp för att hoppa upp i trappan. Det kan även hända att det kom in en skitjobbig hund precis när hon hade gottat till sig hos mig och inte riktigt var beredd att lägga benen på ryggen och fly (hon har inte fattat att hon är en utmärkt fäktare).

Det kan till slut hända att jag fick gå upp ur sängen, klättra upp för trappan och kolla så inte katten stod i lågor.

Det gjorde hon såklart inte.

Men svanstippen var lite…svedd.

Bränt hår luktar verkligen apskaft.

Kvällens lärdom; flytta doftljuset och varna katten i god tid.

Inatt skall jag sittsova och överdosera hostmedicin.

Vad gör ni?

0 thoughts on “Bränd katt skyr elden?

  • Bränd katt får mig att tänka på en lägenhetsvisning jag höll för några år sedan. Ägaren hade skickat ut katten och fiffat till det lite extra fint hemma. Det gillade inte katten som tog balkongvägen in och konstaterade att mat- och vattenskål var undanstädade, sur hoppade hon upp i fönstret och satte sig att irriterat vifta med sin burriga svans fram och tillbaka, fram och tillbaka; genom ett tänt ljus. Jag gjorde en rådig insats med en våt kökshandduk men burret var klart decimerat även om själva kattkroppen var oskadd. Sedan var det ett visst sjå att förklara varför lägenheten luktade intensivt av vidbränt hår för spekulanterna.

  • Jag har superskrubbat mig själv, krupit ner i renbäddad säng alldeles själv. Har även tagit alla tabletter jag har hittat för att lugna ner mig. Om du vill kan jag gästblogga åt dig imorgon. Från sjukhussängen, med dundermediciner.

  • Är”hög” på div mediciner,huvudvärk ,feber,ont i HELA kroppen,men förbereder en middag idag f 10 p,ja,jag är helt dum i huvudet…..Håller med dom andra att dina nätter måste vara något alldeles Xtra,Du verkar ha fullt ös med 2 makar,hundar och vidbränd katt i sängen….hur får ni plats….? Ps vov mår BRA

    • Tack för tipset 🙂 jag har absolut inte struntat i dig, det kommer svar på mailet och jag har även ett boktips till dig. Måste bara dubbelkolla vad den heter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.