Alltså det här med röntgen?

Tidigare idag ringde någon från Sahlgrenska för att säga att de hade flyttat röntgen från Blå Stråket nummer vaddetnuvar till Gröna Stråket nummer ingenaning.

Då passade jag på att fråga om VERKLIGEN hela jag var tvungen att åka in i röret (tuben?) när det bara är handleden och handen som skall kollas. Alla jag har dryftat det med hittills har trott att det självklart inte är en helkroppskoll som kommer behövas, utan att det bara är armen som behöver få cellskräck och det kan man ju leva med.

Tji fick jag. Hela jag skall in. Antingen på rygg eller på mage.

Då gjorde jag tabben att fråga hur länge jag skall ligga och ha cellskräck. I tron att röntgen går på några sekunder.

Tji fick jag igen. Fyrtiofem jäkla minuter skall man ligga där och känna sig som en statist i House (eller Greys Anatomy).

Dessutom skall jag vara där i svinottan. Som bonus liksom.

Nu har jag gått och lagt mig med min alldeles nya fobi.

Magnetröntgenrörscellskräcksfobi.

Min plan är att inte sova en blund så jag kanske somnar i ren utmattning under röntgen. Eller så får de söva mig medelst slag i huvudet.

Ja, jag är just precis så här barnslig. Och trodde att jag var såpass gammal att det var slut på skapandet av nya fobier.

Pilutta mig.

Jag återkommer imorgon.

//Eder röst i röret

0 thoughts on “Alltså det här med röntgen?

 • Ta med en ljudbok. Har för mig att man får hörlurar på sig. Blunda, andas och lyssna på ljudbok. 45 minuter kommer att gå på ett kick. Lycka till

 • Har aldrig varit inne i det där röret själv, men maken har. Ett antal gånger. Och dom har dragit ut honom igen, så det gör dom säkert med dig också. Fast han har inte varit särskilt jublande efteråt, om man ska säga som det är. Jag tänker på dig och hoppas dom ser bra saker i den.
  Och den håller säkert. F ö börjar vårt tv:ljud trassla, kan det bero på din telepatiska förmåga?

 • Ja, man får vara så barnslig! Skulle jag kunna, så skulle jag komma och hålla dig i handen (inte den som ska kollas då) för jag känner igen den där känslan när man är vuxen nog att veta att man måste gå igenom den där undersökningen, men känner sig som ett litet barn och vill skrika högt ; JAG VILL INTE GÖRA DET OCH JAG VILL ATT DEN REDAN SKA VARA KLART!
  Håller alla tummar och tår och hoppas att Mi har helt rätt i att det inte är läskigt!

  • Avenyn? Svårt avis, jag hade hellre varit på avenyn i det här vädret än att spendera fyra timmar på SSU. Det var inte så himla skojsigt och nu är jag helt slut i kolan. En glass på avenyn eller en tupplur? 🙂

 • Jag har också just upptäckt vad det innebär att bli magnetröntgad då jag ska till läkaren med mitt onda knä på måndag. Sjukgymnasten pratade om både vanlig o magnetröntgen. Tänkte att ska jag röntga knät så är det väl bara benen som ska in i maskinen?? Va va va!?
  Önskar dig lycka till & lider med dig samtidigt. Tycker inte det är ett dugg barnsligt, så det så!

  • Inte för att vara sån, men du får nog åka in i maskinen. Den där logiken att bara skicka in kroppsdelen funkade inte. Om du inte kan ta loss knät och skicka in det?
   Det var inte jättehemskt, men det var inte så himla trevligt heller. Men nu råkade jag få lugnande (påstods det, jag noterade inget lugn direkt) och tyckte bara det var förbannat varmt och obekvämt. Det kommer en recension när jag har andats lite 🙂

   Men du, be om lugnande, det var tipset jag fick. Jag delar vidare tipset till dig.

   • Men åhhhh…. jag kanske hinner bli bra i knät innan jag ska till farbror doktorn på måndag (troligt, har haft ont i flera år)! Får försöka fundera ut någon metod att montera bort knät då!

    Ja, gissa om jag ska ha lugnande 😉 Gärna fyrdubbel dos!
    Eller så kan jag hoppas att de hittar något på vanliga röntgen som det troligtvis blir först…

    • Fast…du borde ju inte behöva åka HELA vägen in tänker jag nu? Knät är ju längre ner på kroppen än en hand? Jag vet inte jag, det verkar inte vara någon idé att spekulera i hur de gör, men nu verkar huvudsaken vara att man faktiskt får en hästdos lugnande. Det fick definitivt inte jag, är övertygad om att de bara sa det och sen sprutade in vatten i det där röret i armen.

 • Jag har de två gånger jag gjort det blundat och låtsats att jag ligger i en solstol. Sen får man ha hörlurar med musik, fast man hör ändå att det dunkar och smäller. Men blundar man när man skjuts in där så slipper man se om det är trångt! Lycka till!!

  • Hur kan man missa att se att det är trångt när man har nästippen mot en vägg och ryggen mot en annan även om man blundar när man åker in? Det blir jag väldigt nyfiken på? 😉

 • Hmm.. tror inte sån magnet röntgen e trång..
  har för mig att det ser mer ut som en s.k. donuts ring med hål i mitten o lagom luftigt runt om en då man liggeer på en brits… o det e liksom luftigt på andra sidan..
  hoppas det e den sortens röntgen jag va på senaste för något år sedan..

  tror det kommer o gå finfint för dig!!!! 🙂

 • tycker det är rätt mysigt att åka in i röret

  ingen kan störa en, ingen kan ringa, man bara ligger där

  o som någon sa, ta lugnande. lycka till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.