Brevlådan är min nya bästa kompis!

Alltså, nu kommer en bildbomb. Före bild på jeansen dessutom, men det beror inte på att jag förringar jeansen på något sätt, utan mer på att jag förringar makens fotografegenskaper. Han blir ännu sämre på att fota när han inte är hemma dessutom.

Sedan jag sa upp mig från VD-skapet i Aktiebolaget Fiffel & Familj vid årsskiftet går jag sällan till brevlådan. Det har jag gjort i så många år att det är oerhört skönt att slippa fönsterkuverten och allt annat dödstrist som ligger i lådan.

Men plötsligt händer det! Två dagar i rad dessutom. Igår magiska jeans (får mig att tänka på Ann Brashares “Sisterhood of the travelling pants”) och idag det vackraste av vackerhet. DEN förvåningen och överraskningen. Från början till slut. Tanken bakom var liksom…helt fantastisk.

Skall förklara. Vi var ju ett gäng damer som fikade på Bromma Blocks förrförra gången jag var hos Mona, bland annat Granntanten. Granntanten är en kärring (ja ja liiite yngre kärring än vad jag är då’rå) med skitmånga strängar på sin lyra. Där och då upptäcktes ytterligare en sträng, för hon hade på sig ett jättefint armband. Som hon hade gjort själv. Då blev vi galet imponerade. För det var verkligen otroligt tjusigt och såg inte ut som något barnen gör på dagis. Mer Gucci än Lidl liksom.

Habegäret satte in. Vi pratade färger och lite annat, men sen pratade vi om väldigt mycket helt annat och det försvann ur huvudet på mig.

Idag råkade jag gå till brevlådan och där låg ett stort kuvert med mitt namn på (och ett litet trist fönsterkuvert som jag lämnade kvar till maken).

I kuvertet började tjusigheten direkt.

photo 1(3)

En liten påse ihopklistrad med fjärilar. Som jag nästan inte vågade öppna av rädsla att förstöra fjärilarna, men jag klarade det utan att vingklippa dem.

I påsen låg först ett armband, i EXAKT samma diamantfärg som en av mina ringar jag aldrigövermindödakropp tar av mig (det kommer en historia om mina ringar någon dag). Som var så fint och så himla mycket jag att jag blev lite tårögd.

photo 2(3)

HUR vackert är det inte? HUR mycket mer rätt färg kan det egentligen bli? Perfektion!

Som om inte det vore nog, det låg även ett par matchande örhängen i påsen.

photo 5(1)

Som jag aldrig vill ta av mig.

För det första är jag sjukt imponerad av hur Granntanten kunde minnas så på pricken rätt och riktigt.

Men vad hon faktiskt inte visste var det här, som gör det perfekta än mer perfekt.

Det finns ett kristallmärke som heter LaLique som gör allt från vaser till smycken. På den tiden de fortfarande gjorde kristallringar av en specifik modell så samlade jag på dem eftersom de är oerhört vackra och de fanns i regnbågens alla färger. Med tanke på att de kostar några kronor hann jag inte få ihop mer än ett par stycken under de år samlandet pågick och de fortfarande tillverkades. De ringarna ser ut så här och är gjorda av ett helt stycke kristall.

photo 3(2)

Mina två första var såklart de blå. De var viktigast.

Gissa vilken färg det är på den ljusaste av de blå ringarna?

photo 4(1)

Såklart exakt samma färg som de isblå diamanterna och armbandet.

Sedan visste hon heller inte att en annan av mina sjukt betydelsefulla ringar, den med konformad fattning, är specialdesignad av en god vän till mig som är guldsmed. Och när den tillverkades fick min kompis helt fria händer att göra precis vad hon ville (den ringen har verkligen en historia), jag lade mig inte i något alls förutom storleken. Av förklarliga skäl.

Om man tittar på kompisens jobbfoto när ringen var alldeles ny och blänkande så ser man den här detaljen.

Screen Shot 2014-04-04 at 18.28.59

Runt fattningen sitter det vita stenar. Förutom en sten, som är samma isblå som de stenarna som sitter i min breda ring.

Den är det liksom ingen som direkt ser eftersom den inte är speciellt iögonfallande. Men jag vet om den och den betyder oerhört mycket för mig.

Sen kanske (eller kanske inte) råkar det var en slump att mina touchpennor till telefon/iPad råkar vara de här.

photo 2(2)

Antingen är hon synsk eller så sitter det en spionkamera här med en direktlänk till henne. Och med tanke på hennes tekniska tillkortakommanden börjar jag misstänka det förstnämnda.

Slutligen kommer detaljen som fick mig att fälla en liten tår på riktigt. Copyright Granntanten.

photo 1(2)

Så får man en klimakteriekärring att bli så skakad och rörd att hon nästan inte kan hantera det.

Jag minns inte när jag fick något så genomtänkt och vackert senast. Och jag är dessutom skitdålig på att ta emot presenter, men i det här fallet tar jag bara av mig hatten/kepsen/cupcakemössan och säger TACK. Vilket inte räcker, eftersom tacksamheten inte känner några gränser. Tanken bakom det här är värd allt smör i Småland. Jag kommer aldrig ta av mig det. Eller jo, när jag duschar och badar kanske. För jag vill inte förstöra det. Men inte annars.

(Till och med maken som just trillade in genom dörren blev mäkta imponerad och han är inte lättimpad om det inte handlar om foppatofflor – och hälsar för övrigt att nu är det vår för han har bytt till sommarfoppa)

Den där Granntanten är verkligen bra på precis allt. Sådär bra som jag skulle vilja vara. Det enda hon är helt värdelös på är faktiskt Wordfeud, men även solen har sina fläckar antar jag.

Jag har ett Granntanten original och jag är så jävla glad och rörd att jag är alldeles till mig i trasorna.

Är ni lika impade som jag? (Är ni inte det får ni stryk)

0 thoughts on “Brevlådan är min nya bästa kompis!

 • Nu är jag svårt avundsjuk både på dig och Granntanten. Armbandet var hur snyggt som helst, men för mig var det örhängena som får mig att sucka lite – så lyckliga du som har och lyckliga hon som kan! Och omtanken, hur fint som helst.

  • Jamen hela kittet liksom, omtanke, armband och örhängen.

   Jag tycker vi bestämmer att hon skall sätta sig i ett hörn och bara göra smycken 24 timmar per dygn. Jomen vi bestämmer det.

 • Skitsnygga och ja, jag sällar mig till skaran med de avundsjuka på dig härinne

  Efter att genomlidit nåt finskt musik/karaoke program på TV blev man jätteglad över o läsa och framförallt se dessa fina smycken som jag förmodar e ännu bättre i verkligheten än på bilden

  • Stackare. Men det gör mig ändå lite varm i hjärtat att du slösar din internettid på att kika in här i alla fall. Det är inte så lång tid kvar till du är tillbaka i internetlandet igen. Och ja, de är SÅ vackra.

   • Ha ha…. Köpte ett kontantkort till ipaden (så nu har jag tillgång till nätet, var tvungen till o ha nåt o göra på kvällarna här) som jag dessutom var tvungen till o gambla med lite genom att klippa i kortet för de formaten som fanns var för stora medans jag höll tungan rätt i mun o hoppas på att inte göra ett felklipp, men hade tur jag hade ett kort med hemifrån så jag kunde klippa efter. Så jag slapp slänga pengarna i sjön 😉

    enda e att Toker gärna vill ha ipaden, så när jag vaknar på morgonen är den borta o upptagen 😉

    • Prisad vare gud i höjden. Vi kan konstatera att det inte går att klara sig utan internätet med andra ord. Hur går det med VM?

     • Nej, tiden går långsamt här på kvällarna utan internet, glo på Finsk TV är ingen höjdare o utelivet finns några mil bort typ 3-4 timmars promenad (ja, jag har gått den sträckan för ett antal årsen fast dagtid o gör aldrig mer om det) vid afterski barerna. Men då måste man ha nån chaufför o ingen här e direkt lättövertalad att hämta en där. Dessutom är medelåldern på de jag känner här typ 65 + så inte direkt några som e sugna på afterski party 😉

      VM såg jag klart innan jag åkte, och svor över att det inte fanns nåt mer o se….vill ha mer VM borde va förbjudet o lägga ner serier/filmer så där bara ;(

 • Du behöver inte hota med stryk 😉
  Tyckte armbandet och örhängena var skitasnygga!!!!

  Och så gulligt att skicka till dig 🙂

   • Attans då, när det nu är sån jag är. Ejenklijen. :p Men jag är glad att du är glad, det var liksom det som var vitsen med det hela.

    Hörru, btw, du blåljuger ju. På bilden med den blå diamantringen säger du att du inte ska ta den av dig. Och så scrollar man bara ett par centimeter och ser samma hand med en ANNAN ring på det fingret. *lipar*

    • SKAAAAATA. Jag tog av mig diamantringen för första gången på…gudvethurlänge…bara för att visa färgen. Den var av i ungefär tio sekunder. Ta dig i dalen 😉

     Och jag är skitajävlajätteglad.

 • Skitsnyggt allting!
  Ser ut som att det kan köpas på Boutique’r.
  Bra jobbat Granntanten 🙂
  O lyllos dig Som har så snälla vänner

 • En sak till , du som kan det här me internätet , kan du inte fixa så man kan trycka gilla på andras kommentarer ?
  Jag skulle t ex nu velat gilla Granntantens kommentar om ringen :))

  • Hrmf. Den var av i TIO SEKUNDER. Tar inte av varken när jag sover, äter, duschar, badar, skiter eller vad jag nu gör. Ingen av ringarna. Någon gång skall jag förklara varför. 😉

   Och jo det funkar med gilla-knappar, jag hade ju det ett tag när jag fortfarande kunde leka med bloggens teknikaliteter. Sen slutade jag med det. Men visst går det att fixa, jag tycker också det är en bra funktion.

 • Åhh! Jag är imponerad över dom som kan göra snygga saker. Själv är jag nog på den där dagisnivån… jag har länge haft planer på att testa en teknik som ser snygg ut, men om jag lyckas är en annan historia. Men det är ju verkligen inte bara att armbandet och örhängena är så snygga, utan att hon har prickat så rätt.

  Sedan måste jag säga att jag gillar dina ringar. Jag visste inte att LaLique gjorde ringar också men jag förstår varför du samlade på dom när jag ser dom. Och dom små blå stenarna… förstår att det har en speciell betydelse för dig, och själv har jag alltid varit svag för akvamariner så blå diamanter skulle inte vara fel här heller.

  • Samma här. Jag tycker det är kul att pyssla men resultatet blir inte…riktigt SÅ bra.

   De där ringarna jag samlade på gjordes i en herrans massa år, och det jag gillar är att det är solid kristall (även om man måste vara väldigt rädd om dem). Men de bytte ut den modellen för ett par år sedan mot en “likadan”, samma kristallfärger och stor sten men infattat i silver eller guldring av samma storlek. Eller så finns de i helkristall men inte runda utan med något mystiskt mönster. Jag vill ju ha mina runda bulliga. Men hann inte samla ihop alla färger jag ville ha innan de försvann 🙁

   Men LaLique gör mängder med smycken, inte bara ringar. SÅ mycket vackert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.