Det här med ålder och…

…nu viskar jag jetetyst: lite klimakterie?

Idag är jag glad (eller mer normalsur?) igen. Men fryser fortfarande arslet av mig, vilket är en bedrift med tanke på allt under-, över och mittimellanfett som finns där.

Vi brukar ha en normaltemperatur inne på runt 18 grader, eftersom jag alltid är så förbannat varm, så min första fråga till maken var ju om han hade stängt av den förbaskade värmen. Men näe, det hade han inte gjort och eftersom jag inte trodde honom så dubbelkollade jag termometern. Han ljög inte, det var samma grader som det brukar.

Imorse satte jag igår den där gasolvärmaren som jag vanligtvis bara brassar igång när det är en miljon grader kallt ute för att jag fortfarande frös. Då började jag frysa lite mindre. Och när maken kom in i rummet trodde han att han gick in i en bastu, medan jag hävdade att det var normal temperatur eftersom jag inte frös så himla mycket.

Det visade sig att vi har 27 grader i rummet jag sitter i.

Och jag fryser (men är inte orimligt arg utan känner mig hyfsat normal).

Verkar vara lite vajsing någonstans va?

0 thoughts on “Det här med ålder och…

 • Det är bara början, tro mig. Ena dagen iskall andra dagen svettattacker delux. Glad, ledsen, arg avlöser varann snabbare än en gris blinkar. Inget hjälper, varken hormoner eller naturprodukter. Vi snackar 10 år av detta. Men hej, är man kvinna så är det tacken för alla mensskydd du köpt, alla värktabletter du petar i dig, all choklad du tvingats äta och alla barn du fött.

  • Haha, precis på pricken beskriver du det! Här är det likadant, ändrar på elementen jämt och ständigt så det snart är spår i parketten. Fryser så man skakar, på med gosefilten för att i nästa minut kasta den av sig ” fy vad här är varmt”. Det är knappt att man står ut med sig själv längre. Kan man säga upp sig tro?

 • Det kan ju vara lite lite influensa också. Klimakteriet kan jag, konstigt nog, inte vägleda om alls – trots min ålder – eftersom jag inte märkte nåt. Så kan det också vara.

 • Jag har fått vallningar de lux, och är alltså en äkta klimakteriekärring nu! Men jag har börjat äta FemalBalans, receptfritt örtbaserat läkemedel, och jag tycker det hjälper rätt bra! Kan vara värt att testa, kanske?

  Har någon dig närstående hört av sig och klagat över klåda mellan tårna, håravfall och grava svettningar än?? I så fall kan jag inte bara titulera mig klimakteriekärring utan även häxa!! he he!!

 • Låter precis som den influensan jag hade…när vi sågs sist 😉
  Fast jag tror inte inkubationstiden var så lång på min…så den du har kommer säkert från Stockholm 😛

 • Nejmen hörru, du ska nog faktiskt ta dig lite tyroideaprover!! Knalla sig iväg till vårdcentral och ta proverna!! Om du inte har influensa eller annan infektion så borde du naturligtvis inte frysa sådär mycket!! Och även om du kollat dessa prover förut så kan de ju ha förändrats!!

  • Jag tar ju de jäkla proverna jämt och ständigt känns det som. Men jag ska till läkaren imorgon. Fast en annan sorts läkare. Men de kanske kan kolla ändå.

 • En fråga… Kommer kylan utifrån (temperaturen i rummet) eller inifrån? Det gör skillnad… I det senare fallet beror det troligen på stress – det händer ibland/ofta att jag skakar av frossa som kommer inifrån trots att det är varmt i rummet (och att jag har passerat klimakteriet)… Krampåre! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.