Julefrid?

Det kan inte bli annat än fridfullt när katten har tagit hundarnas säng.

20131222-065242.jpg

Eller?

Själv ligger jag i sängen och vilar frukost med en bok så här i svinottan. Medan jag väntar på att hundarna skall upptäcka att katten har tagit sig vissa…friheter.

Då blir det livat det kan jag lova.

Och apropå djur. Jag har önskat mig en sak i år, insättning till en djurrättsorganisation.

Förra året gick det till Göteborgs Katthjälp, men i år blir det andra djur. Och jag behöver hjälp, för det är banne mig inte lätt att hitta vettiga organisationer som gör det jag vill.

Hundar som far illa var tanken i år. Men de jag har kollat på…stämmer inte med hur jag tänker.

Har ni förslag eller skall jag behöva starta en egen jäkla organisation?

Godmorgon.

0 thoughts on “Julefrid?

 • God morgon 🙂
  Själv har jag masat mig till soffan för att kolla lite Netflix o bara slappa.
  Jag har vaknat runt 5.30 hela veckan, men idag tog jag sovmorgon till 6.30 iaf.
  Klockan är ställd på7.15 på vardagarna så det kan hända att jag är lite uppe i varv

 • Gomorron
  Det här som ovanstående säger ………..att en del av kommentaren försvinner händer mig också ganska ofta framförallt när jag skriver från paddan.
  Är det något på din sida eller nåt som vi gör?
  Hundorganisation? Hm beror på vad det är du är ute efter, det finns ju en uppsjö som räddar hundar från Irland ex. Neverneverland är en sån.
  I vilket fall som helst God Jul och förvarna kattstackaren nu så hon överlever julen. Här blir det strax en joggingrunda i förebyggande syfte inför julmaten imorgon 🙂

  • HAHAHAHAHA…herrejösses vad hundar är fjolliga och katter är coola. Det BORDE se ut så i vårt hem med, men vi har en liten fegiskatt som bara har dompterat en hund, och det är Liten. När vi fick Stor (och han var pytteliten) så hade vi två katter hemma, varav den ena var en cool katt som bossade runt Stor. Sen flyttade den katten hemifrån (ja, han valde själv att flytta till sin kattpasserska för han trivdes varken med den lilla katten eller med den nya hunden – lång historia) och då visste inte Mini (som katten heter) hur man gjorde. För hon hade ju inte behövt göra något innan. Så Stor vinner bara han visar sig. Sen kom Liten och hon fick en egen chans. De två lekte när Liten var liten. Och nu har han respekt för henne men är inte rädd. För det verkar som att hon tycker att det är kul att ligga och vispa med tassen som ett Benny Hill-avsnitt i huvudet på honom, och han tycker det är kul att bli vispad i huvudet. Vi har alltså en väldigt oklar rangordning 😉

   Men den stora stora boxern i mitten som stod och skrapade på trappräcket var ju bedårande 🙂

 • I spy a cat! Det är nog första gången jag sett misse på bild! 😀

  Jag tror inte du behöver dra igång något eget, och gör du det så är det för att du hittat ett behov ingen annan fyllt. Men vad är du ute efter? Djurslag? Störst nöd? Minst gåvor? Hundstallen har det svårt, men kattstallen ofta ännu värre, så varför inte katterna igen?

  • Nähäää….hon har varit med förut 😉 Sist hon var med satt hon i den rosa granen hehe.

   Jag tänkte byta från katt till hund (alt. djur i allmänhet) i år. Men du har rätt. Katter har det värst. Och får antagligen minst pengar.

   • Annars finns det ju för diverse smådjur!
    Kaniner/hamster/marsvin har de nog inte heller så lätt å blir utsläppta i naturen utan vinterpäls 🙁

    • Håller med. Det finns alldeles för mycket husdjur som behandlas som slit och släng. Det närst värsta är väl att alla djur är en “sak” enligt lagen och det värsta måste väl ändå vara att tidelag fortfarande inte är förbjudet. MORR.

 • Carinaiuddevalla says:

  Djurambulansen är väl värda varje krona de kan få :D. Dem kör ända upp till Strömstad om nöden så kräver.. Fick nyttja deras tjänst för några veckor sedan. Dem körde o hämtade mig o min dödssjuka hund. Dem kom upp från Torslanda o hämtade oss 2 mil vä om Uddevalla, skjutsade t Blå Stjärnan o körde även hem mig efteråt.. Tyvärr slutade det inte lyckligt för mig&min älskade hund men dem gjorde allt för att hjälpa mig o dem jobbar helt ideelt..

  • Jaaa! De gör ju faktiskt ett jättejobb. Bra tänkt.

   Sen var det inte roligt att höra att det inte gick bra. Usch, jag beklagar verkligen. I min värld finns inget mer ledsamt. Jag beklagar från djupet av mitt hjärta. Skall kolla Hundstallet och Djurambulansen imorgon.

   En av de två blir det. Jag meddelar vilket.

   • Carinaiuddevalla says:

    Det var fruktansvärt.. Min afghan kollapsade på fredag morgon. Veterinär kom hit hem flera ggr o han verkade återhämta sig. På lördag morgon mådde han verkligen inte bra. Fick hjälp av djurambulansen att komma till BS men på söndagen fick jag åka ner o avsluta hans liv.. Gråtit enorma mängder varje dag o legat på golvet o skrikit mig hes efter min underbara hund

    • Det finns inga ord att säga i det här läget, mer än att jag vet hur du mår. För jag har varit där. Sorgen är minst lika stor som att mista en icke-hårig familjemedlem, i vissa fall värre. För folk rent generellt brukar inte förstå. Jag lider med dig, och jag tänker inte säga att tiden läker alla sår, för det gör den inte. Men tiden gör det mer uthärdligt. Trots att jag har två “nya” lurvbollar sörjer jag mina tikar fortfarande, särskilt den jag aldrig hann säga farväl till. Runt halsen har jag ett halsband med alla mina djurs namn i och på fingret en ring med tikarnas namn i. I väskan en liten plastficka med en hårtuss från alla. Det är mitt sätt att alltid ha dem med mig.

     Jag hoppas att du hittar ett sätt att alltid ha honom med dig utan att vara genomsorgsen. Kram!

     • Carinaiuddevalla says:

      Tack :).Han är nuförtiden med mig som aska i sin urna i bokhyllan.. Vi fick nästan 10 underbara år men sorgen&saknaden finns alltid med mig. ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.