Varning för starka (julrelaterade) bilder

Ett av våra högsta nöjen med den här årstiden är att klura ut hur vi skall pynta båten över vintern. Ursäkta, jag menar givetvis; det ENDA nöjet med den här årstiden är att klura på båtpyntet. Och varje år handlar om att överträffa året före.

Hela grejen med att “pynta” båten började av rent praktiskt skäl, ni vet redan var webkameran är placerad, vi är beroende av ström eftersom vi har en propeller under båten som känner av när det blir kallt och börjar således vispa så att båten alltid ligger isfri. Första året hade vi bara en liten julstjärna upphängd i båten för att kvällstid enkelt kunna kolla på datorn att ingen hade klippt strömmen till bryggan. Fiffigt värre.

Sen började det gå lite överstyr. För att vi upptäckte att folk blev skitirriterade av någon anledning.

Vi har ju båten mitt i stan. Den ligger med aktern en spottloska från strandpromenaden och dess krogar och pubar, och mer än en gång har vi gått bakom/framför/bredvid random folk som stirrar på båten och säger något i stil med:

– Men vad i helvete är det för idioter som måste flasha sin båt på det OSMAKLIGA sättet?

Det gör ju pyntandet så oerhört mycket roligare.

Förra året såg den ut så här.

Screen Shot 2013-11-04 at 9.17.25 PM

Fem nätslingor med blinkande och fasta blå ledlampor och en slinga i antennen. Nu fattar ni varför folk kallar oss idioter.

Sjukt underhållande att gå all in på båten med tanke på att vi inte ens har en tomte hemma. Förutom på loftet. Där finns det ett par stycken.

Igår började planeringen för året. Vi har kvar två av nätslingorna från förra året, men varför begränsa sig till en färg när det finns så oerhört många?

Vi köpte ett par sådana här slingor.

belysning

I regnbågens alla färger. Som bonus kan man välja med fjärrkontroll om man vill ha fast sken, blinkande sken eller rentav hysteriskt och epilepsiframkallande blinkande sken.

Sen hittade vi kronan på verket. Grädden på moset. Eller för all del löken på laxen (jo, vi har kommit överens om att det uttrycket är positivt, det är gott med lök på lax).

En två meter hög uppblåsbar dansande hulahula-tomte. TVÅ METER.

tomte

Den är beställd och kommer inom en snar framtid stå på akterdäck bland de regnbågsfärgade ljusen och vinka till alla som går på strandpromenaden.

Jag måste säga att årets planering för båtpyntet kommer bli svårslaget. Men det problemet tar vi nästa år. För just nu är vi bara sjukt nöjda med årets båtklädsel.

Om folk tyckte vi var idioter förra året så ler jag redan i mjugg och under lugg över vad de kommer tycka i år.

Och så var det ju det där med att det är lätt att ha koll i webkameran om strömmen är på eller av. För det är ju faktiskt poängen med det.

I år kommer alla i hela kommunen, samt grannkommunen, veta om vi har ström eller inte.

Svinpraktiskt. Och jättejättefint?

0 thoughts on “Varning för starka (julrelaterade) bilder

 • HAHAHAHAHAHAHA, allt för att reta folk, det gillar jag 😀

  Men en annan grej jag reflekterade på. Du erkänner att du har tomtar på loftet? 🙂

 • Helt jävla underbart!snacka om less is moore a’ la Las Vegas.och tror ju säkert det finns någon gammal surkuk som känner sig otroligt provocerad av ert “fina” julpynt

 • Hej,
  Ny här (kommer från Mona)
  Hysteriskt roligt påhitt, speciellt om folk blir sura 🙂
  Fast hade jag bott precis så jag hade sett eländet (och speciellt om det blinkar) så vet i fåglarna hur belåten jag hade varit 🙂

  • Välkommen 🙂 Det ÄR jättekul, för man får liksom inte vara för mycket i en liten stad. Och jag håller med om boende, som tur är ligger vår hamn inte bredvid några bostadshus, bara partyställen och promenadstråk. Ingen får den i ögonen från sitt hus 😉

 • Hej. Har läst här ett tag nu men inte lämnat några spår men nu måste jag.
  Har såpass mycket “koll” på dig att jag vet att du huserar nånstans i Göteborgstrakten vilket även jag gör. Jag vill veta vart jag kan åka för att se båten när den är färdigpyntad… Känns som en happening som jag inte vill missa att se “på riktigt”.

  • Ja det var verkligen på tiden 😉

   Du har rätt, men jag bor dubbelt. Halva livet i Gbg och halva i Strömstad. Och det är i Strömstad båten finns. Om det är en tröst så släcker vi inte ner efter jul, utan kör hela den mörka årstiden. Så du får åka hit helt enkelt hehe.

  • Jag tror det kommer bli fantastiskt fint. Som en bal på slottet. Och vem vet, vi kanske hittar ytterligare grejor tills det är dags 😉

 • Ha ha ha! Helt underbart!
  Ibland är det härligt med julpynt som är så totalt överdrivet, men jag skulle bli tokig av att ha det hemma däremot om jag hade en båt eller liknande, så skulle jag också kunna göra något åt det hållet… fast utan tomten. Att det dessutom är en praktisk lösning för att se om elen funkar, gör det ju inte sämre. Däremot klarar jag inte av det hysteriska blinkandet, har märkt att det stör mig enormt om jag måste se det längre stunder. Dom säger ju att det kan trigga epilepsi, det har jag inte men jag käner att jag mår dåligt av det.

  • Var lycklig över att du bor i landet lagom, i USA är det ju ett smärre mirakel att inte alla har epilepsi. Under julen i alla fall.

   Men ja, det är helt underbart att kunna gå all in på båten. Och “skylla” på att det är av praktiskt skäl. Jag är mest förundrad över att lokalblaskan inte har plockat upp det. Än.

   Och vaddå tomten? Vad var det för fel på den nu då? Va va va? Den är ju så ful att den är snygg 😉

   • Jag ska inte säga något om tomten förrän jag “ser” den (får väl njuta av den på webkameran, det är lite långt att åka ner för att titta på en tomte), jag kanske vill ha en som står i hallen och hälsar på folk som ev kommer hit i jul! 🙂

  • Va? Vad har ändrats? Näe jag pyntar inte såvitt jag vet? Och ser inga ändringar heller. Är det någon annan som är inne och tapetserar om månntro?

   • När jag läste så hade du ingen högermarginal, texten fyllde hela fönstret och kommentarerna såg annorlunda ut, fälten för namn och annat gick också hela vägen till höger och när man läste kommentarerna så var dina svar grå men inte indragna (typsnittet var nog mindre också). När jag svarat och till slut lyckats posta (rutan hoppade iväg när jag tryckte på den) så laddades sidan om till det utseende som den brukar ha!

    Men du hade inte fått prickig/blommig/randig tapet, så allt var inte konstigt!

    • Hahaha…ingen aning om varför. Jag är oskyldig. Men kanske Admin Anka pysslar med bloggrenovering, jag måste kolla. För jag har gett henne fria händer och hon råkar tycka att det är kul. Jag hade velat ha en tapet.

 • *rotflmao* Jag VISSTE ju att vi hade samma kassa humor, men att det var SÅ lika visste jag inte!

  Oh dear, jag känner precis hur du tänker, och jag hade flanerat en MASSA längs kajen bara för att få höra folk kommentera. Kan ni inte montera en mikrofon nånstans? Live-streama?

 • Menåååh!
  Jag skulle nog kunna bo där! Är inte led-lamporna vägen till paradiset? Och jul för den delen.
  Ojoj, jag blir lite till mig i trasorna här .. Och om ungefär en vecka kommer jag börja julpynta.
  Fy satan, så underbart!

  Erkänn – Du älskar den här årstiden Lite.. Liiiiite i alla fall! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.