När man har SJUKT roliga kompisar

Och konstarten att göra en skitlång historia jättekort, vilket inte är min bästa gren. Men jag lovar att försöka.

Det här är vanligen inte något jag dryftar i bloggen, och kommer inte gå in i detalj på det heller, men under de senaste fem åren har jag åkt på två operationer som är relaterade till varandra. Hudcancer på nästippen, samt en mystisk cysta på utsidan knogen på lillfingret. Så, no more nästipp för mig (hade rätt mycket näsa att ta av så det känns helt okay) och handen behöver ju inte precis vara tjusig.

I alla fall, alla mina operationer går alltid litegrand åt skogen och handoperationen gick käpprätt åt helvete eftersom de råkade kapa/sabba (eller vad man nu gör – jag zoomar liksom ut när det blir overload av medicinsk information) minst en nerv, nerven som går mellan armbåge och hand.

Och det värker. Särskilt nattetid när armen/handen både värker och domnar samtidigt. Plus att jag inte är så himla bra på att bära tunga saker med vänsterhanden. En och annan tung sak har tappats i huvudet på hundarna för att jag liksom glömmer mina begränsningar, vilket kan förklara deras beteende med. Min stora lycka är att det är just vänsterhanden och att jag är högerhänt, så jag kan även torka mig i arslet utan problem.

Nåväl, jag har ju såklart en läkare som är asbra, men plejset hon jobbar på är inte alltid så imponerande. För numera måste man tydligen bli godkänd av sköterskan som svarar i telefon om man skall få lov att boka en tid, eller få sina recept förnyade. Och förra veckan upptäckte jag att mina piller var slut, jag hade bara kvar för en dag till. Det var ju inte så himla käckt.

Jag ringde och frågade efter tid, eller om hon kunde prata med läkaren och be henne förnya receptet men fick ett nej. För doktorn var såklart på semester. Boka tid till någon annan läkare fick jag inte heller. Trots att hon kollade i journalen och kunde se VAD problemet var. Inget problem man kan vänta ett par veckor med.

Låt oss bara säga att jag inte var på humör för att ta diskussionen. Så jag lackade bara ur och lade på luren. Och så funderade jag lite.

Vi har en väldigt nära kompis som är läkare, men som jag helst inte ber om något. Inte ens Alvedon, just för att vi är kompisar och jag drar mig för att blanda in honom i något han inte skall behöva peta i. Men förra veckan bad jag honom om ett recept. För att slippa dividera med den griniga sköterskan och hela det griniga läkarplejset. Och eftersom min bil är på verkstad sa jag att han kunde skriva det på maken eftersom han ändå skulle få åka till apoteket och hämta ut.

Jajjamän, inga problem. Kamrat Läkare vet om handproblemen så det var inte mer med det.

Maken drog till apoteket, kom hem med min medicin och sa att det var något mer med, men som de inte hade inne. Jag fattade inget alls, för jag skulle inte ha något mer. Och maken hade inte frågat, för han trodde att man var tvungen att ha koll på sina mediciner själv.

GISSA hur nyfiken jag var?

Men idag kom ett sms från maken. För apoteket hade tydligen beställt det andra till honom, och han hade varit och hämtat det idag. Givetvis i tron att det var något mer som jag skulle ha.

Det var det…inte? För det här fick han av apotekspersonalen:

viagra

Med orden “Den jäveln” (riktat mot Kamrat Läkare).

Jag skrattade mig sanslös, eftersom jag vet EXAKT hur jävla mycket maken har stått och rodnat på apoteket. Fått frågor i form av “har du ätit den här medicinen förut” och “så här funkar ditten och datten”.

Helt ärligt kan jag nästan inte skriva det här för att tårarna trillar av skratt.

Det var den ultimata förnedringen för min käre make.

Som jag hoppas att apotekstjejen dessutom var ung och skitsnygg. Som bonuspinsamhet liksom. Så att han fick stå där och tro att hon tyckte synd om långa farbrorn och hans potensproblem.

Herregud som jag älskar roliga kamrater som gör maken till åtlöje när jag själv inte lyckas med det.

Det var nog den bästa medicinen jag kunde få. Ett sånt jäkla gapskratt.

0 thoughts on “När man har SJUKT roliga kompisar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.