Konsten att skylla ifrån sig

Jag hade bilen igår för att hämta pizza. Det tog fem minuter. Jag behövde inte ens gå ur eftersom vi har en fancy drive thru-pizzeria.

När vi skulle åka idag startade inte fanskapet, och den är inte så himla gammal.

Gissa vem som fick skulden? Inte han som kör just den här bilen en miljard mil i veckan, utan hon som körde den fem minuter igår.

Sen erkänner jag lite tyst att jag har en tendens att tända taklampan och sen glömma av det, men det är när jag är passagerare. Igår tände jag exakt inga lampor. Vilket maken surt verifierade efter att ha skyllt ihjäl sig på mig. För jag hade den SIST och det är det enda som gills. Tydligen.

Då var det bara att ringa till Assistanskåren. För miljonte gången. Jag åker bärgningsbil oftare än jag åker kollektivt. Nej, det är ingen överdrift. Jag börjar se en trend i det här med hjälpkårer, för jag är jäkligt bra kompis med Sjöräddningen också.

bild(2)

Hej och välkommen till min gata. Och säg hej till biljäveln som surade.

De startade bilen. Men ingen vet varför den surade. Det känns ju…tryggt.

Eller så är det helt enkelt så att bilen inte heller vill fredagsmysa på parkeringen, den vill åka motorväg.

Planen är att jag och bilen skall åka sex mil för att hämta Admin Anka vid tåget ikväll. För att hon skall slippa vänta på de erbarmligt sällangående pendeltågen i Uddevalla efter att ha rest tvärs över Sverige hela dagen.

Det skall bli oerhört spännande att se vad “Herbie” har att säga om den planen.

Men nu har vi i alla fall påbörjat resan mot Strömstad.

Håll tummarna?

0 thoughts on “Konsten att skylla ifrån sig

 • Maken har en sund logik tycker jag, självklart är det den som använde bilen sist som är skyldig! Så frågan är ju. Vad har du gjort med den stackare bilen och varför gjorde du det? 🙂

 • Jag kan inte låta bli att undra om det är grannarna! Dom som fick se maken när han skulle bada i tunna/badkar, iklädd skorna och ylandes AC/DC…

  Hoppas bilen sköter sig i helgen!

 • Åker tåg för fullt. Sprang som en hind (okej gravid kossa) mellan bussen och tåget i Enköping emedan buss-skrället var försenat. Är som bäst ytterst lycklig över att barnfamiljen med små arga barn som satte sig bredvid blev tvungna att flytta på sig eftersom de inte hade förstaklassbiljetter. Och ja jag VET att jag har en miljon barn men det är så lugnt och skönt utan? Jag vet att ankan som straff för detta uttalande kommer att bli en vildbasare, ja.

  • Fniss. Jag konstaterade just att det tar längre tid att åka Uppsala – Strömstad än vad det tog för dig att åka till Tel Aviv. Fascinerande.

 • Jag kan, trots att jag också har barn, tycka att det är en mänsklig rättighet att slippa en barnfamilj med små arga barn precis intill om jag har betalat för förstaklassbiljett. I det priset ingår liksom inte den ljudmattan. Det är tur att det är nära mellan buss och tåg här i Byhåla. =)

  Angående bilen så tror jag på Humlans teori. Det är grannarna som lagt en sockerbit i tanken som hämnd för klockspelet och crocksen.

  • Herbie vill inte. Jag har varit ute och talat med Herbie. Jävla moderna skitbilar, det får bli någon slags lagning på måndag. Tacka vet jag förr när man fattade vad som satt under huven och man kunde banka lite på förgasare och annat. Nu är det ju en datorbil.

  • Jajjamän, det var Torslanda. Och med tanke på var du jobbar kan jag tänka mig att du känner igen det. Du kan ju gissa vilket område det är 🙂

     • Cecilia Larsson says:

      frågan är om det kanske inte är min barndomskompis gamla hus, dom sålde för 5-7 år sedan (jag har inte riktigt koll) då var det grå/blått med vita knutar 🙂

     • Du prickade in parkeringsplatsen på millimetern, bilen står precis utanför det huset 😉 och du har helt rätt i att det såldes för ett gäng år sen. Men det är inte huset vi bor i, för vi bor i min barndomskompis gamla hus. Vårt gästrum/kontor är min kompis gamla flickrum där vi spenderade tonåren med att kolla på Cia Berg i Bagen. Det var mycket suspekt de första åren, men efter 20 år har jag vant mig…lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.