Helt väck i skallen

Den där känslan av att vara heligt förbannad samtidigt som man är lättad, och ruskigt trött, den känslan har jag nu.

Det är tamigfan skandalöst vilken usel vård vi har. För att göra den långa historian kortare så kan jag bara säga att jag har en bra läkare, men varje gång jag har ringt och hamnat hos sköterskorna i receptionen så har DE stoppat mig från att boka en tid. Och när man mår tjyvens har man inte så himla mycket ork. Men i måndags gav jag mig inte, efter att ha både mailat och ringt under två veckors tid. Eller ja, närmare en månad om man räknar första gången jag kontaktade dem.

Sen ringde jag på tisdagen, och igår, och då fick jag en tid idag. För att gå och vara hängig, samt inte sova mer än i snitt en till två timmar per natt är liksom ohållbart. Till slut trodde jag ju det var läkaren som jag känt sedan Hedenhös, men förstod inte varför.

Idag när jag fick träffa läkaren, ta alla prover och så talade hon om för mig att hon skulle sluta. För att sättet ledningen bedriver verksamhet på är skandalöst dåligt. För näe, det var inte hon som hade stoppat mig. Det var satmarorna i receptionen. Och läkaren hade framfört till ledningen hur de uppför sig mot patienterna (jag var tydligen inte den enda), men ledningen ryckte på axlarna mer eller mindre.

Sen åkte jag till apoteket och hämtade en bärkasse med mediciner.

bild(19)

Med tanke på att jag har varit vaken och UPPE sen klockan tre inatt (somnade klockan ett) så är jag lite trött.

Men nu skall den här skatan bli frisk. Äntligen. Och förhoppningsvis få sova inatt.

Sen skall jag anmäla dem. För helt ärligt så har det varit nästan två veckor av helvetesvärk och influensaliknande symtom (det visade sig höra ihop på något sätt, värk och sömnbrist ihop med slut på mediciner gör att resten av kroppen och knoppen klappar ihop till slut).

Fast jag tror att jag skall försöka sova lite nu. Och kanske hela dagen imorgon.

Sen jävlar är jag tillbaka. Äntligen.

0 thoughts on “Helt väck i skallen

 • Tell me about it..! Har en pågående följetong hos vårdcentralen med sonen just nu.
  Vi var där i tisdags men fick inte den hjälp vi skulle ha, så vi har en ny tid på måndag.
  Nu har vi iaf fått en tid, man måste ju överdriva sjukt mycket för att en få komma dit…
  Fifan säger jag bara 🙁
  Skönt att du har fått lite mediciner nu iaf!

  • Men vad är det för fel på dem? I det här fallet är det alltså sköterskorna i receptionen som sitter på piedestal och inte ens meddelar läkaren. Och ledningen skiter i det. Jag kommer anmäla. När jag har spottat upp mig lite och blivit en satmara igen. Hoppas det löser sig för er med.

   • Jag har iaf lyckats brotta mig igenom till läkaren nu…så får vi se om det hjälper.
    Men det är ju förjäkligt att man måste orka bråka för att ens få träffa en läkare

    • Ja. Jag är en SMULA less på vården i stort. Satt en farbror mittemot mig i väntrummet imorse som var 96 år…min tanke var, hur fan klarar han sig mot de elaka styvsystrarna i receptionen?

 • Du är inte ensam om den insikten. Suck.
  Vården i den här kommunen OCH bemötandet är katastrofalt. Inget snack om saken!

  Men jag hoppas verkligen du kryar på dig fort som satan nu kvinna!
  Det här tillståndet blir det ju inga barn (bloggar) gjorda i! 🙂
  kram!

  • Jag VET. Jag hade funderingar på att lista om mig, men efter att en kompis varit hos läkare där idag och blivit totaldissat så skiter jag i det och stannar här. Det blev ju bra…typ…till slut. Och det var ju inte läkarens fel, snarare hela vårdinrättningen.

   Jag ser fram emot att göra bloggbarn igen 🙂

  • Jag har en tid hos henne innan hon försvinner just av den anledningen, så att hon skall kunna meddela mig vart hon tar vägen – tack och lov.

 • Kryakram!! Och när orken är tillbaka hoppas jag att du orkar anmäla!!! Vi är många sjuksköterskor och läkare som vet att vården suger, och som VILL förbättra den men utan er patienters anmälningar kommer inget att hända!! Jag vet att man som patient inte får vara “obekväm” för då slår det tillbaks på patienten, och jag vet att vården är fullt inrättad efter att passa oss som jobbar där- och det är inte okej!! Patienterna är dock alltid i sådant underläge och beroendeställning att de inte törs säga ifrån. Så heja dig, anmäl!!

  • Tack. Jag har ju åtminstone turen att ha en bra läkare, men bli stoppad av hur de driver stället. Jag hörde från jourcentralen att man har rätt till tid inom en vecka och att en sköterska inte får lov att neka läkarkontakt, stämmer det? För isåfall har de ju gjort kardinalfel.

   Och du har så rätt. Man är i underläge och vågar inte bråka, för att inte riskera att få ännu sämre vård, men det här kommer jag anmäla. Fick även reda på att de skrev in i journalen att jag var UPPRÖRD när jag slängde luren i örat på den som var mest idiotisk och inte ens klarade av att räkna ut att det var dags för receptförnyelse utan sa att jag fick vänta en månad. Så jävla inte okay. Något av det. Hon kunde åtminstone skrivit in att jag var heligt förbannad, för det var sant 😉

   • Nej, sjuksköterskor får inte neka läkartid, och nej, varken läkare eller sjuksköterskor ska skriva värderingar om patienter i en journalanteckning!! Begär att få läsa dina journaler! Skandalöst dåligt. Man får inte heller som sjuksköterska stå i vägen för receptförnyelse, det är en läkarfråga!! Här i Uppsala har vi tillgång till våra egna journaler på nätet- otroligt bra, man kan kommunicera via mail, gå in och kolla läget på sina recept, vilka ordinationer man fått (bra när man har teflonminne), svar på prover och undersökningar, och samtliga journalanteckningar.

    Sådana där sjuksköterskor är inte representativa för kåren!

    • Fascinerande. De har med andra ord inte gjort en enda sak rätt. Jag ifrågasatte dessutom varför jag skulle förklara mig för någon som inte är insatt och vad hennes anledning var att sitta och läsa i min journal var. Svaret blev ett snäsigt “hur har du annars tänkt dig att jag skall kunna göra något?”.

     Ptja, jag vet inte? Öppna bokningssystemet istället och ge mig en tid som jag ber om? Läkaren fick ju lite dåndimp igår eftersom hon visste att medicinerna egentligen kunde tagit slut mycket tidigare, men jag snålade som fan innan de tog helt slut. Det är alltså enbart sköterskornas fel att jag har mått röven i två veckor.

     Det bästa av allt är att inget är mitt fel, jag hade ett stort hemangiom i handen som någon slaktare tog bort, och samtidigt tog han lite nerver. Som en bonus liksom. Bland annat den som går mellan hand och armbåge. Och det gör pissont, ffa nattetid, trots sjukt hög smärttröskel. Enligt rehab borde jag ha “ondare” (eller inte vara så jävla envis).

     Om jag var upprörd innan så är det inget emot vad jag är nu.

     Och ja, jag vet att hemangiom tydligen är en barnsjukdom. Numera vet jag det eftersom alla fnissar åt mig 😉

     Som jag skall anmäla. Tur att en del av kontakterna varit per mail.

    • PS. Min skojsiga läkarkompis är förresten numera verksam och bosatt i Uppsala. Vem vet, du kanske redan känner honom.

     Och näe, paketet med Viagra är inte öppnat. Än 😉

 • Hoppas du kryar på dig kvickt som attan.

  Själv ringde jag till vårdcentralen för att få en tid för nåt som ej var akut men som jag (eller snarare sambon) ville kolla upp och få lite piller för (ont i en höft som jag kunde leva med men jag väckte visst sambon med mitt klagande på nätterna när jag vände mig)
  Förklarade snällt för sköterskan att jag kanske skulle kunna få nåt lite starkare antiinflamatoriskt än det apoteket kunde erbjuda, inget akut utan jag kunde tänka mig en tid längre fram (så mycket som sambon snarkar och hickar och stör min sömn kände jag att jag nog kunde ojja mig lite till och hålla honom vaken, pay back time). Men nä, jag fick en tid två timmar senare för det var så svårt att ge ut tider tider längre fram… Så där kanske satt nån stackare och behövde komma till läkaren mer akut men min sketna höft fick en tid på studs.

  • Haha. Det kanske är SÅ man skall göra, ringa och säga att det inte är bråttom? Hoppas det löste sig för dig åtminstone, även om jag också tycker att du gott kunde väsnas lite till på nätterna 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.