Pirra mig hit, dit, upp och ner

Nu skall jag tjura över det där förbannade ordet all all tid och evighet. Och erkänna att jag till och med ringde maken, TVÄRSÄKER på att han skulle säga att han aldrig hört talas om det, eftersom vi har jobbat i branschen och äger en säckkärra. Och vad säger den lilla uslingen till lagvigd?

– Klart jag vet vad en pirra är, men jag säger säckkärra.

Skilsmässa. Solklar skilsmässa, eftersom han fortsatte med att säga.

– Jamen nu får du faktiskt leva med att VI visste något du inte visste.

Mhmm…och han skall få leva med mig. Oj oj oj vad han skall få leva med mig.

Men, nu skall jag ställa en fråga. Eftersom jag blev insläppt på Bromma Blocks lite senare och kikade runt i butiken.

Alltså. Den här låg på ett bord. Och utan att titta på deras hemsida, eller något sådant. Vad tror ni att det är?

bild 4(1)

För uppenbarligen var det ruskigt självklart vad det var. Och jag var återigen en smula blond som trodde att det var…något annat.

Då undrar jag såklart. Exakt hur uppenbart är det att det är vad det verkligen är (oj vilken konstig mening).

Eller kan man kanske fundera över det och tro att det är något helt annat?

Och ja, jag har köpt extremt mycket bling idag. Det smittas!

0 thoughts on “Pirra mig hit, dit, upp och ner

  • Jag kan helt ärligt säga att det inte fanns en janne att jag såg vad det faktiskt var. Skulle jag vara tvungen att gissa på något vettigt hade jag gissat på oklar prydnadssak som skulle…hänga någonstans? 😉

 • Såg enbart ett hopprep men jag kanske har för blyg fantasi?
  Och självklart heter det pirra! Men att jag säger det kan bero på att vi flyttat enormt mycket och alla flyttgubbar säger pirra.

 • Det där ser ut som ett blingat hopprep tycker jag. För övrigt ang säckkärra/pirra-diskussionen är jag kluven. Har alltid sagt säckkärra fram till för kanske 2 år sedan innan jag fick klart att de flesta andra säger pirra. Det har varit ett antal diskussioner i ämnet med sambon, men har fått lära mig att de flesta säger pirra så jag har fått anpassa mig…

 • ALDRIG hört PIRRA förut iaf inte om SÄCKKÄRRA däremot om nåt heeeeeeeelt annat

  Precis som det första jag tänkte när jag såg bilden…. tänkte inte direkt på hopprep, utan något mer åt det icke direkt rumsrena hållet 🙂

 • Som jag skrev hos mona ………Pirra är något helt annat för oss sörlänningar.
  Jag säger säckakärra till mina kollegers stora förskräckelse (men vad vet dom? De bor ju här norr om polcirkeln)
  Det är väl ungefär samma sak som när sambon hade importerat mig hit till Västerås och jag stod på jobbet och sa att “jag har sån träningsvärk i ballen” Jag har nog aldrig fått så förskräckta blickar någonsin….
  Jag som skåning menade dock skinkan vilket mina kollegor inte förstod 😀 Jag har efteråt fått lära mig att ballen är något helt annat när man är norr om trädgränsen

 • Du är grym på att svara på kommentarerna. Det tycker vi om!
  Många bloggare gör inte det vilket jag kan tycka är lite B.
  Men du är rolig du!
  Pirr pirr 🙂

 • Jag kan tänka mig de två handtagen massera min värkande rygg (naturligtvis insmord med olja innan)!!! Säger (typ) till dig som till Mona – du ska inte skilja dig från maken på grund av en pirra – det kunde varit värre! Krampåreochhoppasvikansesnästagångduäristan! 🙂

 • Tina Johansson says:

  Jag satt och tänkte… eehh ser ut som ett hopprep, men så tänkte jag att jag kanske skulle använda lite fantasi, och då rodnade tant lite.

  För övrigt så heter det såklart Säck(a)kärra och KEX!
  Tack för att jag har fått titta in i ditt krypin här i cyberrymden, det var inte sista gången. Och tack Mona, för att du visade mig hit!

  • Hahaha…det betyder att de som är lite smartare ser att det är ett hopprep direkt men får jobba lite för att snuska till det, och sen finns det de som är blonda och inte fattar alls vad det är och bara är snuskiga.

   Vet du vad, tack för att du kikade in – och att du stannar kvar. Utan att rodna 😉

   • Tina Johansson says:

    Ja nu är jag alltså blond jag med, och i ärlighetens namn rodnade jag inte så det stör, fast det lät bra eller hur 😉
    Från en blondin till en annan.
    Och självklart snarkar vi inte! MÖJLIGTVIS andas vi lite högt när det är torr luft, eller om vi är lite förkylda!

 • Tänkte direkt att det var nåt man kanske har i sängkammaren.
  Vad är det? Är det hopprep alltså?? Jag är inte blond bara lite gråhårig och 40 år;-)
  Säckekärra dessutom;-))

  • Det är ett jäkla hopprep och det skulle tydligen vara självklart. Inte ett dugg. Tack gode gud att det inte bara var jag som såg något annat 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.