När man funderar lite för mycket

Jag drog ju norrut. Till min kompanjon Admin med badankan. Hädanefter kallad Admin Anka.

Och det har varit lite…hektiskt. Eftersom det är en storfamilj. Husbonde, husfru, fem barn och en badanka i magen. Då är det livat. Och folk överallt. Men mysigt. Mellangrabbarna gav till och med upp sitt rum så jag skulle få eget, och lade sig inne hos syrrorna helt frivilligt. Det är rart.

Men, en underlig betraktelse på centralen i Uppsala kontra centralen i Stockholm. I Stockholm är alla smala och mainstreamtrendiga. 39 minuter med tåg och jag klev av i ett parallellt universum. Alla cyklar på kitschiga hojar modell äldre, har obestämbara sjalhalsdukar och hårfärg och den där kulturlooken.

Och så diskuterar de, istället för att skvallra.

Det var min betraktelse när jag stod utanför terminalen och väntade på Admin Anka. Oerhört underhållande.

Gissningsvis studenter där jag till och med inbillade mig att det syntes vilka som var humaniora och vilka som var tekniker.

Är jag oerhört fördomsfull om jag inbillar mig att halva Uppsala sitter med halsduk, dricker billigt rödtjut och diskuterar tung litteratur. Inte direkt Bridget Jones Dagbok och Kalle Anka Pocket.

Och så jag då. En tillresande göteborgare med teddybjörn och en väska man behöver SÄCKKÄRRA för att lyfta.

Som inte riktigt hajade var jag befann mig när jag vaknade och att jag hade bytt hus. Och jag saknar det där förra huset och dess invånare rätt mycket.

0 thoughts on “När man funderar lite för mycket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.