Det har hänt något i min garderob?

Jag har läst Mona sedan tidernas begynnelse. Och inte varit en blingig person. Vi har många gemensamma nämnare och väldigt lik smak, men inte just när det gäller blinget.

Men idag slog det över. Eller ja, det började redan förra veckan när jag såg Plain Vanillas poloklänningar/tunikor i guld och svart. Det kan hända att jag råkade klicka på köpknappen. Bling alltså. Min inkörsport till tyngre bling. Bokstavligt talat.

Det närmsta bling jag kommit innan är nitar på boots, och två collegetröjor från Uldahl med några stackars paljetter på.

Idag flyttade en klänning in i garderoben.

bling
Ja, jag är trött – skittrött

Först, jag har inga som helst planer på att använda den som klänning. För att ens få lov att bli kallad klänning tycker jag att det fattas ett par decimeter. Eller om man nödvändigtvis skall ha den som klänning kan man inte vara längre än en smurf och kanske 10 år. För jag behöver inte ens böja mig fram för att arslet skall trilla ut. Det hänger liksom utanför stående. Men som tröjtunika är den ju tjusig värre. Och fullsmockad med paljetter. Till ett par jeans och blingbootsen (som jag hävdar är nitar).

Vad hände där liksom? Har jag kollat för mycket på Hollywoodfruarna? Kan jag skylla på Mona?

Nu har jag i alla fall slutat akutnervösa över företagsbudet. Och det är inte så mycket om de tar budet eller inte som jag är nervös över. Utan att det är något totalt annorlunda mot det jag gör idag. Även om det jag gör idag kommer vara väldigt bra att ha i bakfickan, och planen är inte att lägga ner det. Snarare att jobba ihjäl mig.

Så det kommer nog ha en laxerande effekt ett tag till. Byta liv mitt i klimakteriet är bättre än Microlax.

Men det är sällan trist att leva i alla fall. Det kan man konstatera.

0 thoughts on “Det har hänt något i min garderob?

 • Ha ha…..

  Skyll på Mona, det tycker jag låter bra 🙂

  Fast vet i fasen om ni inte ska skylla på varandra när det gäller era kobojsare 🙂

 • HAHAHAHA, tillåt mig skratta. Hånskratta. Finally ännu en medlem i min blingklubb! Jag v i s s t e väl att det låg något latent och skvalpade där i det strömsundska blodet. Eller om det var i det göteborgska..

  Och jag utnämner dig härmed till Vice President.

  När du kommer hit så tar jag med dig till Ekerö, så kan du få kolla på lite mer av deras grejor..

  • Kärring. Och SOM du skall få en karta i present av mig. Kan vi lära oss en gång för alla att det är STRÖMSTAD?

   Men du kan ju hoppa upp och klappa dig i arslet på att vi skall åka till Ekerö. Haha.

   (Men det var fan ingen klänning, om man inte är tre äpplen hög)

 • Som klänning var den hemsk… t kort!
  Men som tunika med ett par jeans blir den helt OK.
  Och nu lutar vi oss tillbaka och ser utvecklingen på denna bling-epedemi. Själv har jag visserligen lite paljetter på blusen i dag, men annars är jag väldigt oblingig.

  Skönt att företags-nervöset har lagt sig, men vem skulle inte bli nervig av att köpa företag i ny branch (eller nytt verksamhetsområde, om det är en bättre beskrivning) och var snäll och låt bli att jobba ihjäl dig, det är inte nyttigt!

  • Alltså, det kan inte vara en klänning? Det är en lång tisha. Med paljetter (som jag redan nu tjurar över att de rasar av när jag rör mig). Jag och väldigt mycket bling kanske inte är kompatibla?

   Jag skall försöka låta bli. Min envetna sida och min sansade brukar bråka om det.

   • Det där med fallande paljetter (och pärlor) känner jag igen, irriterande!

    Det där med olika sidor är ju ett problem. Det är väl den envetna och högst osansade sidan som roar oss här på bloggen… ska du bli sansad så vet jag inte om du får så mycket bloggmaterial. …om du nu inte har bra fantasi och kan spåna fritt!

 • Jag tror att det plötsliga bling blingandet har med åldrandet att göra. För hur många kärr….. äldr… ööööö damer i sina bästa åldrar får för sig att dom är såååå snygga i djurmönstrade kläder. Bara undrar. 🙂
  Camilla

  • Man gör nog inte det konstaterade jag snabbt. Kemtvätt. Men det är ett foder i så man kan tvätta det värsta. Nåja, den passar till bootsen. Jag får lukta skunk helt enkelt?

    • Ehum. Det förstnämnda, oftast om man är blond. Knallila schampo och inpackning för att det inte skall bli råttfärgat (grått). Det sistnämnda är sån där vätska tanter har när de lägger håret och som gör deras hår lätt lila. Man lär sig ngt nytt varje dag 🙂

    • Läggningsvätska e sånt alla gamlingar har när de sätter pappiliotter ( lr hur det stavas) i håret för o få lite krull och volym när de fått duschat 🙂

     • Ha ha…… då har de tanter jag vart hos inte haft nån sån läggningsvätska för deras har varit genomskinlig och ingen har fått lila hår, fast ifs e ju typ 10-15 årsen jag hjälpte tanterna o rulla hår med läggningsvätska, idag använder många vanligt hårskum 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.