Guide Michelin

Efter att ha vaknat i svinottan (nåja, 05:30) pga att Liten började hångla med mig med sina jäkla små sylvassa fiskekrokständer är jag pruttrött. Ännu mer trött efter att ha spenderat dagen med näsan nedkört i pisstrista papper och 23482394 telefonsamtal. Men ganska exakt NU blev jag klar med pappersarbetet och känner mig rätt nöjd. Och nuuuuu….väntar jag på mina livräddare – dvs de som pysslar med utkörning av mat från mat.se.

Jag måste faktiskt erkänna att jag skäms lite, jag jobbar med sådant här, och hade inte en aning om att det fanns matutkörning i vår avkrok. Och jag avskyr att handla. Skulle hellre dra ut naglarna med eldgaffel än att storhandla veckovis, så gissa hur lycklig jag är nu när jag sedan tre månader tillbaka kan handla liggande raklång i soffan. Billigare blir det också, eftersom jag är lugn och harmonisk medan jag handlar och det blir därmed genomtänkt – till skillnad från torgskräcken som infinner sig i både stora som små matbutiker. Svetten lackar, humöret svajar och jag hittar banne mig ingenting. I ren stress kommer jag hem med mat för ohemult mycket pengar, men inget som går att åstadkomma en enda vettig maträtt av.

Nu däremot. Herreminje vilka maträtter som skapas. Per Morberg släng dig i väggen. För tillfället saliverar jag okontrollerat vid tanken på att jag skall svänga ihop en fiskgryta så fort maten kommer. En fiskgryta á la Kajsa Warg, som borde belönas med minst två stjärnor i Guide Michelin. Jag vill gifta mig med min fiskgryta – om bara den förbaskade maten kunde komma någon gång så jag slipper dö hungersdöden.

Matutkörning kan vara universums bästa uppfinning. Särskilt när man är så svinigt hungrig som jag är just nu.

0 thoughts on “Guide Michelin

 • Mathem.se har kommit till vår obygd..
  Räknar man bort bensin och tid vi/maken (jag haaaaatar oxå handla) lägger på detta nödvändiga ont med handling kommer vi nog köra på det oxå, till och med gå plus 🙂
  Ser nu fram emot lite finmat härhemma oxå framöver, jag är ju lyckligt lottad med en man som blir fortare hungrig än jag…vilket har lett till att HAN lagar all mat 🙂
  Recept på fisksoppan ser jag fram emot, allt med fisk o skaldjur står däremot jag för tillagningen..

 • Finns det någon som gillar att handla?

  Vi har tjänat sjukt mycket pengar sedan jag började handla online, dessutom är det billigare än i den fysiska mataffären. Och handlar man över 700 spänn är det fraktfritt. HUR bra som helst.

  Du kan få receptet. Kanske tom en bild. Tagen med gourmet-inställningen på kameran 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.