Det är skillnad på folk och folk

Jomen jag somnade till Game of Thrones igår. NU har jag sett alla avsnitt och hatar att varje avsnitt slutar med en pruttig cliffhanger – det går ju an när man vet att man har 20 avsnitt kvar att kolla på. Idag, not so much, för nu får jag sälla mig till resten av skaran och snällt vänta på att nästa avsnitt kommer. Och eftersom det är OERHÖRT synd om mig och min manliga förkylning även idag så måste jag hitta något annat att kolla på, för horisontalläge är intaget och dryck står en armlängd ifrån soffan. Garderobsmannen är skickad till Net-On-Net för att köpa en Apple-TV, vi glömde ta med oss den vi har från helgboendet. Boardwalk Empire kanske?

Men, jag pratade med syrran igår i telefon, och kom då att tänka på min dampiga svåger när jag berättade om makens akutbehov av punktinsats i garderoben. Syrran är en luttrad kvinna som lever med världens mest rastlösa man, och han är inte bara rastlös – han har lite otur när han tänker. Fort men fel är hans livsmotto, och man kan inte annat än att skratta så man gråter åt hans ogenomtänkta grejor. Även han fick ett garderobsstädningsanfall för många år sedan, men till skillnad från maken är det inte bara snack utan faktiskt lite verkstad också.

Deras garderober står utmed en vägg väldigt nära fotänden på sängen, svågern kom rusande med en trasa i handen och sa till syrran liksom i förbifarten att han var TVUNGEN att städa garderoben. Vis av erfarenhet sa inte syrran något, utan lät honom hållas, men lämnade rummet och satte sig i lugn och ro i vardagsrummet. Svågern slet ut alla kläder på sängen, ställde sig på understa garderobshyllan för att nå till den översta för att damma. Vi pratar spånskivehyllor i garderoben. Högst olämpligt att stå på om man inte är anorektisk som en sytråd, men helst inte ens då.

Syrran hör ett UFF och ett AJJJ och blandade svordomar, och svågern kommer lommande ut i vardagsrummet med ett blodigt streck över näsroten och tårar i ögonen. Han hade stått på understa hyllan, tagit ett krafttag om den hyllan han dammade, understa hyllan gick sönder och han trillade baklänges. Men han råkade glömma att släppa hyllan han höll i, så först landade han i sängen/klädhögen, och sen fick han hyllan som han höll i rätt över näsan.

Svågern städade inte mer i sin garderob, han fick åka till akuten. Och jag kanske skall vara glad över att maken sällan slutför sina projekt eftersom det verkar vara lite Fear Factor över män och städprojekt.

 

0 thoughts on “Det är skillnad på folk och folk

  • Vi väntar oxå, känns lite konstigt. Fast vi kunde aldrig köra mer än två avsnitt per kväll..är ju inte så barnvänlig och våra små inte så villiga att somna tidigt eller sova länge 🙁
    Vi omvandlade klockslag vid läggning till..”två avsnitt dags att sova” senare ” F-n nu är det resan mindre än 1,5 avsnitt” “Waaah knappt ett avsnitt..soooov unge sooov”

    • Vi har verkligen sträckkollat i helgen. Med ytterst korta avbrott för att rasta hund och oss själva. Praktiskt att inte ha någon matlust när man är förkyld minsann. Men nu är det inte roligt att vääähäääänta!

  • Jag vet inte vad det är med dina texter som lockar fram min extremt dåliga sida. Den som gör att jag skrattat högt åt andras olyckor. Men här gottar jag mig!!

    • Jag skrattar alltid åt andras olyckor. Trill och fall är det absolut roligaste jag vet. Och svågern är en enorm källa till…glädje? För han gör så jävla dumma saker jämt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.