Ursäkta, men nu kommer THE REAL SKIT

Och 2018 går härmed till handlingarna som det värsta året jag kan minnas. Jag lovade att skriva i både upp- och nedgång och eftersom jag tyckte det var ganska skönt så fortsätter jag helt enkelt. Det blir en snabbis idag. En riktig snabbis med mina mått mätt, men jag återkommer såklart.

Ni vet ju att jag hade två tikar tidigare och de flickorna hade jag med mitt ex.

IMG_0082IMG_0083

Den grå flickan överst hette Penny och den nedre svartisen hette Flash och de var precis lika älskade som Stor och Liten. Jag tror till och med att det är första gången de får vara med på bild i bloggen, för min själ gråter när jag ser dem.

Tibbeflickorna var ungefär ett och två år när mitt ex kom in i mitt liv och han tog över fröken Penny. Hon släppte mig som en varm plåt utan grytlappar när han klev in i hennes liv och de dyrkade varandra.

Mitt ex och jag hade en fin separation, vi bråkade inte och vi samsades om hundarna. De var vår prioritering. Vi hade delad vårdnad i intervaller på två veckor och det var liksom självklart. Penny dog ett och ett halv år före Flash, när jag inte var där och jag hann heller inte ner i tid, för jag var på båtsemester när Pennys livmoder brast och jag fick sitta i telefon med exet och vi hade fem minuter på oss att fatta beslut om akut operation eller att låta henne somna in. Hon var 16 år, det hade varit ren egoism från min sida att låta henne gå igenom en operation, men jag klarar fortfarande inte riktigt att tänka på det heller utan att tårarna sprutar på mig. Hon dog utan mig. Jag var inte där. Jag har inte förlåtit mig själv för det än. För jag var inte där.

Exet träffade en ny kvinna och fick barn, en liten kille som nu är åtta år. Trots att hundarna inte finns mer höll vi kontakten. Vi åt någon lunch ibland, men efter vår flytt blev det telefonsamtal enbart. För fem år sedan fick jag ett telefonsamtal ingen alls vill ha, han berättade att han hade fått en fullkomligt vidrig sorts hjärntumör som, trots att han var nyopererad när han ringde, aldrig skulle försvinna. Även om de fick bort hela tumören vid varje operation skulle den här sorten göra att hjärncellerna hela tiden återskapade och omvandlades till nya tumörer. Då vet man att det inte finns något att göra, för till slut finns det ingen hjärna kvar, bara tumörer.

Tre operationer med efterföljande behandlingar hann han med, och efter varje operation handlade det bara om att hålla tummar och tår för att han skulle vara sig själv och ha kvar så många funktioner som möjligt. Han förlorade inget alls under någon operation utan åkte alltid hem oroväckande snabbt efter operation, helt normal igen. Det mest fascinerande är att han inte en enda gång under de här fem åren ens haft vanlig huvudvärk och behövt ta en Alvedon.

Jag pratade med honom tidigt i somras, för att jag ville att han skulle ta med familjen och komma till Strömstad under sommaren, då var han okay, men för första gången lät han lite trött. Något han sa berodde på cytostatika och lite andra mediciner de bytt ut.

Igår eftermiddag somnade han in, för alltid och evigt och en del av mitt hjärta brast. Vi levde ihop i tolv år, det går inte att förhindra att hjärtat brister.

Jag grät mig igenom kvällen och större delen av natten, idag har jag fått mer svar efter att ha pratat med hans syster, vissa svar hjälper medan andra bara gör ondare.

Det var den 12:e oktober igår. Den 12:e september somnade min mormor in och jag sade adjö till henne. Där emellan har det hänt andra saker som varit tuffa, men som inte är min sak att skriva om. Året började ju till och med med ett dödsfall i familjen.

Just nu har jag bara en enda önskan. Kära 2018, du har verkligen varit ett praktarsle på så många vis. Det finns inte överdrivet många fina minnen från i år, och det har hänt alldeles för mycket skit. Jag vill inte mer och jag vet att även om man orkar nästan hur mycket som helst för att man måste, så vill jag INTE orka mer. Jag vill inte vara mer ledsen eller sörja mer. Eller ens bara gå och bekymra mig över skit som egentligen skulle gå att kontrollera om man bara hade velat kontrollera det. När det gäller mig själv och mina egna problem skulle jag ödmjukt uppskatta ett litet break bara. Om jag inte kan få det, då önskar jag bara att alla andra kan få lov att vara friska och ha hälsan.

Älskade Penny och Flash. Ta hand om husse när han kommer på andra sidan Regnbågsbron. Han kommer behöva er.

Men din son borde fått ha kvar sin pappa på jorden mycket längre. Mycket mycket längre.

Det här suger verkligen träballe på riktigt nu.

0 thoughts on “Ursäkta, men nu kommer THE REAL SKIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.