Håll i hatten …

… nu blir det åka av.

Renoveringen fortskrider planenligt och trots brist på inredningskunskap har jag ändå liksom hittat ett tema. Även om det kanske inte är ett inredartema?

Sovrummet var ju åtminstone ljust tidigare, taket var däremot bubbligt och tapeterna gamla och fula. Nu ser sovrummet ut så här, och jag skall förklara den röda tråden. Det föreligger viss risk att det bara är jag som anser att tråden är lite röd annars.

Vitaktig tapet med ljusgrå och ljust ljust blå fjärilar. Golvet är målat och så även taket som även fått nya gipsskivor. Och så här ljusblå är hälften av fjärilarna.

I det orimligt meningslösa och icke funktionella rummet utanför sovrummet var det ju bara mörkt och dystert trä. Som jag inte vet vad det kallas, men det ser ut som om det sitter minislipers på väggen. De har målats vita.

Likaså golvet. Och en del väggar i dumrummet krävde tapet. Samma tapet fick därmed följa med ner i trappan och i hallen på nedervåningen. Nu kommer första tråden, det är samma ljusblå i den tapeten som i fjärilarna, men nu börjar vi gå mot rosare look. Till och med trappräcket har blivit rosa, samma rosa som den mörkaste randen i tapeten.

Och trappan är inte bajsbrun längre, så vackert att man blir tårögd. Inget är bajsbrunt längre och det ser inte ut som om vi är hemlösa squatters längre. Jag ÄLSKAR trappräcket.

Tapeten följer med till hallen på nedervåningen, pga den röda tråden såklart.

För att tapeten i vardagsrummet kommer bli den här.

Ljusgrå tapet med roooooosa flamingos. Givetvis samma ljusa rosa som i randiga tapeten och som bonus samma grå nyans som golvet vi lade in när vi inte stod ut med linoleum anno 1939.

Jag hatar att välja tapeter, jag suger på inredning, men jag spontanälskar bilderna. Vägrar nämligen att se det i verkligheten förrän det är klart. Jag vill leka typ Bygglov och se det när det är klart. Helt klart helst. Gärna efter att det är städat, piffat och puffat också, men jag tror maken drar gränsen just där. Det är ju inte så svårt att lista ut att jag haft helt fria händer?

Allt är klart utom just vardagsrummet. Köket behövde bara färg på väggar och tak, det är ett gammalt Perstorpkök med ljusblå luckor och en fantastisk gammal vedspis bredvid den modernare.

Visst är det någon slags röd tråd?

Och vad tycker ni, bra eller anus? Ärligt!

Just det, jag får även platsbyggda garderober i sovrummet.

Vem vill komma och piffa och puffa?

0 thoughts on “Håll i hatten …

 • Klart jag hänger med på den röda tråden. Kul att det är på gång i torpet äntligen.
  Klart godkänt på det mesta. Om du verkligen vill ha min ärliga åsikt så kommer inte flamingotapeten bli bra i vardagsrummet. Svårt med sånt mönster i det rummet. Det krävs ett större och öppnare rum för den. Tror du kommer att tröttna ganska snart. Jag skulle valt en lugnare tapet på de väggarna.
  Härligt att ha dig tillbaka. Kram

  • Vill såklart ha ärligt 🙂 Men, även om själva soffdelen inte är så stor är ju rummet större? Tidigare var ju ena delen soffdel och andra matsal. Kan det verkligen inte funka med fåglarna då? Kram 🙂

   • Min erfarenhet säger mig att det blir för mycket mönster på väggarna.
    Kan funka som fondtapet på en vägg och sen enfärgat, i någon av de ljusare färgerna i tapeten typ ljusgrå, vit eller ljust ljust rosa, på de andra väggarna.
    Har du någon av väggarna som kan funka med fondtapet? Helst utan fönster så du får helhetseffekten i så fall.

 • Hatar också att välja tapeter!
  Kan tycka både tapeter o inredning är skitsnyggt hos andra. Men avskyr att själv fixa med sånt.
  Så piffa o puffa får nån annan göra
  Kommer gärna o hälsar på sen.. när det är klart
  De där tapeterna är kanonmysiga.
  Är stången rosa? Wiiiiii!!

 • Shit vad läckert! Älskar tapeten i sovrummet, gillar trappan /hallen och är djupt imponerad av modet med flamingotapeten! Heja dig!

 • Älskar färgvalet, och den randiga tapeten. Den är skitsnygg!!! Även flamingotapeten är snygg, men jag tror det är för mycket mönster. Risken är att du tröttnar snabbt, att det blir för rörigt.
  Och piffande och puffande hjälper jag gärna till med! Just call me!

 • Tråden syns tydligt och jag gillar fjärilarna och flamingosarna, men hallen är lite för mycket rosa för mig (men jag har funderat på randigt själv, fast i annan färg) och det ser hur som helst härligt ljust och fint ut. Kan hända att det blir lite mycket flamingo när du har det på alla väggar, men det är jag inte rätt person att avgöra, min inredningserfarenhet är minimal.

 • Men Ååååh vad du har grejat medan vi väntat på uppdateringar! Djupt imponerad av den blårosa tråden! ❤️ Önskar jag hade möjlighet att komma och piffa och puffa men jag kanske kan göra det via Pinterest eller nåt? Tycker du har valt härliga tapeter och är så avis! Flamingos tröttnar man inte på!

 • Det blir en bra bas! Men det rosa trappräcket blev för mycket, alldeles för mycket. (förlåt)

  Glöm inte att du behöver “landa” med lite svart också, annars blir det för platt. På bloggen Trendenser har det getts jättebra förklaringar kring olika klassiska inredningsknep senaste månaderna, allt från att få in det svarta, storlek på mattor till att hänga tavlor. In och läs!

  Och lycka till! Bor ju tyvärr lite för långt bort annars hade jag redan stått på bron för att hjälpa till. Har ett uppdämt inredningsbehov men maken är inte riiiiktigt med på båten än. Suck.

  • Fniss. Fast man behöver ju inte älska trappräcket bara för att jag gör det.

   Svart alltså? Har aldrig kikat på Trendenser, men nu skall jag göra det bums.

   • Kategorin Stylingtips! Där hittar du massa nyttigt!

    Och angående trappräcket är det ju alltid lätt att måla om ifall det inte skulle funka när inredningen i övrigt är på plats 😉

    Flera kloka ovan har pekat på att en fondvägg inte behöver vara hel. Tror ljusgrått på övriga väggar och flamingos i övrigt vore fabolous. Eller som sagt William Morris funkar alltid (tror du hänger med i mina förvirrande alias?!)

 • Såååå bra val du har gjort! Det kommer att bli så fint! Jag gillar din röda tråd också.

  Tapeten med flamingos är ju bara att to die for. Men kanske du ska ta den på en fondvägg och måla övriga väggar i samma blågrå som är bas i tapeten.

  • Tack! Orimligt glad över att jag verkligen har klarat att välja tapeter alls. Det var väldigt nära att jag talade om för målaren att han bara kunde måla väggarna i valfri färg.

   Jag har ingen hel vägg i rummet, annars var jag inne på fondvägg också. Men det är ju fönster och dörrar i vägen överallt. Mutter.

   • Kör tapeten i hela rummet då, för alla fönster och dörrar bryter av. Det kommer att bli så snyggt!

    Nu funderar jag på hur jag skulle kunna få maken att gå med på rosa flamingos… hmmmm….

 • En Annan Susanne says:

  Fint! Men det behöver väl inte vara en “hel” vägg för att bli fondvägg, med tanke på alla pippisarna som kommer hänga överallt annars?

  Vi har en fondvägg som innehåller ett fönster, och det går faktiskt alldeles utmärkt, du kan få bild om du vill.

  För att matcha trappräcket kan du ju (eller maken) skära till matta i valfri färg och limma på trappstegen, för det ser ut som om det skulle kunna fungera på era trappsteg om man skulle känna för det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.