Vilken helg va?

22 grader i fredags och 24 grader i lördags. Från november till juli över en natt. Nu är det lite risigare, men vi hann njuta av helgen innan det blev kallt igen.

Nu skall jag berätta vad vi gjorde på Koster. Eller ja, vad själva ärendet dit ut var. Maken har en kompis som är silversmed i en liten sjöbod där ute. Han är svinduktig, men jag glömmer alltid av att jag kan be honom om hjälp med grejor.

I vilket fall som helst behövde jag förstora en ring och då drog vi dit. Vill ni se en del av Stefans grejor kan ni kolla på den här länken. Det är troligen inte så märkligt att jag hamnade i himmelriket när jag fick intensiv rundtur i verkstaden, tycker man att det är kul att designa smycken hade det såklart varit en dröm att klara av att göra dem med. Men det kan jag inte.

Efter ett par timmar, när jag hade gått runt med tusen frågor, visat alla mina skisser och verkligen fattat att det nästan inte finns några begränsningar när det gäller vad man kan göra var både Stefan och jag exalterade. Maken, inte lika mycket, men han tyckte åtminstone sällskapet var trevligt.

Besöket slutade med att Stefan ville låna mig ett tag som designer och bollplank, mot att jag får lära mig att vara silversmed. Win win win. Jag älskar ju att “bestämma själv” hur mina saker skall se ut, oavsett om det är smycken, glasögon eller vad som helst. DET vet vi ju redan.

Sen gick vi därifrån. Jag hoppsaskuttade av lycka.

Sedan träffade vi ju grannarna och åkte till Syd och åt med dem på skinande nyöppnad restaurang.


Den här skärgården är en idyll innan invasionen kommer. Så här års är det ljuvligt och något speciellt med ljuset.

I lördags åkte jag till stan utan jacka!!! Bara tisha, jeans och ballerinaskor. Förvåningens finger i häpnadens mun. I stan fick Jessica kapa mina naglar och lägga sådant där spegelpulver på dem, sånt som ser ut som hologram. Jag har inte lyckats ta ett bra foto på det än, men det kommer såklart. Hologram är min nya grej, det och rosa och om ni bara visste vad mycket coola sminkgrejor det finns med hologram. Ögonskugga till exempel. Och rouge.

Det var ju ungefär hundra år sedan jag gjorde min en timma långa sminkvideo (rodnar lite). Sedan dess har det hänt hur mycket som helst. Som att jag har fattat att man kan vara tyst när man målar så videon inte blir så lång.

Finns det något intresse av holograminspirerad sminkvideo som inte är en timma lång? I så fall gör jag gäääääärna det. Om ni bara visste så mycket skojiga saker jag har hittat på eBay sedan dess. Jag kan sminka mig olika varje dag i minst 30 år till.

Gårdagen var däremot särdeles inaktiv. Båda armarna trasslar och jag hade ont och när jag har ont blir jag trött och sur. Som en mycket god vän sa idag, tänk att jag gick med den här smärtan (fast värre) i så många år och hanterade det. Nu hanterar jag det inte, men hon lärde mig anledningen till det. Jag vill aldrig mer hantera det och jag accepterar att den är kronisk. Det var nog det svåraste, att någonstans hitta styrkan att acceptera att det är just kroniskt. Nu har jag rotat fram armbågsskydd och axelskydd (ortos heter det va?). Piller och sprutor resten av livet och när det trasslar till sig lite extra får mina skydd haka på igen. Allt som hjälper gör livet piffigare.

Extra konstigt att bloggen nästan är det enda stället jag pratar om det, även om jag har blivit bättre på att sluta låtsas. Det är svårt med en sjukdom som inte syns.

Men det finns de som har det värre. I detta nu ligger min 43-åriga kusin på operationsbordet där de skall ta bort hans hjärtsäck. Innan han blev dålig visste jag inte ens att hjärtsäckar fanns. En lång och svår operation, och för bara fyra veckor sedan fick han sitt andra barn. Det är tur att han har en fru som är helt fantastisk när det stormar runt dem. Han är som en bror för mig och just nu väntar jag bara. Och önskar att jag var där.

Det här blev ju en munter blogg. Mormor hade antagligen varit mindre dyster.


Så vi återgår till sminket. Det här har jag köpt. Jag tänker att rosefärgade tånaglar kan vara snyggt till sommaren?

Och så har jag köpt lite kläder på Plain Vanilla. Som matchar glajjorna. Jag skall bli bättre på att ta Dagens Outfitta.

Men vad tror vi om sminkvideo? Och hur många testade GlamGlow och vad tycker ni? Min hud (hy?) blir bara bättre och bättre. En babyröv är sträv i jämförelse med mitt ansikte.

Your wish is my command.

0 thoughts on “Vilken helg va?

 • Sminkvideo – ja tack! Med eller utan prat, bara gört! Häftig del med silversmeden, du ska se att det blir en ny karriär av detta. Vi hade ju också sommarvärme i slutet av förra veckan, fast i söndags var det match i Ödsmål, då var sommarvärmen slut och igår stod jag och frös på fotbollsträning – tror inte jag har fått upp värmen ännu…

   • Nej, Ödsmål är ingen metropol, killarna frågade när vi åkte hem var Ödsmål egentligen låg, de tyckte inte att man kan bo så, utan någonting som de sa, varken mataffär eller restaurang (märks vad de har fokus på…)

    • Hahaha men de har ju så rätt, det ligger ju mitt i ingenstans. Och åker antagligen till Stunungsund eller Kungälv om de skall skoja till det. Men en sak har de, en fin rastplats. Det kan du hälsa grabbarna. 😉

     • Ja, den är fin. Och Idrottsplatsen är också fin, med gott kaffe och fika och fräscha toaletter – det är vad jag kräver som fotbollsmorsa.

 • på tal om svinkallt: när jag sprang ut i morse typ femisch….då var det minus 5 grader??!!
  Silversmeden är helt klart häftigt, önskar jag hade såna ideér att det gick att förverkliga till smycken, i vissa avseenden är jag totalt fantasilös är jag rädd 🙂
  Sminkvideo! hit me!

 • Gott att höra ifrån dig men jäkligt trist att du har kronisk smärta. Vet exakt vad kronisk smärta gör med kroppen och humöret. Förvånar mig själv med att svara ja till sminkvideo, din är den enda som är värd att se :-).

 • Video-ja!
  Smärta-blä och fy! Allt som gör livet lite bättre i de stunderna (och som inte ruinerar en) är värt det, som min smärtdoktor jag en gång hade sa.

  Glamglow-nej. Men jag har börjat med asdyra IS Clinical efter hudterapeuts inrådan. Hade galna utslag på kinderna, vet inte från vad, men jäklar vad det hjälpt! Nu vågar jag inte byta..

  Kramar 🙂

 • Puh! Va skönt med livstecken och va trist med värken där. Men du vet under har skett.. Såklart vi vill se en film där du lär oss allt du snappat opp å lärt dig och satan i gatan vilka sinnessjukt läckra nagellack!!! Det regnbågeskimmrande fick det ju att pirra både här å där… Svindyrt förmodar jag :(. Ser iaf ut som du gått ha dej en helt okejig helg och såklart du ska börja designa smycken. Döp ditt märke till nåt Flärdfullt typ Grace by Victoria och skicka till kronprinsessan din namne. Du kommer göra vrååålsucce basåruvet.

 • Gud va kul med silversmeden. Tog några kurser i det i tonåren så jag har några smycken som jag designat och gjort. Används inte längre utan samlar damm i någon låda. Väntar med spänning på vad ni kokar ihop. Ser underbart ut hos dig på bild och film.
  Gärna en sminkvideo. Det där med hologramsminkiga saker har jag missat men så brukar jag vara sist ut på det mesta. Hänger antagligen ihop med att mitt sminkande består av kajal, eyeliner och mascara numera. Så jag ser gärna en sådan video. Det måste ju finnas kuligare smink än det jag använder. 🙂
  Håller alla tummar och tår för din kusin. Vad är en hjärtsäck och vad är det för operation han blir utsatt för? Låter skitjobbigt. <3

 • idag talar vi inte glitter& mm mm.Värk i hjärtat har jag idag då min lille bäbis,dog i kväll…..hittade bägge hundarna Iinnsnärjda i varandras halsband(i mun,runt hals+ lite berg på det)Har ju stor trädgård så saknar ju dom inte på stört …men e 10 minuter så såg vi dom….fan försökte lhr,men tyvärr…..gråter

  • Karin… vilken sorgens dag där på din kant.. Beklagar verkligen från djupet av mitt hjärta din stora förlust. Att livet bara kan ta slut sådär plötsligt och helt oväntat..

   Kram från en som tänker på dej

   • Fortfarande i hel jävlachock,han var ju bara 2 år,men allrddning,var förgäves tyvärr.”lille mammas bebis”….Justnujusttnu,baragråter.TACK,,,!❤️

    • Karin, mina varmaste tankar till dig. Så fruktansvärt att det knappt går att ta in. Hoppas du har stöd av de som står dig nära. Finner inte orden men ville skriva några rader och beklaga.

    • Men “Karin” då. Älskade lille vännen och älskade vännen, hur kunde det gå så illa? Det finns inte ens ord att skriva för att det skall göra mindre ont. Sådana saker skall inte hända ens bäbisar och händer de så gråter man ihjäl sig. Jag med. Jag skickar all styrka som finns genom cyberrymden och fäller en miljon tårar. Så ledsen för din skull. <3

 • Jaaaaa gör en sminkvideo, jag köpte det underbara “pudret” som du använde i förra videon, fy fasen så bra det är!! Tack för det tipset

 • Men,tack alla för era omtankar.Från full fart till 0, fan livet är skört,1000 kramar och var rädda om er.Xkram till lurvetussarna.

 • Maria Hernborg says:

  Ibland är det verkligen inte smart att läsa ikapp i efterhand. Min väninna har ju som nämnts tidigare också Rosacea och är supernöjd med pudret du rekommenderade. Tyvärr är det ju så att den GlamGlow-produkten du tar upp här i maj inte verkar finnas längre nu i september…:( Du vet inte möjligtvis var man kan få tag i den blå Thristy Cleansing eller vad den nu hette? <3

  • Men men men??? Vaddå inte finns längre? Hej katastrof, den klarar jag ju mig inte utan för den räddade ju ansiktet från att flaga sönder i småbitar och dessutom tålde jag den. Får jag rosacea av något, vilket jag får av alldeles för mycket är det ju verkligen katastrof. Var har hon kollat och hur vet hon att den inte finns mer??? <3

   • Maria Hernborg says:

    Det var jag själv som började leta å min väninnas vägnar, men jag kan inte hitta just den du skrev om, den som var i en högre “flaska”…

    • Den finns på Kicks!!! Nu kan jag andas ut igen. Skall dock fråga Johanna om det bara är tillfälligt som de har så få kvar.
     Här är tvättmasken (eller vad den nu kan tänkas kallas): https://m.kicks.se/glamglow-b586/thirstycleanse-p66744
     Däremot är båda storlekarna av masken jag sover med ett par ggr i veckan under bevakning: https://m.kicks.se/glamglow/thirstymud-hydrating-treatment–p64547

     Inte alls bra. Enligt nätet fanns det även på Sephora, men de säljer ju inte online. I den här ministaden finns såklart ingen sådan butik, men du har ju närmare till flera stycken sådana ställen. Jag gjorde en halvdjup dykning för att hitta grundligare info om ngt skulle ha hänt med själva GG-firman, men det gav trösterikt svar. Firman finns och verkar väldigt intakt. Men ändå

 • Ja, men det låter ju bra…Ska tipsa väninnan om detta så får vi se vad hon tycker. Vi var ju både supernöjda med Sensai-pudret så… 🙂 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.