Er Moster Victoria virkelige voksen mamma?

Berättade ömma fadern att prinsessyskonbarnet hade frågat sin mamma och medan han berättade det skrattade han så mycket att han åstadkom ljud. De som känner honom vet att han skrattar ljudlöst och det gör även jag om det inte är så roligt att jag skrikskrattar. 

Men han visste inte vad syrran hade svarat och DET skulle jag väldigt gärna vilja veta. 

Vi satt här igår och pratade om barn i synnerhet och barn i allmänhet och då kom han på att han hade glömt berätta det. Man undrar onekligen vari tveksamheten ligger och hur funderingen uppkommer? Eller så väljer man att vara inbilsk. Att man inte ser en dag äldre ut än förstakladdare (lågstadiet givetvis, inte gymnasiet).

Och då fick jag ett fredagsryck, som inkluderar genuint tips till er. Mina tips brukar inte vara särskilt ogenuina. Den Stora Vårstädningen fick kickstarta helgen helt enkelt. Av mig själv alltså, huset ser lika trist ut som vanligt. Och då slog det mig att jag inte har berättat om den här produkten alls, jag som brukar komma ihåg att berätta om saker som råkar vara fantastiska.

Plain Vanilla säljer ett märke som heter GlamGlow och när de började med det för ett tag sedan fick jag några sådana där små prover. Men jag var skeptisk, man blir just skeptisk mot det mesta när man har Rosacea och så torr hud att pannan flagar och trillar ner i småbitar på mina kläder. De flesta krämer ger mig rosaceautbrott, de som inte gör det hjälper istället inte ett skit.
Åh! Nu kan jag berätta om en sak till, något som jag tror att jag sagt tidigare, men det här är banne mig skitviktigt.

I alla fall, till slut vågade jag mig på GlamGlow.


Jag har inte järnkoll förutom på den jag använder. Den blå som heter ThirstyCleanse.

Ibland hatar jag att jag är feg och envis för OJ vad den har förändrat mitt liv. Särskilt min panna. Och det är inget konstigare än en rengöring för ansiktet. Lera som blir mousse och den doftar ljuvligt. Den använder jag dagligen och bara det är ett stort steg för mig, innan kunde jag bara tvätta med vatten och helst inte varje dag. Rosacea är ju inte farligt, bara väldigt irriterande och utbrotten kliar. Plus att det ser ut som om man har en släng av mässlingen. Det är helt enkelt inte KUL och enda botemedlet som fungerar är svinstark antibiotika. Det provade jag i åtta månader för jättelängesedan och även om jag fick babyhy fick jag även en helt uppfuckad mage och ständig svamp. Aldrig mer. Salvor har aldrig fungerat. De torkar bara ut mer.

Tills nu. Hade jag kunnat gifta mig med GlamGlow hade jag gjort det. Och jag behöver inget annat. Rengöringen återfuktar tillräckligt, men idag slog jag på stora trumman och använde ansiktsmasken också. Eventuellt ser jag inte ut att vara en dag äldre än nio år. Hej Hybris.

Det finns fyra sorter. Jag har ingen koll på de andra tre, bortsett från att jag vet att det finns en för ungdomar med acne. Den har jag sett up close att den funkar den med.

Är ni torrisar med överdrivet känslig hy, testa den blå. Är ni något annat, gå in och kika vad de andra gör. Här sitter jag med inpackning i håret, väntar på Let’s Dance och är fånigt exalterad över den här. Jag är inte knastrigt torr längre, men inte heller full av kliande prickar. 

Det andra tipset då. Fatta hur mycket pengar jag lagt på olika krämer som jag blivit LOVAD skall göra underverk. Köper ni en kräm eller något annat (även smink) från stort och välkänt märke, släng inte kvittot. Nu pratar vi Lancôme, Clarins, Elisabeth Arden osv. För oavsett om det är öppnat och använt har man rätt att lämna tillbaka det på inköpsstället och de i sin tur får skicka tillbaka till sminkfirman. Jag hade alltså kunnat lämna tillbaka allt jag har lagt orimliga summor på pga fortsatt prickighet. Eller mer prickighet i en del fall. Min typ svägerska som är marknadschef på l’Oreals huvudkontor i New York bekräftar det. De vill veta vad som kan vara fel för att labba om det.

OCH NU HAR JAG INTE EN ENDA PRICK.


Inte heller krokodilhud i pannan eller ens red spots som jag får av allt annat i tvål- eller krämform. Och jag behöver inte ens någon annan extra kräm! Herregud, hade ni sett ett kort direkt efter dusch för ett halvår sedan hade ni lagt in mig i karantän på någon slags infektionsklinik. 

Nu har jag mitt magiska puder som täcker allt utan att se kakigt ut och som jag tål. Som döljer alla prickar som jag inte har längre. Och rengöring plus mask som återfuktar och … ja återfuktar. Men jag behöver en primer. Det har jag ingen som a) är BRA och b) som jag tål.

Läste en drös bra tips när jag letade efter Rosacea och Glam Glow (jag hittade inget om Rosacea och krokodilpannor snabbt och lätt, det verkar som om hudterapeuter fnyser lite fånigt åt det i kombination med just Rosacea, men privatpersoner ger mer eller mindre stående ovationer – då tror jag på privatpersonerna) men jag hittade det här för masken:

ANVÄNDNING: Använd 2-3 gånger i veckan eller vid behov. 

ANVÄNDING/DAG: Låt sitta kvar i 10-20 minuter för att huden på bästa sätt ska absorbera produkten. Torka av med servett och massera in resten av produkten eller skölj med vatten. 

ANVÄNDNING/NATT: Applicera och låt huden få en maximal behandling. Vakna med extremt återfuktad och smidig hud. 

ANVÄNDNING /FLYGPLAN: Använd under flygtiden för att skydda huden mot den torra flygplansluften.

Klarar den äcklig flygplansluft klarar den allt.

Kolla vilken som är er typ HÄR.

Och vad vore väl ett blogginlägg utan att prata lite om mina sjukt snygga nyaste glasögon?


Nu sitter vi här och är inpackade och avmaskade  och GNISTRAR i väntan på den där våren som ryktas komma i helgen. PAH. Det tror jag när jag ser det.

Men om den kommer skall jag sätta mig på uteservering vid havet och äta halloumiburgare. Kanske till och med åka lite båt.

Utan mössa – iklädd vårkläder. Alla mina fina vårkläder som längtar efter mig i garderoben.

Jag tror till och med att jag skall slå på stort och sminka mig.

Fy fan vilka snygga glasögon jag har. Hej Hybris igen.

Sedan skall hundarna få köpa leverpastej för veckopengen och ha sin dragning.

0 thoughts on “Er Moster Victoria virkelige voksen mamma?

 • Åh grattis till allting! Känns som att det börjar vända uppåt nu. Barn brukar fråga mig hur gammal jag är, dom får inte ihop mitt utseende med min barnsliga sida. Senast idag var det några barn som frågade om jag ville hoppa långrep med dom. Hade jag inte haft hundarna med mig hade jag nog testat.

  • Hahaha, jag misstänker att det är där det ligger och inte i utseendet. Vi har inga barn, men vi har linbanor och datorspel och är allmänt tramsiga? Jag hoppade ju twist på påskafton. Det märktes att jag inte var elva år längre. Fy så trist. Långhopprep låter ännu roligare.

 • Vår tonårsdotter sa tidigare i år “åh vad skönt att inte ha normala föräldrar”, jag blev jätteglad i två minuter tills jag började fundera på vad hon menade. Men jag vågar inte fråga, känns ju som vi ligger på plus. Hoppas som du att våren är på väg, gärna värme på måndag, känns som jag är värd det efter helgjobb och inventering!

  • Mmmm. Man undrar ju. Kanske extra mycket när en tonåring säger det, fast hon sa ju det positivt? Men ändåååå? Malin är ju bara sju år, det är konstigare va? Vad har de för referensramar liksom?

 • Hehe det där frågar många mig o mannen också, de får inte ihop åldern med sättet/utseendet. Vi gillar hårdrock,mc, spela spel, leka fångarna på fortet osv.
  Tar dom där grejerna bort rynkorna också? I så fall går dom hem till mitt skåp med en gång 🙂
  Glasögonen är skitsnygga som sagt.
  Här hoppas jag på värme så jag får måla båteländet nångång och vaxa o polera det blir ju kast i sjön den 30/5 sen hoppas jag på lite ledigt för att njuta av eventuell sol o värme också

  • Ja hårdrock brukar ju vara konstigt 😉 Jag tror inte att det existerar en enda kräm som tar bort rynkor. Jag frågade min svägerska när vi var på hennes jobb och handlade ihjäl oss. Redan existerande rynkor, då är det sprutor som gäller. Har man däremot inte fått rynkor än kan man förebygga. Typ. Men sedan jag började använda Glowen har mamma tjatat om att jag ser så slääääät ut, det hade jag faktiskt helt glömt att hon har sagt och inte satt i samband med det utan bara fräst att jag är fet och fyller ut ansiktet hahaha. Men så här i efterhand stämmer det nog, när jag inte är torr och prickig längre har jag verkligen fått en lyster och släthet. Jag skall fortsätta hålla koll. DET är ju en jättebonus såklart.

 • Nu testar jag att kommentera igen. Från telefonen. Och inte bocka i den jäkla rutan. Jag som skrev en sån himla rolig kommentar. Eftersom jag är så till åren kommen kommer jag inte ihåg den, men det var nåt i stil med “från barn och fyllon får man höra sanningen”… och så lite annat. Tur vi kan messa istället!

 • Fina glasögon, väldigt “du”.
  Fastnade i ett gammalt inlägg om hur du och min Halvkusin träffades. Väldigt underhållande och jag kände igen mig väl i beskrivningen, även om jag satt på ett annat, liknande, bolag inte så långt bort i industriområdet, med lite liknande struktur. “Hor på kontor”, jobbmakar etc där med. Ack ljuva ungdom!
  Bockar i den lilla jävla rutan också då. Fridens liljor!

  • Fniss. Då är ju frågan om du avskydde honom så mycket som jag och din halvkusin gjorde i början. Och så bockar jag glatt i rutan jag med.

  • Huuuuur kunde du missa den? Eller ja, med tanke på min inaktivitet innan solen dök upp igen är det antagligen mitt fel? Man kan liksom inte gå från noll till hundra utan att säga till innan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.