Dagens tips med en antagligen ganska trist teknisk förklaring eftersom tekniska förklaringar oftast är trista

Minns ni när jag har berättat ett par gånger tidigare om saker jag har fått i paket som har visat sig komma från crowd funding-sajten Kickstarter? Och så har ni frågat om man kan gå in och köpa och jag har sagt att det är för sent för att på sådana sajter (det finns ett par stora i USA, men just Kickstarter känns som om det var först och väldigt användarvänlig) måste man hoppa på tåget lååååångt innan själva grejen ens existerar.

Då har ni skällt på mig för att jag inte har tipsat och jag har fått lova att tipsa NÄR jag faktiskt hittar något som kan vara av intresse som jag själv hoppar på. Jag minns att ni skällde som mest på mig när jag fick min Sentri, som vi fortfarande använder JÄMT för att smygtitta på hundarna när de är ensamma hemma. Det här inlägget är ett om just Sentrin, men inte det där ni skällde på mig för att jag inte hade tipsat i tid. Däremot minns jag att just Sentrin var en sak som intresserade många, särskilt de som hade husdjur. Och som sagt, den står på hela tiden fortfarande, vi tycker fortfarande att det är lika kul att smygkika på jyckarna när vi inte är hemma även om inte det är den viktigaste funktionen. Det är helt enkelt ett väldigt billigt larm för allt möjligt.

Efter att ha fått bannor för att inte ha tipsat har jag skött mig och tipsat om de saker jag “fundar” på Kickstarter. Det har inte varit så mycket, men ett par saker vet jag att jag har tipsat om. Nu skall jag tipsa igen, eftersom alla som hänger här faktiskt känner till Behå-Helene. Hon har satt ihop ett fantastiskt projekt på Kickstarter. Inte bara fantastiskt för att vi som har chansen att hoppa på projektet och få bh och trosor till ett mycket lägre pris än vad det kommer kosta när det kommer ut på marknaden. Även imponerande fantastiskt eftersom filmen är så snygg och Helene är en jäkla naturbegåvning när det kommer till att prata framför kameran. Jag vet inte hur många gånger jag har sett filmen pga imponering och på kuppen har jag lärt mig saker om just bh:ar. Vi vet ju allihop att om jag skulle gjort en sådan film hade den blivit minst tre timmar lång och ganska dyster.

Även om vi svennebananer har blivit fantastiskt bra på nätshopping förstår vi inte riktigt det där med crowd funding och det vi inte förstår sysslar vi inte med. Än. Minns alla hur skeptiska vi var mot att lämna ut sitt kortnummer för att nätshoppa i början? Nästan inte va? Nu delar vi ut vårt kreditkortsnummer till alla som lyssnar och vill ha det i princip.

Jag kommer fortsätta använda ordet crowd funding för det finns ingen tillräckligt bra motsvarighet på svenska och Kickstarter har en väldigt enkel version av det. Ni vet min förkärlek för ordbajs så jag kommer KÄMPA med att förenkla det nu. Det är svårt. JAG har det svårt.

Kickstarter som företag har inget alls att göra med projekten i sig. Det är alltså inte de som säljer något. Däremot är det de som ser till att alla företag som behöver pengar genom att en crowd (vi) går in och fundar (köper eller fyndar hehe) sköter sig och uppfyller alla krav. Och oboy vilka krav de ställer. Man skulle kunna jämföra det med Tradera eller Blocket? De säljer ju inget, utan står som garant och mellanhand för att köp och sälj sköts regelrätt. Det är klart att det behövs någon slags kontrollerande instans. Däremot är det EN stor skillnad mellan Kickstarter och Tradera. Man köper inte en sak av en annan privatperson eller företag (Tradera) som man får i brevlådan en vecka senare, väldigt förenklat köper man något före det är producerat till ett väldigt mycket lägre pris. Det låter kanske konstigt, men det är det inte. Anledningen till att man gör så här är ju en win win för alla, företagen bakom projekten behöver en större summa pengar för att massproducera (det är den vanligaste sortens projekt på Kickstarter), vi som hakar på betalar en mindre summa för produkten, men före produktion så vi får vänta lite längre.

Något som är väldigt viktigt att veta är att man aldrig aldrig betalar för något som inte går i produktion.

Vi tar Hogengård som exempel, som är ett textboksexempel på ett riktigt bra projekt.

Kolla först lite på sidan med Helens projekt. Här är det projektet. Sen kan ni fortsätta läsa här i inlägget. För som vanligt suger jag väldigt mycket på att hålla nere antalet bokstäver, men jag har hållit inne med massvis med extrasaker. OJ vad jag har tagit bort saker för att inte vara så himla TJATIG. Mindre än så här går inte. Förlåt. Det bara är så.

(Prick nu slog det mig att jag faktiskt har glömt att tipsa om ett väldigt bra projekt där själva grejen har kommit. Den kommer jag aldrig våga tala om vad det var bara för det, men medan ni läser där och tittar på filmen skall jag ägna tiden ni lägger på Helenes Kickstartersida åt att skämmas oavbrutet.)

Visst är filmen snygg? Och bh:arna!

Den här är ju sjukt snygg. Med tanke på att jag enbart har Helene att tacka för att jag kan använda bh igen efter 15 år utan skall jag funda den (sjukt uselt ljug, jag skall funda för att jag vill ha den), men jag skall vara smartare än så. Nu får ni mina insidertips ihop med crowd funding-förklaringen. Jag har hängt på Kickstarter i närmare tio år, så jag har koll. Det här är urbra.

screen-shot-2016-12-02-at-17-27-57

Hur snygg???

Nu har ju Helene skrivit vad utpriset kommer vara om allt klaffar och det blir massproducering, men ni som använder bh och har lite större tuttar (eller snôter som det heter på göteborgska) vet ju redan vad det kostar om man vill ha en bra bh som faktiskt både håller in, upp och ihop eller vad de nu skall göra. Och att inget skall göra ont någonstans helst. Där utger jag mig inte för att veta, det har Helene järnkoll på. Jag vet hur man fundar-fyndar på Kickstarter och hur det fungerar där. Ni vet även vad som händer om man snålar och köper billigare grejor. DET vet jag med eftersom min mamma har köpt skit-bh:ar i hela sitt liv för att fynda (korkat) vilket alltid och utan undantag har slutat med att hon har köpt så många bh:ar pga rea och billigt att hon hade kunnat lägga de pengarna på två riktigt bra bh:ar och ändå ha en skrälldus med pengar över om hon inte hade varit så enveten med sitt skitshoppande av billiga saker med noll kvalitet.

Det vet min ömma moder med nu eftersom hon är kund hos Helene sedan något år tillbaka. Hon erkänner även att jag har haft rätt, det är bättre med kvalitet. HAH.

Tyst nu Victoria och håll dig till saken.

Jag vill ha Posh Emma på bilden för den är snygg och jag är dödstrist och äger bara enfärgat. Även om det är snygga enfärgade. HUR snygg under något spetssvart som kanske är lite genomskinlig, det är snyggt med bh – inte bara praktiskt?

Då kollar vi vad den kommer kosta efter massproduktion i webshoppen, för det står ju på projektsidan.

850 kronor. Inte konstigt. Extra mycket inte konstigt för alla som har svårt att hitta sina storlekar utan att bh:arna ser ut som något farmor hade när hon var i 70-årsåldern.

Jag gillar även Smooth Nadja. Alla gillar olika. Den kommer kosta 750 kronor.

Då skall vi leta efter hur man får mest för minst pengar. Såklart.

Om man snurrar runt lite på Kickstarter har nästan alla projekt en reward level (det man till slut betalar för att handla före produktion) som heter Early Bird. Det är alltid begränsat antal för att belöna de som är snabbast med att bli en del av projektet. Nu när ni har kollat lite på Helenes sida har ni ju sett alla reward levels till höger på sidan och eftersom projektet nyligen är utlagt såg jag att det fanns Early Bird kvar.

screen-shot-2016-12-02-at-18-49-56

Oh la la. 595 pengar för något som kommer kosta 850 spänn. Det där med “…or more” har inget med att bh:n helt plötsligt kommer ändra pris, det är pengar man kan lägga till för att få matchande trosa, det gör man manuellt när man har bestämt sig och signar upp på Kickstarter precis som man gör överallt på nätet. Det är alltså inte Helene man betalar till, Kickstarter har ansvaret från det att projektet presenteras till det är klart och allt är färdigt och skeppat till oss (sin crowd).

Nu vill man ju att projektet skall gå i lås för att det är Helene som ligger bakom, jag vet ju att det är många som handlar av henne och vill se det gå bra för henne. Men om vi låtsas som om det inte är Helene då? Nu när man har hittat något man verkligen vill ha till ett bra pris vill man se till att projektet går igenom ändå. För om det inte går igenom får man ju inte något man verkligen vill ha, även om man givetvis inte behöver betala något om det skulle hända. Skillnaden på om det är Helene eller inte i det här läget spelar egentligen ingen större roll (förlåt Helene om du hinner läsa det innan jag hinner säga förlåt i verkligheten för att jag skriver att du mer eller mindre är skit samma 😉 )

Då får man snoka vidare, för jag tyckte ju att Smooth Nadja var fin med. Bh är ju något kvinnor behöver. En del män med. Då kan man ju passa på när man ändå verkligen vill att projektet skall gå igenom. Just det, varför vill man det? Det här har ju med den där detaljen att det är crowd funding och inte en vanlig webshop. Helenes projektmål är 200.000 kronor och det skall vara i hamn senast den 21 december, når det inte upp till målet i tid händer ingenting. Vi får inga bh:ar och trosor till ett oslagbart pris, men vi betalar såklart inget heller. Och Helene får inget projekt. Fast jag vill ju ha min bh och kanske en till, till bästa priset. Vi kan alltså fortsätta ignorera att det är just Helene som står bakom projektet. (Förlåt igen.) Så här funkar det på alla projekt och man blir så ledsen och irriterad när vissa projekt inte når sitt mål, jag morrar lite mellan hopbitna käkar bara av att tänka på det.

Jamen okay, jag vill ju absolut och utan tvekan ha Posh Emma, jag är sugen på en bh till och jag vill göra ett klipp och jag vill att projektet skall gå igenom. Win win win. Det finns en level som då blir högintressant. Early Bird, två valfria modeller av bh.

screen-shot-2016-12-02-at-19-39-29

Kan inte bli mycket bättre än så. Eller billigare. Om man inte hinner med något Early Bird kostar Emma 680 kronor och Nadja 600 kronor. På den här leveln kostar båda 500 kronor styck. Utpriset kommer vara 850 kronor respektive 750 kronor. Det kommer kosta mig 1000 spänn istället för 1600 spänn och jag är kass på matte, men tillräckligt bra för att räkna ut att det är jättemånga procent och ungefär som att få en bh på köpet. Sådan tur har man sällan.

Nu kommer ytterligare ett tips då, för trosor eller inte och antal sådana, det vet jag inte än. Men jag vill ju inte missa Early Bird!!! Då är det bara att klicka i den leveln, bh:arna var det största valet (ej bokstavligt, röv dessvärre större än bröst deprimerande nog) och sedan kan man gå in och justera totalsumman fram till måldatum den 21:a december och jag har alltså all tid i världen (nästan) att bestämma mig för höga eller låga trosor och allt det där.

Hänger ni med? På både projektdelen och på insider tips-delen?

Det handlar både om att vara snabb och det handlar om att hitta rätt level för just dig. Det handlar om att du aldrig kan förlora pengar på det eftersom ingenting kostar ingenting. Men det handlar också om att det är skitirriterande att inte få två behåar signerade Helene Hogengård för 500 kronor styck om inte projektet går igenom. Det är då man a) klurar för att göra en bra affär och b) talar om för alla man känner att projektet existerar både för att vara vänlig mot medmänniskor som vill göra ett klipp och av högst själviska skäl.

De flesta av oss är kvinnor i en … viss ålder och jag är villig käka en bh om inte minst 95 % av oss känner minst en som handlar bh:ar precis lika dumt som min mamma har gjort i hela sitt liv. Eller som jag, som inte hade bh alls i 15 år för att det kändes som att inget funkade för att det skiljer nästan en hel kupstorlek mellan höger och vänster och dessutom kändes det som att jag hade ett rep runt bröstet. Bh hade jag bara på kalas. Och det skulle visa sig inte vara helt konstigt eftersom jag faktiskt var HELT säker på att min storlek var 75 B när den egentligen var 80 C.

Vill man absolut inte ha en underkläder, men ändå ge projektet en liten puff i rätt riktning kan man ta leveln med en tjusig blå tisha. Blått är flott, ett etablerat ordspråk. Eller bara lägga en liten symbolisk summa för att få ett tack från alla snôter.

Nu får ni ursäkta, men nu skall i alla fall jag early birda min level innan antalet tar slut och som vanligt ber jag om ursäkt även för ett lite överdrivet antal ord. I text har jag ständig racerbajs.

Undrar ni något står jag till Eder tjänst. En sak kan jag svara på direkt. Ja, Kickstarter är precis så kul som det ser ut att vara och man hittar saker man inte hade en aning om att man faktiskt verkligen behövde. Det är även lite tidskrävande eftersom man måste gå igenom det man är intresserad av med jämna mellanrum. Jag älskar det och jag älskar mina på riktigt praktiska saker.

Där köper man alltså inte tomtetoaletter.

PS: Ett sista tips. Kolla Helenes blogg också såklart. Hon har ju också skrivit om det, men man får anta att hon inte tänker funda-fynda Posh Emma 🙂

0 thoughts on “Dagens tips med en antagligen ganska trist teknisk förklaring eftersom tekniska förklaringar oftast är trista

 • Sorry, bokade upp mig redan igår på detta. Hehe och för två. De jag har kostade inte mycket och har bara hållit sedan 2009 eller 2012. Så nu behöver de bara överleva till mars. Bara synd att jag inte kan göra det åt dottern också men med mitt betalkort…. Eller kan man?

  • Åh så bra <3 Vilka vill du ha?

   Och jo, du kan göra åt någon annan, men med ditt kort. Julklapp? Jag funderar på samma sak, men risken finns att vi blir ovänner när hon får reda på sin riktig storlek. Eftersom hon har gått med för stor kupa i hela sitt liv och hon verkar vila ha den storleken.

   • Ebba och Sanna. Sen får jag köpa till Nadja efteråt.

    Dottern skulle bli själaglad för en bh även om jag köpte den på hm’s rea. Fast där köper jag helst inget. Men triumf, change och lindex händer det att det kan bli något. Så detta hade ju varit bättre. Hjälpa två pers på en gång. win, win och win liksom 🙂

 • Själv har jag blivit blåst på en grej jag hjälpte till med på kickstarter

  Verkar inte som om om någon fått den produkten, det är runt 2 år sedan den först skulle varit klar, men brukar ju dröja lite längre, men däremot har de startat upp en webbsida för över 1 år sedan och säljer sina produkter där.

  De verkar inte svara på mail heller och inte när man frågar på deras kickstarter sida

  Hoppas resten av sakerna jag hjälpt till med kommer

  Nu tror jag inte Helen kommer att blåsa de som hjälper till på kickstarter, då hon redan har ett företag, men det finns tydligen oseriösa med på kickstarter

  • Ja herregud, det finns väl lurendrejare överallt. Själv blev jag blåst på en och en halv miljon av Mona med familj. Och bara en gång på tio år på KS. Med andra ord är det kompisar man inte borde ha, statistiskt. Funda på KS går fortsatt fint.

   • Det var ungefär så jag tänkte med. Miss K brukar ju aldrig vara det minsta elak, så jag antar att det var en kommentar som var VÄLDIGT lätt att tolka trist. Det hade varit trevligare med ett “lycka till, vad roligt och hoppas det går bra, en gång hade jag otur på KS men är ju inget man ens behöver fundera över den här gången iaf”. Typ. Och min statistik stämmer iaf. KS är mer pålitligt att göra business med än kompisar hahaha.

 • Väldigt tyst här och ovanligt tyst på Instagram. Hoppas allt är bra med dig och de dina. Om inte, och alldeles oavsett, skickar jag en stor kram. You rock!

 • Miss your sarcasm…Iaf,såg en kille,man whatever…idag som försökte blåsa upp en beaniebed(sådan solstol som man”blåser upp”genom att springa i motvind)OCH vad är det första jag tänker på är dig,haha.Kram

 • Tyvärr är jag (som vanligt) för stor för dessa, annars hade jag absolut testat dessa trots att jag har fått för ont av alla båg-bh som jag har testat hittills.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.