En sån DÄR dag

Det måste ha varit fullmåne inatt, eller?

Man skulle alltså kunna säga att jag har sovit lite för lite (fem minuter av slumrande en gång varannan timma är verkligen för lite) och är en smula pms-irriterad. Men idag verkar den omedelbara omgivningen klara sig, för jag irriterar mig på saker jag absolut inte kan påverka. Vilket är så retsamt just för att jag inte kan påverka det.

Funderingar över varför Peter Jihde har tofs, men aldrig har håret utsläppt. VAD är vitsen med spara till längre och längre hår när man ändå bara sitter där i tv-rutan och retar livet ur torparfruar med sin man-bun?

2CFD5F6900000578-3257656-image-a-1_1443796275254

Typiskt extra osexig man bun.

TV-reklamen från Telenor där de arma barnen jobbar som galärslavar under fjällsemestern för att få lite utdelat bredband av sina föräldrar och mamman till och med säger “men ge dem inte för mycket nu bara”. HERREGUD. Elak pappa, men fullkomligt vidrigt läskig mamma? Snövits elaka styvmor framstår Moder Teresa i jämförelse.

Vädret. Eller snarare kylan. Det räcker nu tycker jag. Så här jämrans kallt med snö kan det gärna få vara om man åker till just fjällen eller alperna. Eller om man självmant har valt att bo i exempelvis Kiruna där det snöar från augusti till juni. Inte på västkusten. Den där inre termometern har ju fått spader och man (jag) varierar mellan att svettas floder och att frysa arslet av sig, det finns liksom inget mellanting. Den där ljuvliga känslan av att gå ut i sommarvarm bris i flipflops och utan jacka längtar jag efter så jag kan dööööö.

Att jag blir ett år äldre i övermorgon och inte skall ha kalas. Den enda som finns tillgänglig att eventuellt fira mig är maken. Han är himla bra på många andra saker, men han suger på att fira födelsedag.

Det är även lite irriterande att min tunga har fått skavsår. För att jag hittade nytt (nåja typ?) godis på Ica som jag hetsåt igår. Två påsar = 18 stycken hivade jag i mig för det var så gott. Detta måste man väl kanske ändå tycka var värt det, med tanke på smaksensationen när jag åt det. Nu kommer jag inte ha några som helst smaksensationer på ett tag, till tungan har blivit normal igen.

IMG_8567

Utöver det är jag givetvis ännu mer irriterad över Kommunal, att barn fortsätter bli skjutna och mördade av ingen anledning alls och att det är krig och grejor. Men det gör mig så arg att jag inte kan prata om det. Inte idag i alla fall.

Så.

Peter Jihde alltså?

Hur har ni det?

// Hon som verkligen gör skäl för sitt bittra bloggnamn idag

0 thoughts on “En sån DÄR dag

 • Tina Johansson says:

  Tentapluggar. Till två tentor på lika många veckor. Går kalla men soliga snöiga vinterpromenader med härliga lurvisar.
  Jobbar stenhårt på att inte reta mig på sådant jag inte kan påverka, så hela ditt inlägg blev en enda stor övning, tusen tack 😉
  Lyckas med det mesta, utom kommunal. “Mitt” fackförbund. För fy f@#%n vad det ryker ur öronen när jag tänker på den ruttna ledningen!

  • Fniss. Förlåt. Det var inte meningen att sabba för dig med. Men vissa dagar får man hänge sig åt korkade saker som inte går att påverka. Idag blev tydligen en sådan dag här.

   Såg du intervjun med ordföranden på nyheterna igår? Hennes mål när hon tillträdde var ju att få mer medlemmar. Det var ju ett bra mål, måste ju ha gått skitbra nu med massavhoppen 😉 Men jag måste nog ge henne att hon är tuff och stark som avgår men ändå stannar kvar och reder ut sin egen skit istället för att bara lämna skutan som de andra gjort. Då hade hon ju sluppit drevet.

   • Tina Johansson says:

    Såg det inte. Tycker hon är rent av obehglig… samtidigt är det ju uselt att man som medlem inte hade bättre koll på henne innan. Du ska bara se de ruggiga massmail hon skickat till oss medlemmar, den lilla…hhmm… nja. Släpper det. Mailen hamnade direkt i skräpposten i alla fall. Bra där outlook 😀
    Och så tycker jag synd om de lokala fackombuden som får ta massa skit…
    Kan hålla med dig till viss del, samtidigt som jag får känslan att hon vill sopa undan en del annan skit, som Aftonbladet inte lyckats hitta.

 • Sitter och funderar på om jag ska överge snickarna hemma som river köket och dra bort till mamma lr om jag ska hänga kvar hemma med paddan som sällskap, ifs ska ändå bort till henne för att få i mig lite käk iaf

  Har ju varit jättesmart som inte kollade med vaktis om det var något jag behövde tänka på innan jag köpte nytt kök, tydligen skulle man tänka på vad för fläkt man köpte men han sa att den jag hade köpt funkade även om jag ev kommer att få byta om 5-6 år

  Då jag fick panikpacka i tis kväll efter jobbet eftersom snickaren ville komma idag och riva köket, jag som hade räknat med att de skulle komma på tisdag så har jag som är tidsoptimist och är ute i sista stund som vanligt fick ju lite smått panik, men blev klar iaf med det sista imorse innan de kom

 • Är ju oxå med i kommunal, men har funderat på om jag ska överge facket lr inte, men kommit fram till att inte jag som ska lämna facket för även om det känns som att de inte gör så mycket, så har de ändå fått gjort en del bra saker och för att kunna det så måste vi bli fler inte mindre för annars kommer arbetsgivarna köra över oss totalt

  Är ju de högsta hönsen som ska lämna isf fast o andra sidan de förlorar inte så mycket med tanke på sina fallskärmar medans om en annan hade gjort nåt liknande så hade jag åkt ut med huvudet före utan ett öre i ersättning

 • Här är det -33,5 kalla grader, jag och hundvalpen har kurat ihop i en boll framför värmefläkten och där tänkte vi stanna tills kylan ger sig.
  Brrrr

  • Men de är ju SÅ goda. Och det kanske kan vara en fördel att äta sådana med tanke på att man får just skavsår så inget annat smakar gott efteråt?

   (Jag har även Hockeypuckar (salta), glass och chokladkakor hemma, och JA, hockeypulver också, men det går absolut inte att äta med skavsår)

    • Är det SANT? Jag handlar ju alltid på Ica, och det var där jag köpte påsarna. Jag har inte sett en enda liten plastburk med jordgubbsmattor, men nu skall jag leta ihjäl mig. Vi har nämligen problem här hemma med godis som båda tycker om, eftersom maken inte slutar äta och därmed tar ALLA jättefort så jag inte hinner med. Vi behöver plastburkar och bulkpack.

     Och ja, de är verkligen SVINGODA. Jag kan vakna på natten med akut sug på jordgubbsmatta. Opraktiskt.

  • Är livrädd för tandläkaren och därmed oxå rädd för surt/extra frätande godis
   Alltså blev jag inte riktigt lika sugen, trots att jag har fastedag!!!
   Så länge du inte lägger upp foton på choklad så är du förlåten.

   Skulle nyligen bytt till Kommunal men är nu glad jag inte “hann”

 • Här är jag peppad till tusen! Ska strax på anställningsintervju hos riktiga proffs. Lite läskigt men livet hänger inte på det. Går det åt fanderns kommer nya möjligheter! Men man undrar vad som skulle kunna gå fel utom mina 49 år? Håll tummarna för mig nu!

 • Jag hade börjat undra om du frusit ihjäl men det var ju skönt att du lever.
  Själv har jag haft röris på besök och beställt lite nya saker av honom. En fördel med att jobba på en byggfirma är att man har bra kontakter i branschen.
  I eftermiddag ska jag till tandläkaren eftersom jag bitit av en tand. SUCK! Jag gillar inte tandläkare. Ett besök där gör ont i både mun och plånbok.

  • Jag har nästan frusit ihjäl. Jag fryser nu. Kan det inte bara sluta?

   Du har all min medkänsla inför tandläkarbesöket. Fy för den lede vad det är vidrigt. Och dyrt. Men mest vidrigt.

 • Sitter och är konfunderad. Maken fjäskade igår så nu undrar jag om det kommer att bli dyrast för plånboken eller känslorna…… Komma så där utan vidare med kärleksförklaringar, nej något lurt är det allt…..

  I övrigt var/är det “bara” -18° men iaf SOL! Det sista kan jag leva med värre med tempen. Tror jag ska köpa termobyxor eller iaf en kjol är bara lite för snål för det. Kan kanske få maken till handla nu när han är I fjäskstadiet??

  *Förvirrade är bara förnamnet.*

  • Men va? Antingen har han gjort något eller så kommer han göra något. Helt klart. Kan du inte förekomma honom och göra något själv väldigt snabbt? 🙂

   Jag vill också ha en termokjol, men jag håller med dig. En sådan är jag för snål för att köpa också, för det är inte roligt att köpa. Det känns som att man bekräftar och är okay med den förbannade ovälkomna kylan om man gör det. Rimligt?

   • Funderar på vad jag skulle kunna göra först men har idétorka. Jag skyller på kylan. Å andra sidan kan jag ju passa på att utnyttja det hela lite till och låta honom göra lite tråkiga saker som att damma rören I taket på övernattningslägenheten….

    Det är lite så. Köper man har man accepterat och godkänt att det är kallt. Det är väl ok att det är kallt men det kan väl stanna på -6°?

    • Näe det här är inte okay någonstans. Därmed inte okay med termokjolsinköp. Fast OM man köper en kanske det slutar vara kallt? Ungefär som att det alltid regnar om man inte har paraply, men att det inte regnar om man har det?

     Kan man inte komma på något roligare än rördammning? (Ja, jag har också idétorka)

 • Fryser som en hund i kylan som ska försvinna imorgon har de lovat. Sitter i trappan (sten!) i ett höghus medan låssmeden borrar upp en dörr åt mig. Inte min som väl är. Fascinerande jobb man har. Haha

  • Men herregud, finns det inga lagar och regler som säger att man inte får sitta i stentrappor när det är så här kallt? Vad i hela friden jobbar du med? Jag får urinvägsinfektion bara av att tänka på det.

   • Fick stå en del också när det blev för kallt att sitta. Kan inte stå på hårda underlag för länge i taget med min knäartros. Sen fick jag komma in i en bastuvarm lägenhet där ingen bott på 20 år, bara använt som förvaringsplats. Fascinerande jobb, som sagt. Jag arbetar som god man och förvaltare.

 • Instämmer till fullo med kylan, vi har när det är som kallast ute ca 16 plusgrader hemma, något jävla kallt när man kliver ur sängen.
  Det funkar ju inte att elda när man jobbar heltid, jo vi eldar kaminen rööööd på kvällarna men det hinner ju liksom inte bli jämnvarmt i huset på den tiden (öppna planlösningar på två våningar kan dra åt ….)
  Funderar skarpt på att emigrera nånstans där det är aningen varmare.
  Till råga på allt elände vaknade vi och halva stan utan vatten i morse, inget te inget käk (nää det GÅR inte att äta utan att få te eller kaffe).
  Sjukt irriterad på det mesta just nu känns det som.
  Den som snodde våren och sommaren kan ju vara snäll och lämna tillbaks den!!
  Hälsningar surkärringen

  • En fråga om nåt heeeelt annat

   Inbillar jag mig lr köpte du nån touchpenna nångång till fån/padda ??

   Så jag fortfarande e utan dator så kör jag ju bara mobil/padd varianten hemma, men känner jag får ont i pekfingret så har börjat använda nån mini penna jag hittade hemma som inte e så superbra.

 • Jo tack, kroppen gillar inte kylan och jag är på ungefär lika strålande humör som du. Har insett att jag borde sticka benvärmare som går över knäna. Inte för att visa mig ute i, men jag fryser om benen här inne. Byltar på mig ett lager till och funderar på om man inte kan sy en kaftan av två fleecefiltar.
  Är mest irriterad på mig själv och det hjälper inte humöret att skälla ut sig själv, så jag får försöka hitta en annan lösning. 🙂

 • Neeej, varför visade du de där kakorna?! Ser ju sjukt goda ut, men mina kläder tillåter inga mer kakor just nu (eller senare heller verkar det som)…

  Ja, ge oss lite värme nu man orkar ju inte med kylan längre *gnäll gnäll* Är det nåt jag blir på riktigt dåligt humör över så är det snö & kyla. Och det är ju inte något jag kan göra åt det, förutom att emigrera då kanske…

 • Det är inte fullmåne förrän på söndag.
  Och maken håller på och övar på kommunalordförandens dialekt, han är inte riktigt färdig än. Snart hämtar jag cykeln med vinterdäcken påsatta, förra året slutade det snöa dagen efter.

  • Och det verkar ha funkat med dina vinterdäck, det är plusgrader här idag? Tack för det 🙂

   Jag var ute och kollade på senaste modet på internätet i helgen förresten. På en sådan där sida med orimligt dyra kläder, men den är rolig att titta på för att få idéer. Där såg jag en tröja som kanske skulle falla maken på läppen? Det fanns fler supermoderna tröjor med tågtryck, han är ett vandrade fashion statement nu med andra ord, kan du hälsa honom?

 • Om du har postmord,så hade jag nära idag till Telemord…Behövde ett nytt simkort,7-8 kunder i butiken som väntar,3 personal,fine!efter 5 min drar 2 av dom,och vi väntaråväntaråväntar,tillslut går jag fram till den stackare som är kvar och frågar om han möjligtvis har några kollegor…?Nä,dom har gått på lunch ,a men va fan…..Jag var tvungen att gå därifrån,så jävla nonchalant(ja,jag var förbannad innan…)Vädret ok”bara”-15c imorse,herregud såå jävla kallt,ser ut som en rånarluvs klädd Michelinkärring….på mina friska hundprommisar,som du skrev om hundarna trivs,trivs du också,men det finns ju fan gränser.Hör av dig var det går att hitta en pepparkakasemla,hörde talas on vanilj/nutellasemlan tyvärr inte hittat den ännu.

  • Vaknade hon? 😉

   Det där med Jihde skapar merfunderingar nu. Nu undrar jag om TV4 har någon hår-policy för män. Det hade ju varit skitroligt att se honom lika stajlad som Tilde i håret. Med lockar och spray. Urkul.

   • Nej hon sov till kl 01 innan jag fick lyfta över henne i vår säng 😀

    Håller med om Jihde, även den manliga modereportern/stylisten(?) har ju sitt hår i man bun

 • Jotack, inläggets “idag” har hunnit bli arla-imorgon-stund. Ligger fortfarande i varm säng. Min väluppfostrade hundflicka ligger och värmer i mina knäveck <3 Jag vet att det troligen är kallt bortom all räddning ute (-20,9). Har varit så (-18 till -26) i veckor! Dagen, och del av helgen, ska fördrivas med härligt arbete. Däremellan ska jag njuta av att vara tvilling-matte. Hundflickans syster ska bo här medans hennes folk roar sig i huvudstaden.
  Jag ha investerat i en termokjol. Underbar, och inte så bylsigt som byxor. Enda felet med kjolen är att den krympt, och är således oanvändbar. Av princip köps inte en ny. Tråkig princip eftersom jag fryser. Mycket.

  • Hur får man väluppfostrade hundar? Jag tvingar mina att titta på Cesar hela tiden, men de lär sig inget alls 😉

   Här har vi plusgrader idag. Det finns hopp med andra ord. Men all den här snön kommer ju inte hinna försvinna före juni.

   Det låter som att du har en väldigt trevlig helg framför dig. Dubbla hundar är dubbel glädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.