Från torp till koja?

Eller vad det nu heter?

Vi drog till ön. För att vi fick besök från den där storstaden där solen inte går ner i havet. Doktor Spjuver kom hit med bättre hälft och sitt alldeles nästan nya barn. Han slutade vara den evige ungkarlen ungefär en kvart efter att jag hade upplåtit bloggen till kontaktannons och bedrivit koppleriverksamhet.

Nu sitter jag på verandan och stirrar på havet medan jag väntar på att vilopulsen skall sluta hamra på i 200 slag i minuten till mer normala 60.

  
Efter tre veckor på lösdrift har hundarna helt glömt hur man uppför sig.

Först skrämde de slaget på en förbispatserande Cocker med ägare genom att springa precis till tomtgränsen (linan tog helt enkelt slut där) och tala om högt och ljudligt att INGEN annan får vara här. Då blev jag lite syrak på jyckarna och talade med stora bokstäver till dem att sådant beteende inte är tillåtet på ön. Här bor det tyvärr människor som får lov att passera tomten för ett kvällsdopp. Man får inte skälla på dem.

Sedan kom en båt och lade sig vid vår brygga. Då blev jag tvungen att gå ner och göra det som hundarna vill göra med alla som passerar. Tala om för bryggsnikande båt att de inte fick lov att ligga där. 

  
Inte för att jag ens var sugen på att leka bryggpolis, utan för att jag var tvungen eftersom make med gäster är i stan och hämtar båten. Och därmed kommer behöva bryggan.

Det brukar vara ljuvligt avkopplande att sitta med utsikt över fjorden i sol och sommarvärme (kors i taket).

Nu är jag helt slut. Och skitförbannad på ohyfsade hundar.

Någon som vill ha två portugister alldeles gratis?

Jag kan till och med leverera dem till dörr.

0 thoughts on “Från torp till koja?

 • Bättre ni lär hundarna skälla ut bryggplats tjuvar istället för förbigående människor med lr utan hund 🙂

  Då slipper du leka bryggplats polis 🙂

  • Ja! Så mycket bättre hade det varit. Mitt stresspåslag efter att ha legat på alla fyra och försökt hålla två hundar med en fungerande arm var inte att leka med. Jag vill gömma mig på torpet igen. Och vara eremit resten av livet.

   • Ha ha, kom på att mannen är allergisk så han får du på köpet 😉 Han pratar rolig svengelska så det lär kunna ge underlag för blogginlägg.
    Från det ena till det andra. Nagelträff som du pratat om, är det helt nerlagt?

 • Jamen, med risk.för att komma i onåd så kan jag kanske kan hitta på något gott LCHF Wienerschnitzel-recept på vattenhund????
  (Gillar ju hundar egentligen men efter att mina föräldrar som nyblivna hundägare ringer och berättar att den har “sovit hela natten” har lite splittrade känslor till dessa människor…..)

  • Fniss. Med tanke på att jag hotar med Scanbilen kommer du inte ett dugg i onåd.
   Berätta mer? Föräldrarna har alltså blivit som vissa nyblivna föräldrar som tror att man verkligen vill veta färgen på bajset. (Jag är en duttig hundhönsmamma men det finns gränser för vad jag pratar om)

   • Ja, det är ju nu nästan två år sedan som jag fick veta att jag hade fått en SYSTER!!!!! Jamen halåååå? En underbar liten hund (lagotto romagnolo) men det är ingen bebis. Nåja, som sagt så funderar jag tills vidare på några wienerschnitzelrecept.
    ✌✌✌✌

    • Hahahaha, det är få förunnat att få en lagottosyrra faktiskt. Dessutom lite extra roligt att det var just en Lagotto, som jag alltid gör det fatala misstaget att säga att det är en vattenhund. Lagottoföräldrar brukar ogilla det och läxa upp mig enligt alla konstens regler och jag lär mig aldrig.

     Jag väntar med spänning på schnitzelrecept. Förutsätter att det kommer behövas ganska många megafoner?

     • Jomen jag tror att det ursprungligen är en vattenhund som har blivit omdresserad till tryffelhund.
      Jag måste jobba vidare på schnitzelreceptet. Många megafoner blir det…

 • Jag är lite irriterad på mina radhusgrannar, så två hundar som skäller ut väl valda delar av grannskapet, vore perfekt. Hur hundarna ska veta skillnad på granne och granne, vet jag inte än, men det borde man väl kunna lära dem?
  …eller varför var det nu du gav bort dem? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.