Ni vet när man inte har pratat med sin bästis på länge?

Och så drar man ut ännu mer på det för att man har dåligt samvete, inser att man kommer prata jättelänge eftersom så himla mycket har hänt och därmed måste ha väldigt gott om tid och så har man … jamen dåligt samvete. Då skjuter man på det en dag till.

Så har jag gjort med bloggen de senaste dagarna. Sedan i fredags åtminstone. Fram till i fredags hade jag absolut inget alls av ens minsta lilla intresse att förmedla (det kom snö … SNÖ … när jag hade tagit fram Sandhamnsjackan och var förberedd på att snart skutta omkring i sandaler, vilket dämpade livsglädjen en ANING) och sedan dövade jag det dåliga samvetet med att ha en läsorgiehelg, vilket var helt ljuvligt måste jag erkänna. Jag har inte ägnat en minut åt något som kräver internetuppkoppling. Inte ett enda asocialt media har fått min uppmärksamhet. Däremot har jag läst oerhört mycket böcker, lättsamma och lättsmälta böcker skrivna av britter och fnissat högt hur många gånger som helst.

Tips, Nick Spalding. Jag har verkligen ingen aning om vem snubben är, han råkade bara dyka upp på läsplattans tipslista och han har fått mig att skratta högt hur många gånger som helst. Fat Chance rekommenderar jag som startbok. Handlar ungefär om Biggest Loser, fast i England och ur ett gift pars deltagarperspektiv. Engelsmän har väldigt skojig humor, det är alltså inte så tillrättalagt som amerikansk komedi. Det är fantastiskt underhållande icke-tillrättalagt faktiskt.

I alla fall, jag HAR väldigt dåligt samvete (som vanligt när jag är tyst) för det känns som att jag struntar i mina bästisar. Förlåt. Det har hänt förut och det kommer hända igen. Men jag säger förlåt i alla fall. Det är så stönigt när det blir flera dagars tystnad för då hinner det bli så mycket att prata om även om det har hänt sällsynt lite på den här fronten. Vi måste prata om köpstoppet som bara har några dagar kvar till exempel.

Så, låt se. Det har alltså inte hänt ett smack nästan. Eller jo, jag är tydligen fysiskt kärnfrisk. Doktor Byst ringde mig i fredags för att tala om att alla triljoners triljarder prover de tog när de tömde mig på blod var fantastiska. Vilket betyder att jag inte har näringsbrist längre, ingen vet varför jag hade det och ingen vet riktigt hur det försvann men den här gången kollade de allt från kortisol (heter det så?) till glutenintolerans och ALLT därmellan. Med tanke på mängden blod var det verkligen hur många olika resultat som helst, jag tror faktiskt aldrig att jag har testats för så oerhört mycket på en och samma gång någonsin.

Och det var ju för all del trevligt att få reda på, men det hade varit en smula praktiskt om de hade hittat åtminstone något litet, lätt åtgärdat såklart, fel som förklarar alla andra fel (de i skallen alltså). Nåja, jag gnäller inte. Jag är en lätt överviktig och frisk medelålders vit kvinna. Fint så.

Sen har jag funderat över hur det kommer sig att hundar som normalt inte dreglar speciellt mycket förvandlas till regelrätta blodhundar när någon i familjen äter något riktigt mumsigt. Kommer ni ihåg 80-talsfilmen (eller 90-tal?) Turner and Hooch, när Tom Hanks fick en ofrivillig kumpan i form av en extremt sölig hund?

20080823104697_2727278487_6d9b78d563_b.jpg_w450

Så här gör bara inte Stor och Liten om det inte vankas mumma. Eller om de får vänta alldeles för länge innan deras elaka mamma säger varsågod till resterna från middagen. Dock är det en enorm skillnad på både mängd och densitet helt beroende av vad som ligger på tallriken.

Så här såg Stor ut i torsdags när husse åt räkor.

IMG_6084

Det är inte normalt för en hyfsat prydlig vattenhund, om han inte ser just räkor. Eller skaldjur generellt. Väldigt Turner och Hoochigt. Liten dreglar däremot inte så mycket över skaldjur, han är mer en efterrättskille.

I övrigt har vi väl gjort som alla andra, ställt tillbaka vågen tio kilo och klockan en timma. Sommarvikt och sommartid är det numera sägs det, vilket innebär att jag kommer vara jetlaggad i en vecka eller så.

Ni fattar nivån på oviktigheter som har hänt de senaste, snöfläckiga, dagarna?

Vad har ni gjort?

// Den Kärnfriska

0 thoughts on “Ni vet när man inte har pratat med sin bästis på länge?

 • Du har en liten social hälsning på din insta 🙂 och det var dessutom gratis från päronens vind, du fattar när du ser 🙂

  Annars har jag ätit amerikanska pannkakor med killen och även varit sjuk lite. Och hämtat det där som du kan se på insta och en massa annan skit 🙂

  • Varje gång jag skall skriva eller säga det måste jag tänka i en evighet innan för att hitta det minst ologiska. Och det blir likt förbaskat fel?

 • Ett barnkalas, ett 50-årskalas, en avlusning av taliban.. och snart mamma.
  Gosedjur i frys. Koka sängkläder och allt annat man kommer över.
  Nu wallander, snart avlusning av mamman..
  Katten och ungen har slocknat. Och det är faktiskt ganska skönt!
  Imorgon hoppas vi ungen får komma till fritids fast jag har egentligen ingen aning om hur det här med lus funkar?!

  I övrigt är jag hungrig. Som de senaste tre veckorna. Skulle snart kunna äta kattmat.
  Och lite kapa av mig armen för att få ligga på soffan och bara läsa en helg. Guu`så skönt!
  Och hemskt bra att du är frisk som en nötkärna! Det gillas!
  Hur gick det med maken och blodtrycket förresten? Har ni fått svar?

 • Ibland får man pausa lite och vovvisarna var nog mest lyckliga både räkor och internetfritt :-), här har jag ägnat mig åt att ligga. Ja inte ligga så utan att ligga i soffan och vårdat en megaförkylning och feber. Soffläget är tänkt att intas idag och ev. imorgon också lite beroende på hur dagen/förkylningen artar sig. Jag menar om jag vårdar väl så kanske jag kan vara ledig hela veckan? Långledigt inför påsken Tjoohoo!
  Annars har jag mest glott ut genom fönstret och konstaterat att vår herre är nog lite nödig, det har öst ner hela helgen *suck*
  För övrigt längtar jag nog mest efter pension och ledighet…..

 • Jag har väntat på en kontaktsekreterare från soc som aldrig dök upp (i fredags), umgåtts med pappsen på lördag dag och med kompis på lördag kväll, och varit hos frissan på söndag. Mycket bra helg!
  Vad skönt att du mår bra! Eller i alla fall att doktorn tycker du gör det!

  • Det är en myndighet, de jobbar väl inte på fredagar? Åtminstone inte efter ett? Det låter som en bra helg, hade håret överlevt? 🙂

   • Jo, utom de tofsar som var av, här och där…
    Och tydligen jobbar de fortfarande inte på den myndigheten för hon har inte hört av sig än. Jag lämnade ett meddelande på hennes röstbrevlåda i fredags och undrade var hon var, och bad henne ringa när hon hör det.

    • Sorry men soc är helt JÄVLA ( pardon my french) hopplösa, Sveriges pinsammaste och minst medmänskliga enhet i Sverige. Har i jobbet varit i kontakt med dem några gånger tyvärr och känner mig lika bedrövad, maktlös för barns skull VARJE gång!

     Men toppen att du vill göra skillnad 🙂 även om soc som myndighet är en tragisk histora.

 • Ägnat helgen åt vaggning…..(vård av grinig gubbe)förutom det haft en dörolig em/kväll på Upper house.Annars försöker jag bara uthärda 50 nyanser av grått väder,fan vad tog våren vägen???Vårkänslor någon???Skönt att du är ua…!även om jag tycker att undersökningen var lite märklig.

   • Ett av “tornen” på Gothia,med spa avd och pool som hänger utanför med glasbotten….haha,lite scary för någon med höjdskräck.En kväll med”tjejerna” är precis vad man behöver ibland!

 • Själv har jag för ovanlighetens skull haft fullt upp mer lr mindre sen helgen på havet med Mona

  Eftersom jag den helgen tog långledigt tor-sön och var först ett par dar hos några vänner, sen kryssades det jue med Mona, sen hem o jobba dessutom på ons var det först jobb, sen p-möte lr APT som det heter nu för tiden till 17 då var det hem o göra sig iordning snabbt för avtackning av 2 st arbetskamrater hemma hos en annan arbetskamrat, tänkte att vi är nog hemma igen runt 10-11 eftersom det var en ons och folk skulle jobba vilket de flesta gjorde förutom 3 av oss,, dessutom tog jag bilen som jag ifs parkerade hos mamma o hade tänkt köra hem sen, men så bjöd några på cider så det fick bli promenad hemåt även om jag inte drack så mycket direkt, när vi 3 sista gick hem efter TVÅ på natten. Då hare vi 4 suttit o pratat och druckit vin rätt länge, kan ju säg att arbetskamratens make var mindre glad eftersom han skulle upp o jobba tidigt och inte kunde sova pga vårt tjatter och skrattande. ( konstigt nog 😀 )

  Sen var det jobba igen, för att sedan gå på semester i några veckor, började semestern med att kryssa med cinderella igen lör/sön fast med ett gäng jobbarkompisar, så den helgen försvann till det
  Sen hem och packa upp för att packa om för att flyga till Finland i 2 veckor

  Men tyckte jag var smart som bara köpte första bästa mobila internet och fick någon operatör som heter saunalahti som han i kiosken rekommenderar, som ifs funkar bra med Ipaden förutom att jag inte kan internetdela till datorn ;(
  (Förra året köpte jag Telia och då funkade internetdelning, fast i en annan stad men ville inte vänta tills på lörd med o köpa då vi får besök av en som bor i den staden) men det är ju bara ett ilands problem då jag iaf har internet på Ipaden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.