Och så lade vi till automaten

(Det här skrev jag såklart igår kväll, sen ville inte nätet vara med och lydigt ladda upp filmen som sagt, och nu orkar jag inte ändra tempus i texten, vi låtsas att det är igår fortfarande 😉 )

Det är lätt att vara efterklok, vi borde nog kört knappen en dag till faktiskt. Nu kan ju ni lära er av mina misstag. Dessutom funkade det inte så bra med favorithundgodiset, vilket är långa torkade firrar. De fastnade ibland så automaten hakade upp sig. Hundar gillar inte att bli snuvade på sin konfekt när de faktiskt har fattat att knapp-boink betyder belöning.

Så. Tja. Nu får ni vara med från försök ett med en hund i taget. Stor är först ut och jag hade enorma förhoppningar på honom. Den smarte och lagom entusiastiske som klarar att lyssna.

Försök ett gick som på räls, knappen kom han MYCKET väl ihåg sedan gårdagen. Men idag upptäckte han att maten kom ur en fjantig grej på golvet och inte ur kylskåpet via mammas hand. Då åkte automaten på stryk. Välförtjänt sådant när automaten hängde upp sig visserligen, inte lika välförtjänt redan vid försök två?

Sista långklippet är Liten. Som överraskade mig orimligt positivt. Han studsade inte överdrivet mycket och han fattade från försök ett han med, men även han blev lite konfunderad över automat istället för kylskåp.

 

 

Nu är både knapp och automat så fantastiskt roliga att jag blev tvungen att ställa undan dem.

Godislekar kan man faktiskt leka HUR länge som helst och glädjen tar aldrig slut.

Istället för att sitta under bänken och tigga torra fiskar direkt ur påsen försöker de febrilt tigga ner knappen från bordet istället.

Det var tydligen godare godis när man fick leka fram det?

 

0 thoughts on “Och så lade vi till automaten

 • vilka sötnosar! Tål nog att funderas på om jag ska införskaffa en sådan till bonusdotterns hund så han får lite att roa sig med när jag är hundvakt 🙂
  PS. lite kul också med mannen som ligger på soffan i bakgrunden 🙂 Går det inte att dressera honom också med nåt godis och automater fast byt automaten till tvn? 😉 Det ska jag testa med min tror jag

  • Hahaha, han hade faktiskt en uppgift. Att hålla den hund som inte fick vara med och leka. Införskaffa en, den var förvånansvärt billig. Den andra intelligensleksakerna vi har har kostat både skjorta och byxor.

 • Nog har de roligt alltid. Maskinen liknar ju en sådan som de brukar använda för att lära apor olika saker. (Hade inte Pavlovs något liknande också, förutom ringklockan?) Problemet är väl just att sluta, vilken besvikelse när de inte kan trycka fram sitt godis själva. (Undrar om de kommer att börja sammarbeta /sno av varandra, en trycker och den andra står vid automaten.)

  Du har verkligen små förväntningar på Liten; Du är inte så pucko… Inte undra på att han vänder sig om och tittar (blänger?) på dig! 😉

  • Absolut. Och nu slutar de inte tigga leksak. Vilket iofs kan vara ganska praktiskt då övrigt tiggande försvann. Nu återstår bara lärdomen att det faktiskt INTE FUNKAR genom att sparka på mina ben.

  • De brukar samarbeta. Till Stors nackdel, när det har lekts med andra leksaker. Stor har gjort jobbet och Liten har håvat in. Lite orättvist? 🙂

  • Men det är ju skitbra, då har han ju redan koll på läget när han har sett hur man gör? Eller?

   Det var alltså en spännande film? 🙂

  • Hahahahaha åhjesus, jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Fick exakt samma kommentar av Behå-Helene i telefon. Jag är lite osäker på om jag vill låta som henne, men när två stycken säger det måste det ju ligga viss sanning i det.

 • Tina Johansson says:

  Ser riktigt rolig ut! Var köpte du den? Teo bad mig fråga 😉
  Han är för övrigt kortklippt… när valppälsen började fälla redde vi inte ut att kamma i samma takt som det tovade… stackarn…han hade en riktig identitetskris, men nu har det ordnat sig!
  (…fast grannen säger att han ser ut som en tops… kal med en liten tuss i varje ände..)

  • Du har min fulla förståelse, när de går från valppäls till vuxenpäls är det HOPPLÖST. Och de brukar trivas rätt bra som klippta (såg det på insta och han är dösöt) 🙂

   Zooplus hittade jag min på, och de levererade tom till dörr. Jag blev mycket chockad och glatt överraskad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.