Nu får det fan vara nog?

Okay, nu är jag officiellt skitless på att vara sjuk för det är DÖDSTRIST. Och så får man lite ont i bröstbenet efter hosta (för att man är så vältränad to begin with antar jag).

Men jag tror att jag har listat ut vem (vilka) jag skall skylla på för att jag känner mig lite frisk och sen blir sjuk igen. Eftersom det är helt nödvändigt att skylla på något. Dessvärre var telefonen stendöd imorse så jag kunde inte fota de skyldiga, men det LÄR hända igen eftersom det händer varje natt när det är lite kyligt. Jag har två hundar som sover raklånga på tvären över mitt täcke och jag vaknar av att jag ligger som en liten liten boll under den ynkliga bit täcke som finns kvar till mig.

Nu kommer dagens första fundering, som jag funderar över varje kylslagen morgon, varför i hela friden ligger båda jyckarna PÅ mitt täcke (med mig under) när det finns en hel säng i Tempurmaterial att välja istället?

Anledningen till att jag undrar just det är inte för att jag på något vis inte är införstådd med hundars förkärlek att ligga nära och ta ruskigt stor plats. Mer för att mitt täcke rimligtvis borde vara svinobekvämt att ligga på, eftersom det är ett bolltäcke som ser ut så här.

Screen Shot 2015-01-18 at 11.29.51

Bollarna ligger alltså inuti täcket. Och de är ju rätt stora som synes (bilden är lånad från komikapp.se). Det är så många bollar inuti täcket att det väger tio kilo, vilket betyder att jag typ sover under Ikeas bollhav (om det nu finns kvar?).

Uppe på mig och det buckliga tiokilos täcket ligger alltså två hundar totalt raklånga på rygg, trots att det finns gott om plats att sova på mjuka täcken och Tempur?

Det kan ju bara inte vara bekvämt?

Vi snackar alltså om hundar som i normala fall sover på siden och sammet.

Det betyder att de, sedan klippning och väderomslag, tar hejdlöst mycket täcke och att jag tydligen anpassar mig efter dem utan att vara medveten om det. Medveten blir jag först i arla morgontimma när jag vaknar på grund av a) ihjälfrysning av x antal kroppsdelar som har hamnat utanför täcket och b) fullkomligt o-sovbar ställning. Då går man upp, försöker sträcka ut sina ihoptrasslade leder och sedan googlar man efter obekväma sovställningar med hund för att försöka beskriva “att sova med hund” och hittar den här.

trying_to_sleep_in_the_same_bed_as_your_dog_540

Visst. Vid första anblicken stämmer den någorlunda. Åtminstone de tre nedersta.

Om man bara bortser ifrån att det faktiskt ser hyfsat BEKVÄMT ut för matten i sängen. Hon sover faktiskt medan hunden anpassar sig. Det stämmer absolut inte med verkligheten.

Och eftersom det såg ut så här imorse när jag försökte fota att jag inte fick plats.

IMG_1224

Så ritade jag en egen teckning av hur det ser ut i den här verkligheten.

IMG_1225

Täcket får ni bara tänka er vart det har tagit vägen och hur det ligger med två knôiga hundar som dessutom väger tre gånger egen vikt i avslappnat tillstånd och är minst två meter långa.

Så ja. Jag skyller lite på hundarna. Jag tror att jag hade sluppit varv två av influensa om jag inte hade frusit så förbaskat nattetid pga täckestjälande hundar. Jag hade definitivt inte haft extra ont i lederna om inte de hade använt mig som madrass. Droppen kom imorse när jag vaknade före tuppen (på en SÖNDAG) och dessutom hade en arm och en fot som hade somnat eftersom de hade legat i samma ställning gudvethurlänge och strypt all möjlig blodtillförsel.

Jag önskar att jag hade haft “the watchful guardian”.

Och det finns inte en chans att “the wake up an love me” händer här.

Eller jo det gör det. Men då är det jag som lägger mig och kärleksbombar hundarna för att DE skall vakna. Inte tvärtom.

Jag skall byta båda mot en chihuahua. Eller en vandrande pinne.

Nån som känner igen sig?

0 thoughts on “Nu får det fan vara nog?

 • Nä där känner jag inte igen mig.För Huni sover under sängen tack och lov.På det sättet är han väldigt bra,han kommer aldrig upp i sängen innan han märker att jag håller på att vakna heller 🙂

 • Nope…när barnen flyttade in flyttade hunden upp i fåtöljen 2 meter bort. OM det inte åskar/stormar eller smäller raketer etc – för då är hon ÖVERALLT i sängen samtidigt.

  • Barn har alltså en viss avskräckande effekt på hundar kan vi konstatera, men tar inte barn ganska mycket plats i sängen med? 😉

   • Japp…vilket gör att make flyttar vidare till barnets säng – “hon snarkar så jag inte kan sova”.
    Att barnet inte ligger still en sekund och sparkar bort alla täcken har han förlikat sig med.

 • Javisst känner jag igen mig. The spoon är det det som gäller här hemma. Jag är tacksam att slippa hundar ovanpå mig; som det är nu är det bara mysigt.

  • Jamen att skeda är ju mysigt (om de inte råkar hamna med röven uppåt, det är ju inte helt ovanligt), att ha totalt 50 kilo tvärsöver sig i olika vinklar är ju kanske lite mer…tungt? 🙂

 • Men va har du för konstigt täcke?!? Låter inget vidare med 10kg bollar på sig om nätterna… Tycker det låter trevligare ned hårbollarna:)

  • Täcket är konstigt 🙂 Men OJ som jag älskar det. Periodvis är det täcket som räddar mig från att bli galen, eftersom det är gjort för folk och fä med sömnproblem. I början hatade hundarna det, vilket ju var ganska praktiskt. Nu hatar de inte det längre och DÅ blir det lite jobbigt. Bolltäcke plus hundar är en smula … problematiskt?

    • Hm. Jag vet inte om jag kan förklara det, eftersom sömnproblem har en miljard orsaker. I mitt fall är det stress och GAD/SAD som gör att jag sover sjukt krattigt mellan varven. Täcket har en lugnande effekt genom tyngd och beröringspunkter (skapad trygghet?) och används jättemycket inom psykiatrin. Men det funkar såklart inte för alla och det finns tunga täcken utan bollar med. Kolla under “bolltäcken” på komikapp.se, det var de som hjälpte mig med mitt för flera år sedan 🙂

 • Sintra är helt klart “Puzzle” eller om jag är det. Jag vet inte riktigt eftersom hon alltid ligger i min säng innan jag lagt mig. Tänker jag efter är det nog jag som pusslar mig runt henne.

 • Jag hade en watchful Guardian i sängen imorse. Vilket är rätt förvånande eftersom vi har totalt hundförbud i sängen, utom när husse står i duschen, för då är det fri lejd i hans halva av sängen.

  Än mer märkligt var det att jag konstaterade att jycken låg där och anpassade mig efter det. I nio år har jag nitat honom så han gjort en trippen salkov rätt in i garderobsdörren om han ens tänkt tanken att sova i sängen. Vad har hänt??

  • Umm? Han bestämde sig för att det var en så chockerande handling att du skulle reagera just så? Har man bidat sin tid i nio år så måste det ju börja funka någon gång liksom?

 • Eftersom vi har 3 (och sovförbud på husses sida)så kör vi nr 1,2,6…tur att vi har jättebred säng!Lilla gumman börjar pigga på sig,men nu har mamma gått och trillat…Så en på djursjukhus och en på “vanligt”sjukhus…2015 kunde ju ha börjat roligare(f**k u Murphy)Appropå RW,så gör ni helt rätt med prioriteringarna,jag hade ju förmånen att se Mr på nära håll i MC,och kan ju säga att jag blev en aningens pittögd/starstrucked,ps förkylning kommer f virus inte frysning(om man inte talar total nerkylning)skyll på syskonbarnens bacillusker istället

  • Du har med andra ord ganska fullt på din sida?

   Åh så glad jag blir att höra att den lilla fyrbeningen mår bättre, men summan av allt jävelstyg verkar konstant. Stackars mamman 🙁

 • Men hallå, ska inte älsklingarna sova i egen koja? Verkar skitläskigt att ha två stycken fyrbenta i sängen… Lite too much loppsäck’s… Ryser ända in i märgen från en som verkinnerligen älskar djur i alla former men INTE i sängen.

  • Jag småler bara här. Och jag vet att jag är en sucker for hundlove så jag har inte hjärta att inte ha dem i sängen (plus att jag tycker att det är ganska mysigt). Men den här perioden när de fryser och tar en enorm plats är väl kanske inte den bästa för sömnen nej 😉 Loppor är det minsta problemet, peppar peppar så har de klarat sig, men om de skulle få det så hoppar inte lopporna från hund till människa. Får de loppor är det mest jobbiga för deras människor att de kliar sig så hela sängen skakar. Sand och smuts däremot, det är en annan femma.

 • Saknar en variant: pälsmössan, så sov Dante första natten tillsammans med oss på ett tyskt hotell. Han växlade mellan att vara mössa på mig och på Halvan. Sedan dess har han aldrig velat sova i sängen. Bara komma en stund och gosa på morgonen eller hoppa upp i efter en blöt och lerig promenad. Har slutat med vita lakan 🙂

  • Hahahaha, det har du så rätt i, den sovställningen har de ju totalt missat. Och jag är bara enig, vita lakan är bara att glömma. Det finns en anledning till att jag bara köper mönstrade i färg. Ser man det inte finns det inte? Och smutsgrå soffa.

   Vi gjorde dock dumheten att köpa en vit matta (på Rusta *chockerande*) till vardagsrummet. Det var nog inte så genomtänkt, men för 400 spänn får jag se det som ett experiment på hur länge den håller “färgen”?

 • Jag blir sjukt impad av dina konstnärliga talanger! Väldigt fin och upplysande teckning! Och mitt tips är att du nog inte behöver bollarna i täcket då du har tyngden från hundarna på dig. Och att de ligger på täcket beror kanske att de tror att du snott deras leksaker (bollarna) och gömt dem i täcket? Så de vaktar sina bollar på natten, liksom.

  • Till och med jag är sjukt impad av min konstnärlighet. Eftersom jag hatar att rita på paddan, men det funkade. Inte helt tillfredsställande dock, men det syns åtminstone hur jag sover. 🙂

   Alltså nej. De hatade bolltäcket från början. Nu är det tydligen bekvämt. Vilket suger för min del. Hundar kan sova som prinsar på ärten men de kan även skita fullständigt i om de ligger … knöligt?

 • Gillar din teckning 🙂 Man förstår glasklart hur de däringa vovvarna ligger 🙂
  Men den där flunsan kan du ju sluta ha nu tycker jag. Hä räckä nu liksom

  • Ja GUD som det räcker. Och så lurar den mig, eftersom jag känner mig okay varannan dag och tänker att det är över. Sen är det inte det. Jag är LESS (och trött) 🙂

  • Mmmhmmm, tant skall nog göra det. Tant har alltid sagt att hon är rädd för att vaccinera sig eftersom man läser om hiskeliga biverkningar, men nu hade en liten biverkningar varit värd det faktiskt.

 • Hundar sova bekvämt?? Det tror jag inte.
  Hund 1 hade duplobitarna som favoritsäng,
  Hund 2 skulle ligga I sängen med kudde under täcke och med mig intryckt mot väggen så det fans ca 20cm att ligga på. Kunde vara farligt om matte trillade ur sängen.
  Hund 3 På golvet framför draget från vinden på ihopknölade mattor. Gick även bra att ligga I hallen på samtliga skor. Tuggade aldrig sönder en enda efter att valpstadiet var passerat.

  Kan göra lista på lånehundar också om fler förslag önskas. Dock endast hund 2 som velat ligga I sängen.

  • Hahaha Duplo alltså? Det låter ju fantastiskt bekvämt. Hundar och deras sömn är fascinerande faktiskt. Jag hajar inte det där med att sova knöligt (de HAR ju faktiskt känsel även om man inte kan tro det under djupsömn) och dessutom blir ett golv/soffa/säng etc så mycket mer bekvämt om de har “bäddat” eller snurrat exakt fem varv innan de viker ihop alla sina ben?

 • Från och med nu tänker jag förvänta mig illustrationer till alla dina inlägg! Definitivt rolig talang!
  Här beror det lite på i vems säng älsklingshunden somnar. Hos mig är det “the puzzle” som gäller. På yttersidan, eftersom husses sida är förbjudet område. Är det däremot hennes “valpar” = husets hemmavarande döttrar(22 och 14 år) som ska vyssas och vaktas är det “watchdog” alternativt “legwarmer”. Det sistnämnda endast i syfte att tala om för omvärlden att “valparna” är HENNES, och vaktas därefter. Hon har stenkoll på vem som har mensont. Då är det spoon som gäller <3

  • Här är det mer “leg killer” än leg warmer 🙂

   Och nu fnissar jag ihjäl mig, om inte du vet vems bilden är så vet absolut inte jag, men den verkar förfölja dig.

   • Läskigt detta. Någon med mig skämta aprillo… jag spar övriga kommentarer till annan dag så får vi se om jag blivit mig själv tills dess 😉

 • För många många år sen fanns det en kvinna som skrev om sina älskade hundar i SvD. Dom sov i hennes säng. Två irländska varghundar och en mindre – iofs är dom flesta hundar mindre än irländska varghundar, men den var rejält mindre, typ jack russel eller så. Men jag undrade alltid hur hon kunde sova alls. Jag har dessutom för mig att det fanns en karl i sängen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.