Blandad bloggkonfekt kan vi kalla’t

Ja hej. Det är jag igen. Admin Anka.

Jag har gjort ungefär samma idag som igår faktiskt. Förutom att jag jobbade istället för att läsa Harry Potter, och att jag var på barndans istället för att vara scout. Idag när jag var på dansen satt jag även på en bänk i en liten gympasal och stickade flitigt på ett par blöjbyxor till en kompis som ska få barn om nån månad sådär. Kände mig himla helylle, där och då. TUR att en av mina med-scoutledare sa till mig igår att jag är ung och cool. (Ja, en scoutledare sa det.) (Jomen jag lovar, det är scoutledare som har koll. Allra helst medelålders män.)

Vics bloggarsjuka har som ni förstår inte gått över än. Jag har döpt den till Montazamis hämnd och tycker själv jag är oändligt humoristisk, så ni förstår vilken högstående nivå det är på mina fyndigheter.

I en soffa nära mig sitter det en onge i regnbågspyjamas och tjoar. Vi kan kalla den här bilden “Anledningen till att jag inte har en blogg, del 2.”

FullSizeRender

Ja det är mitt lilla barn. Den galna upplagan. Han bankar på min dator med en snusdosa. Både tekniskt begåvad och rytmisk i så unga år. Erkänn nu att det var DET ni tänkte (och alls inte “fy hundan vilken ouppfostrad snorunge, och leka med snusdosor får han också minsann!”)

Okej nu måste jag gå och lägga mig. Jag önskar att jag var bra på att ljuga, men tyvärr är jag inte det. Måste i detta fall = vill hinna läsa lite Harry Potter innan jag sover. Ja, jag har läst dem förut, hur så? Flera gånger till och med 🙂

Imorgon ska jag rådfråga er om mitt vardagsrum, om det går bra. Och kanske mitt kök också.

0 thoughts on “Blandad bloggkonfekt kan vi kalla’t

 • Tur att vi har dig när Victoria inte är på topp. Och angående snusdosan så var der precis det jag tänkte. Så länge han inte snusar eller har sönder datorn så är det väl inget att gnälla om. Dessutom så är han ju gudomligt söt.

 • Helt okej att leka med snusdosor, allt som icke är speciellt barnvänligt funkar så länge de inte skadar sig själva då förståss och sen lär ju en snusdosa förhoppningsvis iaf inte sabotera en dator 😉

  Är väl snarare wacko’s favorit GP’s hämnd mer än montesamis tror jag 🙂

 • Spännande upplevelse att läsa sin egen blogg faktiskt. Och att dessutom kommentera Admin Ankas eminenta inlägg, dock mest som svar till Moa. Jag är 44 år och har läst HP en miljard ggr och ÄLSKAR böckerna. Är tom så nördig att jag har köat för att köpa på releasedatum. Men, nu har jag börjat lyssna med…vad heter han…inte Stephen Fry (även om han gör det bra med) utan den andre brittiske uppläsaren. Vill bara säga att han är så bra att det är som att lyssna på en film. Det känns som nya böcker efter att ha läst dem, lyssnat på Fry och nu det här. Har inte testat svenska versionen. Klarar inte översättningar så bra. Och nu ser jag ju tom ut som Harry. En medelålders kvinnlig Harry dock.

  • Har aldrig lyssnat på en ljudbok, utom Broarna i Madison County på cd på jobbet för flera år sedan. Får testa! Engelska är inget problem, får stoltsera med mitt diplom i Cambridge Advanced English :$

   Det är en sådan mysig miljö i böckerna.. Vardagsflykt är till 99% varför jag läser böcker 🙂 Ska testa någon prenumerationstjänst på paddan med.

   Kram!

   • Samma för mig, överlever inte utan min Kindle och Storytel på paddan. Och Broarna i Madison County får mig att le lite generat. Det var min första ljudbok och på den tiden Kejsar Augustus (etc etc)…då solade man solarium, och i solariet hade man med sig freestyle eller cd-spelare för att lyssna på ngt medan man solade. Låtom oss bara säga att jag lärde mig att kolla om böcker var sorgliga innan jag tog med dem till solariet efter det. Jag låg i solariet och fulgrät så snoret flög och hulkade. Det var inte direkt ljudisolerat mellan båsen. Aningens pinsamt.

    Börja med HP och den uppläsaren som inte är Stephen Fry. Han är så bra att man får gåshud. Det är som att lyssna på en film fast en miljard gånger bättre eftersom han gör rösterna…alltså så bra att det inte ens finns ord för det. Jag förstår inte varför jag inte kan komma på hans namn nu? Och då är jag ändå amerikansk engelsk. Men honom som uppläsare byter jag inte ut för allt smör i Småland.

  • Du var inte den enda som förbeställde och hämtade på releasedagen. Det var jag och ett gäng elva-åringar som stod på Uppsala English Bookshop och väntade.

  • Du skulle få spel om du lyssnade på den svenska. Krister Henriksson läser “härr-miii-åååååne”.

   John Doe höll jag på att skriva, men Jim Dale heter han. Han som inte är Stephen Fry.

   • Det är fördelen med att inte ha ett enda barn på bygden. Man slipper dubbat och översättningar, för då får man krupp.

    Och just det, tack…Jim Dale. Han är helt fantastisk. Är man tusen ggr bättre än Stephen Fry så är man per automatik helt fantastisk faktiskt. John Doe var ju annars ett väldigt bra förslag, det är ju ungefär vad han har hetat i min hjärna sen jag slutade minnas hans namn. NN liksom? 🙂

 • Jag har nog bara läst Harry Potter en gång och då är jag mästare på att läsa om böcker. Beror väl på att jag inte har böckerna, däremot har jag filmerna men jag föredrar böcker alla gånger, alltid.

  Tror att du har helt rätt diagnos på Vic, MM är nog avundsjuk för att GP får för mycket uppmärksamhet …

  Man ska uppmuntra talangerna hos ongar, ge honom en krånglande dator och se om han inte kan slå liv i den igen!

 • HP har jag inte läst mer än en gång. Men Tolkien läses med 18 mån mellanrum I snitt. På svenska eller engelska beror vad som kommer fram först. Var och en har sina favvos 🙂

 • Du, Ankan? Nu kommenterar jag via bloglovin och behöver INTE fylla i uppgifterna. Det fanns fan inget system i eländet. 🙁 (Tänkte bara att du också skulle få krullig hjärna av problemet.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.