Humöret…det jävla humöret

Hej Bloggen,

Jag är på uruselt humör. Verkligen åskmolnsarg.

Här undrar bloggen lite suckande: “meeeeen kom med något nytt för helsike?!”

Nej nej, varför ändra ett vinnande (ehum) koncept. Och nu är det en ny arghet faktiskt.

Det finns ett par egenskaper hos människor som jag går fullkomligt bananas på. Som gör mig så jäkla skitarg att jag får en liten liten hjärnblödning och som brukar resultera i affekttrourettes. Det sistnämnda har jag haft i ett par dagar nu. Sen migränen behagade ge med sig ungefär.

Den egenskap jag avskyr mest av allt på jorden är när folk tror att jag är pantad. Sådär lite generellt blond. Och därmed pratar till mig på ett lite nedlåtande sätt. Där krävs det inte speciellt mycket för att jag skall gå i taket, eller till och med igenom taket och även dra skallen i ovanförgrannens tak.

Ett hett tips är att inte prata nedlåtande med mig alls och därtill vägra lyssna och förstå att det oftast finns två sidor av myntet (eller för all del ännu fler). Oftast är det ganska berikande att lyssna.

Att prata med människor som är på det humöret och därmed pratar så är så dessutom fruktansvärt energidränerande.

Egenskap nummer två är missunnsamhet. SOM jag hatar missunnsamhet. Människor som, på fullaste allvar, mår dåligt om grannen vinner 30 miljoner på Lotto istället för att gratulera. Människor som inte klarar att glädjas med någon utan att bli elakt avundsjuka oavsett om det handlar om ett par nya skor eller högvinsten på lotteri.

Vad är det för genetiskt fel på den typen av människor? Om grannen vinner 30 miljoner så gör det varken till eller från för min del. Mitt liv fortsätter ju precis som vanligt, och ser ut precis som det gjorde innan grannen gick och blev miljonär, hur är det då ens möjligt att inte glädjas åt den hypotetiska grannen och sedan fortsätta leva sitt liv precis som det var innan?

(Sen kan man visserligen fundera över varför en, inte så hypotetiskt “granne” inte bytte ut sin gamla segeleka mot en riktigt flådig båt när han faktiskt vann 35 miljoner, men det är hans vinst och hans val. Vissa saker behöver man inte fatta?)

Det finns fler personligheter som driver mig till vansinne tur och retur, men ovanstående är de värsta. Listan kan antagligen göras milslång. Och för tillfället tycker jag att nästan alla är lite puckade.

Strået som bröt ryggen på kamelen kom idag. Pappa fyller år och födelsedagar är en big deal i vår familj. Eller ja, i alla fall för mig, pappa och syrran. Vi är verkligen barnsligt förtjusta i själva födelsedagsfirandet även om vi ogillar den där ofrånkomliga delen där man blir äldre.

Igår kom min kusin från USA med man och barn för att bo hos nämnda födelsedagspappa. Idag skulle vi käka födelsedagsbrunch med dem, pappa och en kusin till med familj.

Imorse drog amerikakusinen med man och barn till ön för att hälsa på en faster som de inte kommer träffa mer under de tre veckor de är här och sedan dök de bara inte upp när det var brunchdags. Alla andra kom, men de som faktiskt bor under pappans tak dök helt enkelt inte upp, och till slut fick vi reda på att de kanske hade bestämt sig för att stanna på ön tills det blev kvällen.

Vi fick alltså inte reda på det genom ett telefonsamtal från dem där de ursäktade sig och frågade om det var okay, vi fick reda på det genom annan kusin som, efter en timmas väntande sa “jamen de kanske inte kommer då, de mumlade något om att de kanske ville stanna på ön och komma senare ikväll”.

Det var bjudet till klockan två, klockan tre sket vi i dem och satte oss till bords och när klockan blev åtta gick vi hem. Då hade vi fortfarande inte hört ett ljud.

Världsrekord i soppighet. Löken på laxen. Droppen som fick min bägare att svämma över.

Så, från och med nu skall jag sluta vara dumsnäll. Nu är det nya bud i Mellerud. Hårda bud i Mellerud.

Den här skall jag leva efter nu. Herregud vilken fantastisk lista det kan bli. Risken finns dock att jag blir väldigt väldigt ensam hehe.

10419957_10152600614314063_1729305246847736410_n

Tack för att du alltid finns där och lyssnar på mig bloggen.

Även när jag är en riktig surfitta.

0 thoughts on “Humöret…det jävla humöret

 • Tina Johansson says:

  Håller med om varenda ord.
  Dessutom kan det vara rätt skönt att vara en riktig surfitta ibland. På riktigt. Fast det är ju inte så trevligt för omgivningen, men det är väl kanske oftast den som är orsak till surfitteriet!
  Man får inte glömma att pausa från eländet ibland så man inte fastnar i det. Det är inget kul nämligen…

  • Håller med. Det är faktiskt rätt befriande. Särskilt när man kan få utlopp för det med sin affekttourettes. Alldeles nyss upplyste jag kusinens man om att jag tyckte att det var jävligt crappy gjort att bara skita i att komma på bjudningen och att de fan kunde ha ringt och att de borde skämmas. Jag är inte så himla diplomatiskt lagd. Men jag är däremot aldrig långsint 🙂

   • Vad sa kusinens man då??

    Jag tycker det var bra att du upplyste om ofoget. Hur skulle de annars …tja, jo, vänta, man kanske hade gjort annat om man bara haft normalt hyfs och vett. Börja skjut du. Det skjuts för lite folk.

    • Ja, vad sa han?
     Och bra att du faktiskt talade om för honom att han (också) ska uppföra sig som folk!
     …vilket det tyvärr är ganska få som gör numera.

 • Och jag blev irriterad – utan att ha ett dugg med det att göra, men det hindrar ju inte – nån i närheten har tydligen renoverat en veteranbil och sålt för väldigt många pengar som den anonyme donerar till alzheimer och cancerforsk, bra så, jättebra. Men så frågade man folk på gatan vad dom tyckte och en kvinna tyckte att det var väl OK om man gav det till nåt bra. Fast den som skaffat ihop pengarna får väl göra vad dom vill me dom, tänker jag, och ännu bättre att det BLEV nåt bra, men vi andra behöver inte ha synpunkter. Tänker jag. Ja, lite sur är jag också, kanske.

  • GNAH! Nu gnager jag på tangentbordet litegrand. Konklusionen är alltså att det bara är okay att ens HA pengar om man donerar det till något bra (vilket då är extremt godtyckligt). Herregud, om folk har pengar och möjlighet så får de väl köpa torkat älgbajs för hela slanten om de vill. För det har ju ingen annan med att göra. Jösses vad folk är korkade. På riktigt. Du får vara sur ihop med mig.

   • Jag vill vara med och tjura. Eller så kan jag sälja torkat älgbajs. Det har jag en hel del av. (Dock utlokaliserat i skogen, men jag kan ta en promenad om man tjänar på’t? Fast jag vet inte om jag donerar pengarna efteråt…)

    • Du får göra som en i grannkommunen gör.Han plockar och köper älgbajs och gör sen pappersark av det och säljer för dyra pengar utomlands,framför allt till Tyskland.Det är ju lite speciellt att ha papper gjort av älgbajs 🙂

    • Om du plockar älgbajset så får du faktiskt göra precis vad du vill med pengarna. De där missunnsamma jävlarna kan gå och trampa på en landmina eller nåt?

 • Missunnsamhet finns banne mig överallt.En kompis släktingar var otroligt bittra för ett antal år sen på en tjej
  i hembygden(landsbygd) för att hon lyckades väldigt bra med en alpin karriär.Hon fick sponsorer och åkte runt i världen och tävlade i världscupen och gjorde bra resultat.Dessa personer var då väldigt missunnsamma och bittra och tyckte det var väldigt orättvist då hon växte upp ca 100m ifrån en slalombacke,och deras barn inte gjorde det.När man då försynt framförde att det var väl bra att hon utnyttjade detta och satsade på det från unga år titta dom på en som man var riktigt dum i huvudet,och man förstod att det var bäst att inte säga nåt mer.Jösses.
  Vad gäller kusins familj som inte dök upp utan att höra av sig hör det väl till vanligt hyfs att meddela att man inte kommer.Sunt förnuft kommer man långt med.
  Att bli ansedd som pantad och mindre kunnande skulle du försöka att prata med bred norrländsk dialekt 🙂 Då är man dömd i och med man öppnar munnen 😉

  • Herregud, hela världen är ju som filmen “Dum Dummare”, vad är det för FEL på folk?

   Och du, det där med norrländskt dialekt var oerhört intressant. För jag tycker att det är en sjukt trevlig dialekt och en telefonförsäljare som ringde mig i förrgår pratade just norrländska vilket han vann på med hästlängder. Jag tror minsann att det får bli ett diskussionsinlägg i bloggen, för jag tycker nämligen att min egen, något uppblandade, göteborgska låter genomkorkad. Titta på ett seriöst debattprogram och när den fryntligen göteborgaren öppnar munnen spelar det ingen roll vad som kommer ut ur truten på honom för han låter bara…jamen go och gla – kexchokla liksom?

 • Men jag säger ju det – folk är dumma i huvudet. Hela jäfla huvudet!
  Och jag har aaaaldrig varit så svensk som den här sommaren vill jag lova .. (för jo, jag är typ halvsvensk nästan.. ibland när det passar)
  Och hör jag …(vilket jag lär höra tusen gånger till) “Har dere DO?” när dom står under stora dasskylten så skriker jag!

  Sade jag att jag gör dag 1 av 7 idag? It´s gonne be fun they said! 😉

  Nu med smidigheten att köra taliban till bojar, åka till svinesund, jobba, tillbaka till bojar och så hem igen… Guuuuu´så gött det skall bli med höst 🙂

  Förövrigt tycker jag att det är hemskt fint att du gör skäl för ditt namn 😉

  • Jag är rasist fyra veckor per år, med start vecka 28. Dessutom enbart mot norrmän. Har du vägarna förbi vår brygga så har vi möblerat om båtarna lite och storbåten ligger längst ut. Med en svinsnygg och skitstor skylt hängande på utsidan. Kika på den och skratta 🙂

   • Jag tittade på er kamera härom dagen och undrade om ni inte hade bytt plats, för sådär låg dom väl inte tidigare…? Tänk att jag hade rätt!
    Synd att man inte kan läsa skylten från badhuskameran, för jag blev nyfiken! 😉

   • Haha. Samma här .. men det börjar visst lite tidigare och slutar lite senare 😉
    Skall kika efter skylten! Går nog kanske förbi ikväll. Skall ta ett par öl och försöka förtränga all innehållen ilska och alla elaka tankar 😉 Blir väl Strand antar jag! Ser man den från strandpromenaden?
    (om jag använder zoomen på kameran) 😀

 • Fy så dåligt 🙁
  Fine att man ändrar sig, men då kan man fan höra av sig.

  Sånt som får mig att gå igång är…Folk som tycker att de kan göra som de vill och komma försent till nått bokat möte med mig. Det handlar om respekt för andras tid. Morr!

 • Sånt där bekräftar ju bara mitt livsmantra: “Folk är idioter”, och när idioterna står som spön i backen får man faktiskt sura. Jag surar lite för att min semester tar slut nu, på måndag ska jag ut i verkligheten igen och slåss med IRL-idioterna. Dessutom fyller jag 40 samma dag, det kan ju bli precis hur hemskt som helst. Epic måndag liksom…

  • Jag såg det och jag beklagar Li. Det finns inte så många trösterika ord varken när det gäller att folk i allmänhet är helt vrickade och en del i synnerhet. Inte heller att du kommer fylla medelålders officiellt. Det är liksom bara beklagligt alltihop 😉

  • Skratta inte nu. Lova! Men Liten är världens lugnaste och den mest väluppfostrade hunden i världen när han inte är hemma. Han är hunden det talas om efteråt i ordalag som “jösses vilken snäll, lugn och väluppfostrad hund”. Ulv i fårakläder. Men annars hade det varit en SJUKT bra idé.

 • Nu har jag ju petat in några ord här och där, bara för att jag inte kunde låta bli. I dag var det bara att nicka och hålla med.
  Inser också att jag behöver ta itu med min blogg så att jag kan skriva av mig min surhet när jag är ungefär lika strålande som du beskriver här.

 • Håller helt och hållet med dig i allt du skriver, blir också skogstokig om man inte hör av sig eller talar till mig som om jag är fem år. Men, det stora menet, vad får dig att bli “go o gla’, kexchoklad”?, för att använda dina egna ord om göteborgska.

 • Fy fan vad irriterande det är när man bestämt något med någon/några och de inte hör av sig om att de inte kommer.

  Helt jävla respektlöst !!!!!

  Skulle grannen vinna 30 mille, ja visst skulle jag bli avis men samtidigt tycka det var kul för den personen

  Idag var det en som tappade sin nyköpa trisslott när hon var på väg ut från affären utan att märka det, jag som gick bakom såg det och plocka upp lotten, gick fram till henne och gav henne lotten hon tappat. Glad och tacksam var hon och gubben samtidigt lite förvånad över att jag gav henne den istället för att behålla den. Gubben sa på skämt ger du bort en storvinst och att hon skulle dela storvinsten med mig.

  Skulle jag få veta att de vinner ev storvinst så ja, jag skulle få lite ågren över att gett de lotten, fast samtidigt inse att det var inte min lott och ev storvinst inte vart min för jag hade inte köpt lotten, utan deras som de köpt och tycka det är kul att de vann

  Men hade jag hittat lotten utan att sett vem som tappat den, hade jag nog behållt den 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.