Och efter fem minuter är jag redan sur på SJ

Ni vet det där fria internätet de har i första klass? Jomen nörden packade upp dator och alla manicker för att jobba lite (kanske), och sen kolla på film med hörlurar (tyst avdelning).

Den här bilden öppnades när jag loggade in på SJ-nätet.

Screen Shot 2013-10-18 at 1.37.19 PM

Fritt min rumpa. 10-20 minuter film. Så det är lika bra att göra slut på det redan nu genom att lägga in lite bilder. Men med det här så fattar ni att jag är ombord, och att jag bara eftersvettas en smula. Samt att min väska är så tung att jag inte kunde lyfta på den själv utan fick spela ut “jag är kvinna och oerhört vek-kortet”. Vilket var sant i och för sig.

Å ANDRA sidan gissar jag att mina medpassagerare tror att jag rymt från någon slags anstalt, eftersom jag stod och höll i min kuddnalle. Jag såg allt att de stod och fnissade åt mig i klunga, med efter så många år med Teddy har jag vant mig. En dam tittade lite medlidsamt på mig och sa att den var fin. Jag höll med.

bild 1(2)

Sen vill jag bara upplysa alla domedagsprofeter om vädret på västkusten. För så här såg det ut på Centralen i Gbg.

bild 2(2)

Sol. Blå himmel. Noll nederbörd.

Men jag lyssnade, och dumpade inte bara två par skor, utan även lite byxor och tröjor hemma. Kanske mest för att det blev väldigt fullt i väskan. Nu återstår bara att se vad jag har glömt. För alltid är det något. Tandkräm brukar vara en väldigt glömbar sak i mitt liv, så även tandborste. Men det märker vi senare.

Och slutligen, titta vad som kom i posten innan jag drog hemifrån.

bild 3(1)

Jag hann inte packa upp dem och prova, vilket är galet deprimerande. Nu är det bara att hoppas att husse sköter sig och provar samt langar över foton. Nu kan jag bara ana tjusigheten.

Och där har jag antagligen gjort slut på SJ:s fria internät. Så nu skall jag luta mig tillbaka, andas med magen, sluta stressvettas och kanske sova lite. Eller läsa. Det får i alla fall bli en aktivitet som inte suger nät.

Hej Sibirien. Jag är på väg. Och passerade precis gränsen till Norrland eftersom vi stannade i Alingsås.

PS: Jag har fått säckvis med spam i ett par dagar, och kommer aktivera spamfiltret igen. Om någon får problem med att kommentera, skicka ett mail är ni snälla. Ibland fungerar saker inte riktigt som man vill.

0 thoughts on “Och efter fem minuter är jag redan sur på SJ

 • Har du sett några isbjörnar än då?
  Dom springer runt här och besvärar folk… Helst folk som pratar med en rolig (konstig) dialekt och har gossedjur i handen… 🙂

   • Jävligt irriterande med egomänniskor i en tyst vagn,på dom bara…..appropå något annat! Har du alla vaccinationer nu när du åker så långt hemifrån?har hört att det härjar fruktansvärda epidemier norr om Alingsås(denguefeber, ebola,peståkolera etc)hälsning fr poolside i ett ljuvligt 24c la france,mohaha ps kul att ditt egna resesällskap håller truten iaf….

 • HA ha

  När det gäller SJ’s internet, så har jag lärt mig att skita i deras nät, för det är skitsegt och använder mig av mobilen som modem istället o det e mycket snabbare då har jag ändå inte 4G utan bara 3G på mitt abbonemang

 • Solen strålar även i Stockholm , så du kanske borde tagit med skorna ändå 🙂 men det blåser lite kallt…
  Ha en skön helg. Själv drar jag till det riktiga Norrland, dvs Lappland…

 • Miss K har rätt, hade du sagt något hade vi berättat att det är eget nät som gäller om man ska ha något alls.

  Så nu ska jag gå ut och sjasa lite isbjörnar och pingviner.

 • Du kom iväg…såg ett internmeddelande på jobbet (järnvägen) att kontaktledningen var riven på Göteborg Central vid 13-14-tiden. Det var tydligen buss mot Älvängen och Alingsås. Lycka till på Sveriges baksida.

  Hälsningar från en värmlänning som snart tar helgledigt om jag pallar att gå ut i -2 grader. Ovant!

 • Skaffa dator med inbyggt modem! Det har jag, som därför kan koppla upp mig var och när jag vill. 🙂
  Så slipper man deala med SJ.

  • Bra tänkt.

   Men jag blev tjurig över marknadsföringen som är fri surf, ända till man tar fram förstoringsglaset och läser. Typ. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.