God Fortsättning

Och Gott Nytt År på er.

Klockan är snart fem och det är nyårsafton, jag gissar att ni är på kalas eller har kalas. Kanske en trevlig middag?

Vi hade en bra jul. Inte fullt så östtysk som de tidigare, men jag tror att det beror på att vi faktiskt har nya tapeter. Inget är så östligt som betonggrått och inget så glatt och västligt som flamingotapeter. Ingen julmat, i princip inga julklappar. Inte ens en pärlplatta från maken. Mycket annan god mat istället och väldigt trevligt.

När han införde det här med noll julklappar och födelsedagspresenter för ett par år sedan gick jag med på det under förutsättning det inte skulle gälla the big femtio. Jag tror att han kommer kämpa för att hitta ett kryphål i det avtalet. Fascinerande hur en människa som älskar både sin egen och andras födelsedagar kan vara gift med en som passionerat hatar samma sak.

Mamma och jag hittade lite fotografier på höloftet där styvfar och make spenderade större delen av julen med att städa (igen, oklart hur många jular det städas i ladan och hur jävla handlingsförlamad man kan vara som stökar ner barnsligt mycket på mindre än ett år).

Det här fotot hittades bland annat. Det hade jag inramat på jobbet för cirka tusen år sedan eftersom det skulle representera ”ge mig”. Nu vill jag mest bara sjunga ”we were young, we were free…” när jag kikar på kortet.

Det lustiga är att jag inte ber om något alls på kortet, även om det ser ut så på min hand och som om maken rotar efter plånboken för att lyda. Med tanke på att fotot är taget en sommarnatt i en vik på en nästan öde ö utanför den lilla staden där det inte fanns något alls att köpa. Definitivt inte mitt i natten.

Imorgon skall jag skriva önskelista. Överst på listan och det jag önskar mig mest kostar inte en krona.

Det skall vi prata om imorgon. För då är det nytt år och nytt blad. Till och med ett helt nytt decennium.

Med det hoppas jag att ni har en bra afton och att 2020 blir ett fantastiskt år för oss allihop.

Stor, Liten och Mini skickar givetvis varsin nospuss också. Alltid.


Posted in Klimakteriekossan by with 22 comments.

Comments

 • Shigura says:

  Gott nytt år!
  2019 har varit ett riktigt skitår, så det känns bra att bli av med det. Hoppas att 2020 kan ge lite mer energi än vad 2019 har tagit, och när jag blickar framåt känns det hoppingivande.
  Kvällen firas i hemmets lugna vrå, har man en femtonåring som ska ut och skjuta smällare med kompisar så är det nyktert på hemmaplan. Artonåringen bjöd in sina kompisar till oss, tar det som en komplimang att de vill hänga i samma hus som oss, även om det är i olika rum.
  Önskar dig ett Gott nytt år, och är så tacksam att höra av dig igen, Kram

 • Ulrika2 says:

  Gott Nytt År från ett väldigt okalasigt hem!
  Må 2020 bli fantastiskt!

 • MissK says:

  Gott Nytt år

  Men inget kalasande här inte ikväll, den tillbringas på jobbet mellan 14-21 för att påbörjas igen kl 7 imorgon bitti. Den tiden är förbi då man orkade festa efter jobbet och sen typ gå direkt till jobbet igen på morgonen

 • Tigerlilja says:

  Ett mycket bättre nytt år önskar jag dig och maken! Här festas inte så våldsamt, jag tände nyss ett ynka tomtebloss, som förmodligen var ca hundra år gammalt, men jag fick fart på det.

 • Marie says:

  Gott Nytt År till dig och alla andra här inne.

  Här i Göteborgskrokarna har jag bjudit barnen på middag. Nu har sönerna dragit sig tillbaka till sina datorer/rum och bonusdottern åkt hem till sig med sin skotträdda hund. Katterna i mitt hus förstår inte varför de inte får gå ut, tills nästa omgång smällare sätter igång och då gömmer de sig i nåt mörkt hörn.

  Det vi roat oss med när alla var samlade var att försöka fånga in den söta, lilla mus som Anja tog in i natt. Den gömmer sig under kylskåpet och har hittills lyckats undkomma alla försök till infångande. De förstår inte att den skulle ha det så mycket bättre på utsidan huset än här inne.

 • Karin says:

  Gott nytt år!och nu kan du väl förtjäna att lägga dom sista pissåren i detta seklet bakom dig!Så nu jävlar tar vi 20-talet med storm…Hörde jag 50 snart?haha.Stora kramar från oss och lurvetussarna!PsUlrika2-jag övertalade 2vk resenären till en annan resa…Så nu blir det 2v i varmt klimat istället för att frysa häcken av sig iBrest win win förALLA

  • Karin says:

   Haha,DECENNIET så klart..

  • Ulrika2 says:

   Grattis till mycket lyckad förhandling! (Får jag åka med denna gång? 😉

   • Karin says:

    Till U2,Jajjamän no problems,har du en matchvikt på 23 kg?annars måste vi dela upp oss…Nej,kände bara att ”fly” detta helvetes gråa vädret.Såå,nu drar vi in magen och rakar benen och ser framåt.

  • Lena C says:

   Gott Nytt År till er alla och glad att du är tillbaka (har saknat att läsa dina “knasigheter”)!!! Kram! 🙂

  • Sandra says:

   God fortsättningning på det nya året. 2019 var ett skitår med sjukskrivning och andra tråkigheter. Hoppas & säger att 202 ska bli mitt år. Börjar med ett bröllop och förhoppningvis en annan sysselsättning till hösten.

 • JennyMW says:

  Gott nytt år! Hoppas att 2020 blir bättre, än rövåret 2019! Både för dig och för mig. Hur som… Jag är väldigt glad att du ’är tillbaka’, och förgyller allas vår tillvaro med diverse nedskrivna underfundigheter. Kram Jenny

 • B-M says:

  Gott Nytt År! Nu hoppas vi att 2020 blir ett fantastiskt år!
  Glad att du är tillbaka i “etern”

 • Annika K says:

  Jul o nyår väldigt lugnt.
  Barnen firade med sina resp familjer på julafton. Så sågs vi på annandagen istället.
  Paket numera bara till barnbarnen. Eller om man fyller jämt
  Nyår ännu lugnare. Så skönt så

 • PJAK/Anna says:

  God fortsättning och jag hoppas detta år blir bättre för dig.
  Firade inte nyår direkt och när jag väl skulle ut och se lite fyrverkerier så fick jag näsblod. Tog slut straxt efter raketerna…. Så nope inte ens det.

 • Ulrika2 says:

  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!
  Må den vara fylld av massa härliga överraskningar och presenter…och några hundar samt en och annan katt ❤️

 • Halvkusin says:

  Grattis!
  Fira med ett nytt inlägg, vetja 🙂
  Kram på dig!

 • Karin says:

  GRATTIS på den stora big 5 dagen.Hoppas du har en riktigt fin dag med massa”skojigheter”Stor kram från mig.

 • MissK says:

  Grattis i efterskott, hoppas du fick en toppen dag, vare sig ni hade stor baluns eller om ni flydde någonstans

 • Jompis says:

  Grattis i efterskott! Och nu är det faktiskt jättelänge sen det var imorgon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.